Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Hagi vorbește despre bugete de 25 de milioane la cluburile din SuperLiga. Ce exemplu dă

Gică Hagi a vorbit la FANATIK SUPERLIGA de faptul că cluburile din SuperLiga au nevoie de bugete mult mai mari pentru a face performanță în Europa.
24.11.2023 | 10:58
Hagi vorbeste despre bugete de 25 de milioane la cluburile din SuperLiga Ce exemplu da
Gică Hagi a vorbit la FANATIK SUPERLIGA de faptul că cluburile din SuperLiga au nevoie de bugete mult mai mari pentru a face performanță în Europa. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Regele” a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că actuala echipă națională a României poate ajunge în semifinale la Euro 2024 și să depășească performanța generației din 1994, însă trebuie să creadă în acest lucru.

Ce bugete vrea Gică Hagi la cluburile din SuperLiga

Întrebat de Horia Ivanovici, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, dacă această calificare a ”tricolorilor” la turneul final va ridica și nivelul în campionatul intern, Gică Hagi a precizat că SuperLiga va crește doar atunci când vor exista bugete ca în țările civilizate.

ADVERTISEMENT

”SuperLiga se va ridica la alt nivel când se vor face investițiile care trebuie, când lucrurile se vor face ca afară, ca în țările dezvoltate. Când vom merge și vom face lucrurile ca lumea, atât administrativ, cât și tehnic, o să ne ridicăm și noi la nivelul ăla și vom ajunge să fim competitivi.

Obiectivul echipelor din România este să te duci în Europa, să te bați cu ele, tot același obiectiv. Să ajungem să ne batem în Europa, nu doar să luptăm să câștigăm un campionat și atât. Trebuie să te duci în Europa, dar ca să te duci acolo primul lucru trebuie să faci bugete, trebuie să știi să construiești bugete foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Puterea vine de la bani, trebuie să ai bani. După aceea, pe partea tehnică trebuie să știi să ai o identitate, o filosofie importantă în care fiecare interpretează fotbalul în felul lui. Fotbalul are multe variante, dar cred în ceva și devin competitiv.

Se poate, dar dacă nu se fac astea nu o să ne creștem nivelul mai mult de atât. Nu avem cum, nu putem mai mult, rezultatele vorbesc. Pentru că ne trebuie bani, ne trebuie jucători valoroși. Să păstrezi un jucător valoros, să-l crești, să-l faci îți trebuie bani”, a declarat Hagi.

ADVERTISEMENT

Cu banii care sunt acum în România se pot realiza doar minuni

 ”Vecinii noști au un buget de plată a unui jucător între 500.000 și 800.000 net. Păi și atunci dacă noi nu plătim asta, cum facem? Ne-a dat CFR-ul un exemplu cu Dan (n.r. – Dan Petrescu) când a fost și unde au plătit anumite lucruri, au plătit bine, au fost aproape. Ăla e un indiciu care ni l-au dat.

Am și zis atunci că CFR este un exemplu dacă vrei să te duci sus în Europa, să faci meciuri, să treci din grupe, să te duci în primăvară, să faci reclamă României, să audă cei de afară de români că sunt jucători buni. Practic, trebuie să investești, e nevoie de bani.

ADVERTISEMENT

Cu bugetele pe care le avem noi poți să creezi o minune, se poate întâmpla ceva, dar nu o continuitate, nu o putere. Un buget minim pentru performanță e între 15 și 20 de milioane ca și costuri de club, plus 5 milioane de transferuri pe an. În jur de 25 de milioane.

Genul ăsta, mai mult sau mai puțin, văzând ce e pe lângă noi, pentru că nu poți să te duci la alea mari care au un miliard. Trebuie să ne uităm la cei de lângă noi ca să devenim competitivi, pentru că cei de lângă noi sunt în Europa, trec grupele.

Toate echipele nordice, danezii, norvegienii, suedezii ajung acolo. De ce? Pentru că au investit, pentru că investesc. Copenhaga plătește 800.000 salariu, plătește 2,5-3 milioane transfer. Noi plătim? Avem de unde? Trebuie să investești ca în orice business”, a mai spus Gică Hagi, la FANATIK SUPERLIGA.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Hagi știe cum poate crește fotbalul românesc

ADVERTISEMENT