News

Haos în Aeroportul Iași! Aglomerație, fără distanțare și măști de protecție

01.08.2020 | 10:01
Haos in Aeroportul Iasi Aglomeratie fara distantare si masti de protectie
ADVERTISEMENT

Haos în Aeroportul Iași acolo unde zeci de călători au fost filmați în timp ce stăteau înghesuiți, fără să respecte nicio măsură de precauție.

Oamenii purtau măști, însă nu toți corespunzător, peste gură și peste nas. Mai mult de atât, între aceștia nu exista deloc distanțare

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte, că directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a anunțat că un angajat de la departamentul de securitate al aeroportului a fost depistat pozitiv

Aglomerație în Aeroportul Iași!

De remarcat că masca de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în spaţii deschise din 16 judeţe, măsura fiind luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Măsura se aplică în zone considerate aglomerate – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele CFR.

În unele judeţe, masca devine obligatorie seara, în zonele de promenadă. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide şi zonele din ţară unde localurile se vor închide la ora 23.00, o astfel de decizie fiind adoptată deja în judeţele Satu Mare şi Vrancea.

ADVERTISEMENT

De la 1 august, turiştii de pe litoral şi constănţenii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18.00 – 24.00, potrivit unei decizii a CJSU Constanţa. Masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că zonele din ţară – altele decât cele anunţate deja de autorităţile locale – unde localurile vor fi închise la ora 23.00 vor fi stabilite prin decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

”Decizia asta se ia la nivelul CNSU. Ştiu că sunt unele judeţe care au dat astfel de decizii, dar în final asta este la CNSU. Sunt discuţii, inclusiv pentru limitarea programului la anumite activităţi – terase cluburi, baruri, locuri unde se poate dansa. Nu se referă doar la litoral, ci la mai multe zone”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: