Sport

Haaland, provocare pentru Leo Messi în lupta pentru Balonul de Aur. “Eu sunt cel mai bun”

În cursa pentru Balonul de Aur sunt doar două nume care au șanse să câștige cel mai important trofeu individual. Erling Haaland și Lionel Messi se află în topul listei cu șanse aproape egale.
10.09.2023 | 22:37
Haaland provocare pentru Leo Messi in lupta pentru Balonul de Aur Eu sunt cel mai bun
ADVERTISEMENT

Cei de la France Football au făcut publică lista cu cei 30 de candidați pentru Balonul de Aur. Cele mai importante două nume sunt Lionel Messi și Erling Haaland. Cei doi atacanți au cele mai mari șanse să câștige marele trofeu. Cu toate acestea, norvegianul are mare încredere în reușitele sale și este de părere că el este cel care va primi cel mai important titlu individual.

Haaland vs Messi, marele duel pentru Balonul de Aur

În cursa pentru Balonul de Aur, Erling Haaland crede că poate să câștige în fața lui Lionel Messi. Norvegianul este încrezător în șansele sale de a câștiga trofeul, în ciuda faptului că în lupta pentru acest titlu va concura cu unul dintre cei mai bun jucători din istorie.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al performanțelor, ambii fotbaliști au reușit lucruri notabile. Haaland a câștigat cu Manchester City Champions League, Supercupa UEFA, Premier League și FA Cup, de asemenea a fost și golgheterul din Anglia, dar și cel mai bun fotbalist din campionat.

În schimb, Lionel Messi a câștigat campionatul și cupa cu PSG, de asemenea, a fost și cel mai bun pasator din Ligue 1. Pe lângă aceste lucruri, Leo a condus Argentina în drumul spre câștigarea celui mai important trofeu al unei echipe naționale și anume, Cupa Mondială, în Qatar.

ADVERTISEMENT

Haaland crede că poate fi mai bun decât Messi

Într-un interviu acordat celor de la France Football, Erling Haaland a vorbit despre șansele pe care le are în cursa pentru Balonul de Aur, în fața lui Leo Messi. Norvegianul a mai discutat și despre cum se consideră ca atacant, dar și cum îți dorește să fie amintit ca fotbalist.

“În mintea mea… Totul depinde de ceea ce înțelegem prin atacant. Este o întrebare truc. Cu siguranță sunt acolo sus. Sunt eu cel mai bun? Pot fi. Știu că încă mă pot îmbunătăți foarte mult. Sunt încă tânăr. Dar da, cred că am o șansă anul acesta. 

ADVERTISEMENT

Aș dori ca oamenii să-și amintească de mine ca pe un jucător special, în felul în care joc. Aceasta este ceea ce încerc să fac în fiecare săptămână: să arăt lucruri speciale.”, a declarat Erling Haaland.

Ronaldo și Messi predau ștafeta către Mbappe și Haaland

Pe lângă Lionel Messi, Haaland se va duela și cu Kylian Mbappe în cursa pentru Balonul de Aur. Însă, francezul nu are performanțe incredibile în acest sezon. Mbappe a câștigat titlul în Ligue 1, cupa, trofeul pentru golgheterul campionatului și titlul de cel mai bun fotbalist din Franța. Însă, toate acestea nu sunt suficiente pentru tânărul atacant.

ADVERTISEMENT

Ce-i drept, este că în următorii ani Erling Haaland și Kylian Mbappe dau semne că par genul de jucători care vor avea multe dueluri pentru cel mai important trofeu individual. Ambii fotbaliști joacă la cel mai înalt nivel. Sunt lideri în campionatele în care evoluează și la echipele pe care le conduc către victorii.

Un plus pentru francez ar fi acela că în viitor ar putea evolua la Real Madrid, echipă cu mari pretenții. Pe lângă asta, Mbappe este liderul echipei naționale a Franței, cu care a câștigat deja un Mondial și cu care se va mai lupta în continuare pentru trofee importante. Aceste lucruri îi cresc șansele pentru Balonul de Aur în viitor, dacă își păstrează și forma fotbalistică.

Pe când, Haaland, are dezavantajul echipei naționale a Norvegiei, care nu este o concurentă atât de mare pe plan internațional. Însă, Erling evoluează în cel mai bun campionat din lume, la actuala cea mai bună echipă din Europa. Și este antrenat de unul dintre cei mai mari antrenori ai fotbalului din istorie, care încă face performanțe incredibile, Pep Guardiola.

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 2,52 este pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Inter Miami – Sporting Kansas
ADVERTISEMENT