Sport

Haos pe străzile din Napoli! Forțele de ordine au intervenit între confruntările dintre suporterii nemți și ultrașii italieni. Video

Suporterii lui Napoli și Frankfurt au provocat haos pe străzile din orașul italian înaintea duelului din optimile Ligii Campionilor.
15.03.2023 | 19:50
Haos pe strazile din Napoli Fortele de ordine au intervenit intre confruntarile dintre suporterii nemti si ultrasii italieni Video
Suporterii lui Napoli și Frankfurt au provocat haos pe străzile orașului italian.
ADVERTISEMENT

Napoli a câștigat partida tur din optimile Ligii Campionilor, scor 2-0 cu Frankfurt și a făcut un pas uriaș spre sferturile competiției. Totuși, rezultatul din primul meci nu i-a împiedicat pe suporterii nemți să facă deplasarea în Italia și să provoace haos pe străzile din Napoli.

Haos pe străzile orașului, înaintea meciului Napoli – Frankfurt din optimile Ligii Campionilor

Sute de suporteri ai lui Frankfurt și-au făcut simțită prezența pe străzile din Napoli și au provocat numeroase incidente. Forțele de ordine din zona locală au fost nevoite să intervină pentru a aplana conflictul dintre ultrașii celor două formații.

ADVERTISEMENT

În ziua meciului programat miercuri, 15 martie de la ora 22:00, ora României, mai multe autovehicule din centrul orașului au fost incendiate și au izbucnit numeroase bătălii între ultrașii celor două echipe.

Prefectura orașului din regiunea Campania a anticipat „războiul” dintre fanii celor două echipe și îi interzisese inițial încă din 8 martie clubului napoletan să pună în vânzare bilete la meci pentru persoanele care au domiciliul stabilit în Germania. Totul pentru a evita conflictele de pe străzile orașului.

ADVERTISEMENT

Conflicte pe străzile orașului, înaintea meciului Napoli – Frankfurt din Liga Campionilor

În cele din urmă, la insistențele clubului german, instanța din Italia a anulat decizia radicală, ci a menținut interdicția doar pentru persoanele care vor să vină la meci, dar care au domiciliul în orașul Frankfurt.

Campioană en-titre în Europa League, Frankfurt are o misiune dificilă în returul de pe stadionul Diego Armando Maradona. Echipa antrenată de Luciano Spalletti și-a asigurat un avantaj liniștitor după meciul tur pe care l-a câștigat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Osimhen și Di Lorenzo au adus victoria liderului din Serie A. Mai mult decât atât, clubul german nu se va putea baza la retur pe atacantul Kolo Muani. Fotbalistul francez a văzut cartonașul roșu în meciul de pe Deutsche Bank Park și va fi suspendat.

Napoli ar putea fi a treia echipă din Italia care se califică în sferturile Ligii Campionilor în acest sezon

Napoli ar putea încorona parcursul excelent din acest sezon cu o calificare în sferturile Ligii Campionilor. Lider detașat în Serie A, echipa lui Luciano Spalletti ar putea deveni a treia echipă italiană care se califică în această fază a competiției dacă va trece de Frankfurt.

ADVERTISEMENT

AC Milan și Inter au obținut deja biletele după confruntările cu Tottenham, respectiv FC Porto. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele UEFA Champions League va avea loc vineri, 17 martie. Finala competiției se va desfășura pe 10 iunie pe stadionul Ataturk din Istanbul.

ADVERTISEMENT
Tags: