Fotbal international

Hansi Flick, mesaj clar înaintea finalei UCL: “Bayern nu îşi schimbă stilul de joc pentru Neymar şi Mbappe!”

23.08.2020 | 10:36
Hansi Flick mesaj clar inaintea finalei UCL Bayern nu isi schimba stilul de joc pentru Neymar si Mbappe
ADVERTISEMENT

Duminică, 23 august, de la ora 22:00 toate privirile iubitorilor de fotbal vor fi aţintite asupra finalei Champions League, care va avea loc la Lisabona, pe stadionul Da Luz. Faţă în faţă vor fi PSG, ajunsă în premieră în această fază a competiţiei şi Bayern Munchen, cea care deţine deja cinci trofee în istoria participărilor sale în Cupa Campionilor Europeni şi apoi în Champions League.

Evident, este o finală de top fie şi prin simplul fapt că pe teren se vor afla trei dintre cei mai buni fotbalişti din lume, respectiv Neymar şi Mbappe la francezi şi Lewandowski la germani. Şi ,oricum, vorbim despre două echipe extrem de puternice şi de două cluburi cu o stabilitate financiară impresionantă.

ADVERTISEMENT

Interesul în jurul partidei este uriaş, foarte multe ţări din întreaga lume urmând a transmite live evenimentul de la Lisabona. Ambele echipe nutresc speranţe îndreptăţite de evoluţiile lor din acest sezon de Champions League, dar, normal că doar una se va bucura la finalul întâlnirii. Antrenorul lui Bayern, revelaţia Hansi Flick, spune însă că nu va schimba nimic din stilul de joc al echipei sale doar pentru că îi vor avea în faţă pe Neymar şi Mbappe.

Hansi Flick va aplica acelaşi stil de joc la Bayern ca şi până acum

„Presingul sus este ceea ce ne caracterizează. Lăsăm puţine spaţii adversarului, dar evident spaţiul în spatele liniei noastre de fund este mai mare. Am revăzut meciurile cu Barcelona şi Lyon şi va fi important pentru noi să fim atenţi la pasele lor în adâncime şi să nu le lăsăm mingea.

ADVERTISEMENT

Sigur că ştim că Parisul are jucători foarte rapizi, dar în ultimele zece luni ne-am impus filosofia, să presăm sus a fost garanţia succesului nostru şi nu vom schimba mare lucru”

Nu mai are indisponibili în lot

Veştile bune pentru Hansi Flick vin din partea doctorilor. Atât francezul Benjamin Pavard cât şi Jerome Boateng au apărut la antrenamente, primul după o destul de lungă abnsenţă, însă tehnicianul spune că se va decide doar în ultimul moment dacă îi va folosi sau nu.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros, ca noi toţi, că Benjamin Pavard a revenit în lot, ştiu că a avut un sezon formidabil şi că ne face bine, inclusiv prin starea lui de spirit. Nu sunt convins că va fi pregătit 100%. Astăzi (n.red. – sâmbătă) mai e un antrenament, după care vom vedea cum facem echipa”, a spus Flick, care a completat:

Va decide cine va juca puţin înaintea meciului

Jerome Boateng (accidentat în meciul cu Lyon) se va antrena astăzi. Sunt un antrenor căruia îi place să aştepte ultima şedinţă înaintea partidei pentru a se hotărî. Vom vedea”

ADVERTISEMENT

Antrenorul bavarezilor nu subestimează nici cum adversarul. Dimpotrivă, este convins că va fi un meci foarte greu pentru echipa sa, pentru că PSG este puternică nu doar în atac, din moment ce apărarea a primit doar 5 goluri în asceastă ediţie de Champions League.

Laudă inclusiv apărarea lui PSG

„Este o echipă foarte bună, care joacă în mare viteză şi are fotbalişti foarte buni. Nu doar în atac, ci şi în linia de fund, cu Thiago Silva şi Marquinhos. Au luat doar cinci goluri în Liga Campionilor.

Se vede că nu doar atacul lor funcţionează, ci şi apărarea. Avem un plan, sper că-l vom putea aplica. Nu vom putea câştiga decât dacă vom fi toţi la capacitate maximă, numai aşa”

ADVERTISEMENT