Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Hagi – Mutu, discuție după plecarea de la CFR Cluj. Adi, discurs manifest pentru revoluționarea fotbalului românesc: „5 în teren 90 de minute”

Adrian Mutu a avut un discurs manifest la FANATIK SUPERLIGA şi a tras un puternic semnal de alarmă în ceea ce priveşte situaţia în care a ajuns fotbalul românesc.
09.04.2024 | 13:30
Hagi  Mutu discutie dupa plecarea de la CFR Cluj Adi discurs manifest pentru revolutionarea fotbalului romanesc 5 in teren 90 de minute
Gică Hagi şi Adrian Mutu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA ce discuţie a avut cu Gică Hagi referitoare la fotbalul românesc. “Briliantul” a tras un puternic semnal de alarmă în ceea ce priveşte anomaliile din fotbalul autohton.

Hagi – Mutu, discuție după plecarea de la CFR Cluj. Adi, discurs manifest pentru revoluționarea fotbalului românesc

Fostul antrenor al celor de la CFR Cluj propune schimbarea regulamentului astfel încât să fie minimum cinci jucători români în echipele din SuperLiga, pentru a se păstra spiritul românesc în fotbal, care riscă să dispară:

ADVERTISEMENT

“Am vorbit ieri cu Hagi. M-a sunat multă lume, Cristi Chivu, mulţi oameni. Vorbeam fix de lucrurile astea cu Hagi. Ce înseamnă spiritul, cum se manageriază. Eu cred că s-a pierdut spiritul românesc în echipe şi avem foarte mulţi străini.

Mie nu îmi place. Dacă tu te duci în Bulgaria sau Italia şi te înjură unul în limba lui, tu ştii italiana. O simţi, ai înţeles. Bă, dar dacă te înjură un român, parcă te simţi bine. 

ADVERTISEMENT

Unde vreau să ajung. Luăm tot mai mulţi jucători din străinătate, tot respectul pentru ei, dar nu au de ce să profite în ţara noastră pentru că nu jucăm direct în grupe. Ei vin pentru că nu găsesc altceva.

“Poate ar trebui scoasă regula U-21 şi pusă regula cu cinci jucători”

Altfel, pleacă în două secunde. Pierdem din vestiare. Nu mai avem un Săpunaru, un Mitriţă-Bancu, un Coman-Olaru, Chiricheş, n-o să mai avem un Deac, români. Ăştia n-o să mai fie.

ADVERTISEMENT

Pierdem spiritul nostru, identitatea noastră. Asta discutam cu Gică Hagi şi îmi dădea dreptate. Ia români din Academie, dar are şi el străini. Dar majoritatea sunt români. 

Noi pierdem asta. Poate ar trebui scoasă regula U-21 şi pusă regula cu cinci jucători (n.r. autohtoni), cum e regula şi în alte campionate. Români… nu neapărat crescuţi la un club.

ADVERTISEMENT

Că poate e greu. Sunt cluburi care n-au investit în copii şi juniori. De ce să nu eliminăm U-21? Le dăm şanse la doi-trei copilaşi, dar nu e pe merit. Eu când am jucat la 18 ani mi-am câştigat locul, nu mi l-a oferit cineva.

“Spiritul nostru românesc nu trebuie să îl pierdem şi modul în care noi jucăm fotbal”

Scoate U-21 pentru că trebuie să joace pe valoare, nu pentru că e tânăr. Tinereţea nu este un handicap. Hai să jucăm şi cu un over 35, că ăla e handicap, ajungi spre final. Scoate regula U-21 şi bagă cinci jucători români, care trebuie să stea 90 de minute în teren.

Automat, trebuie să ai mult mai mulţi. Spiritul nostru românesc nu trebuie să îl pierdem şi modul în care noi jucăm fotbal. În afară de Farul, FCSB are cel mai mulţi români.

Drept dovadă, ei câştigă. Anul trecut a câştigat Farul. Aş scoate regula U-21 şi aş băga 4-5 români care să joace 90 de minute, obligatoriu. S-au dat şanse regulii U-21, au ieşit câţiva jucători, dar foarte puţini în comparaţie cu câţi trebuie să iasă.

Joacă un an şi dispar. Dispar de tot. Să ajungi să vorbeşti în engleză în România, că mi-a zis bine un jucător: «Mister, vorbeşte româneşte!». Dar i-am spus: «Dacă vorbesc româneşte înţelegi tu şi încă doi în echipa asta». 

Dar în Italia se vorbea italiana. Este o problemă să ţii şedinţe în engleză în România”, a spus Adrian Mutu la FANATIK SUPERLIGA.

Hagi – Mutu, discuție după plecarea de la CFR Cluj. Adi, discurs manifest pentru revoluționarea fotbalului românesc

ADVERTISEMENT
Tags: