News

Haosul mobilizării decretate de Putin. O rusoaică a primit convocare la armată pentru fiul ei, care a murit la vârsta de 2 ani

Ordin de recrutare pentru un copil mort în 2009. Haosul mobilizărilor continuă în Rusia, o mamă a trăit o adevărată dramă
26.12.2022 | 14:07
Haosul mobilizarii decretate de Putin O rusoaica a primit convocare la armata pentru fiul ei care a murit la varsta de 2 ani
Serghei a murit la doi ani şi jumătate Foto. E1
ADVERTISEMENT

Anastasia, o femeie din oraşul Ekaterinburg, a primit o citație pe numele fiului ei decedat, Serghei. Problema este însă că acesta a murit la vârsta de doi ani şi jumătate.

Un bărbat din Celiabinsk, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că nu s-a prezentat la unitate

Băiatul a murit în 2009, de hidrocefalie. După cum notează jurnaliştii de la portalul rusesc E1, femeia a trecut cu greu peste şocul morţii fiului ei, iar acum a primit un mesaj de la Comisariatul Militar pe numele lui Serghei, prin care i se cere acestuia să se prezinte la punctul de recrutare în data de 26 ianuarie, la ora opt dimineaţa.

ADVERTISEMENT

Somația nu a fost predată personal, pentru a fi semnată, ci pur și simplu a fost aruncată în cutia poștală din faţa casei mamei Anastasiei. Femeia şi-a sunat fiica și i-a spus despre scrisoare primită de la autorităţi.

“Mama m-a sunat cu o voce îngrijorată: ‘Nu știu cum să-ți spun asta. A venit somația’. Am fost surprinsă: ce citație? Fiul meu cel mare locuiește cu mine, iar citația ar trebui să vină la adresa noastră. Dar ea a explicat că această citaţie a venit pe numele lui Serghei! Am fost pur și simplu îngrozită”, a povestit femeia.

ADVERTISEMENT

Anastasia s-a declarat surprinsă că în 13 ani autorităţile nu au putut să actualizeze baza de date a Comisariatului Militar.

“Comisariatul militar a spus că informațiile le-au fost furnizate de către Biroul de Pașapoarte. Eu cu siguranță i-am informat despre moartea fiului meu. Vreau să fac publică această situaţie pentru ca alte femei, mame să nu experimenteze același lucru pe care l-am trăit eu, acum”, a subliniat rusoaica, citată de E1.

ADVERTISEMENT

De remarcat că pe 23 decembrie, Tribunalul Militar al Garnizoanei Celiabinsk a condamnat la cinci ani și o lună de închisoare într-o colonie penală un soldat cu contract, care nu s-a prezentat la unitate după anunțarea mobilizării.