Sport

Hagi și Mutu, reacții după calificarea la Euro 2024. Ce a spus “Regele” despre fiul său

Hagi și Mutu au dat startul la petrecere. România a reușit o calificare istorică la Euro 2024 cu un meci înainte de finalul partidelor din grupă.
19.11.2023 | 08:08
Hagi si Mutu reactii dupa calificarea la Euro 2024 Ce a spus Regele despre fiul sau
Hagi si Mutu au sarbatorit calificarea Romaniei la Euro 2024
ADVERTISEMENT

Hagi a sărbătorit succesul naționalei și implict pe cel al fiului său. Ianis a făcut un meci excelent împotriva Israelului și a marcat golul care a adus victoria. În minutul 63, Ianis Hagi a punctat cu stângul din interiorul careului și i-a oferit României avantajul de care avea nevoie pentru a obține calificarea.

Gheorghe Hagi a lăudat prestația “tricolorilor”

“Copiii merită totul! Ei să vorbească, ei au făcut asta! Fotbaliștii României, staff-ul României. Ei merită toate felicitările, vorbiți cu ei, lăudați-i pe ei! E momentul lor. Bravo lor! Vă mulțumesc pentru felicitările pentru Ianis. Doamne ajută! Hai, România!”, a declarat Gheorghe Hagi pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

România a reușit să se califice la Euro 2024 cu un meci înainte de finalul partidelor din grupă. Formația lui Edi Iordănescu a învins Israel cu 2-1 grație golurilor marcate de Pușcaș și Hagi. În ultima etapă, tricolorii o vor întâlni pe Elveția, pe teren propriu, pe Național Arena.

“Mă bucur, pentru că meritam să ne calificăm. În primul rând mă bucur pentru băieți, pentru Edi și pentru Federație, și așa erau multe atacuri din toate părțile. Ultima parte a meciurilor de calificare, România s-a ridicat la așteptări. 

ADVERTISEMENT

E o generație foarte bună, am văzut și bucuria lor de la final, este asemănătoare generația cu cea de la U21. Vin acei băieți din urmă și se vede că știu să joace împreună. Bineînțeles că Edi are un mare merit. Toți băieții au jucat bine, nu au dat spații, au jucat ceea ce trebuie”, a declarat Adrian Mutu pentru Digisport.

Mutu a punctat importanța rezultatului

“Cum am spus, la începutul mandatului lui Edi naționala a început greu. Dar acum, pe bună dreptate trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Indiferent ceea se întâmplă cu Elveția, este o realizare mare. 

ADVERTISEMENT

Nu știu ce înseamnă pentru noi pentru că nu știu ce ne așteaptă. Israelul nu a fost mai bună decât noi, nu multe echipe au fost peste noi în această campanie. Doar Elveția am fost puțin dominați, dar la EURO trebuie să ridicăm nivelul. 

În seara asta chiar ar trebui să ne bucurăm pentru că a fost un negativism spre Edi, deci felicitări tuturor. Este o seară care ne dă valoare tuturor celor care facem parte din sport. Sincer, mi-a plăcut echipa. Nu am excelat, dar mi-a plăcut jocul de echipă. 

ADVERTISEMENT

M-am uitat și chiar spuneam că ne-am lăsat dominați pentru că rezultatul de partea noastră. Am făcut un meci cerebral, iar Israelul nu avea calitatea necesară de a ne desface. Cred că a fost voit, băieții asta așteptau”, a completat Adrian Mutu.

România a reușit să învingă Israelul în ciuda faptului că a evoluat cu un om mai puțin în ultimele 10 minute. Valentin Mihăilă a fost eliminat după o intrare cu talpa asupra lui Turgeman. În urma cartonașului roșu primit, Mihăilă va rata primul meci de la Euro 2024.

ADVERTISEMENT
4,20 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul România - Elveția