Sport

Harry Kane a renăscut în sfertul cu Ucraina de la Euro 2020: ”Când începe să înscrie, nu se mai oprește”

Harry Kane a avut un start ezitant de Euro 2020, dar a încântat în sfertul de finală cu Ucraina în care a punctat de două ori.
04.07.2021 | 12:19
Harry Kane a renascut in sfertul cu Ucraina de la Euro 2020 Cand incepe sa inscrie nu se mai opreste
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Tottenham nu reușise să-și treacă numele pe lista marcatorilor după cele trei meciuri din faza grupelor, iar acest lucru îi îngrijora pe fanii insularilor.

Însă, odată cu intrarea în faza eliminatorie, Kane s-a dezlănțuit și a redevenit golgheterul de temut. După ce a punctta în fața marii rivale Germania, vârgul englezilor a făcut show cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ucraina, distrusă de Harry Kane în sferturile Euro 2020

Parcă toate criticile și insultele primite după faza grupelor de la Euro 2020 l-au întărit pe Harry Kane, iar acesta le-a arătat contestatarilor în partida cu Ucraina că rămâne același atacant percutant și care poate ajuta Anglia să-și îndeplinească visul de a deveni campioană europeană.

Căpitanul ”leilor” a primit toată încrederea selecționerului Gareth Southgate care nu a dat apă la moară criticilor și a mers tot pe mâna starului de la Tottenham, connvins fiind că acesta va reuși să spargă gheața în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

”Când începe să marcheze, Harry nu se mai oprește. Suntem mai puternici decât în 2018. Misiunea noastră nu s-a încheiat”, a declarat Gareth Southgate la finalul sferturlui de finală cu Ucraina de la Roma.

Kane, al doilea cel mai prolific jucător al Angliei

Cu cele două goluri reușite în fața Ucrainei, Harry Kane a ajuns al doilea cel mai bun marcator al Angliei la turneele finale, cu nouă reușite, la egalitate cu Alan Shearer și la un singur gol în urma legendarului Gary Lineker.

ADVERTISEMENT

În topul all-time al golgheterilor ”Albionului”, căpitanul lui Southgate a ajuns pe locul 6, cu 37 de reușite în 59 de meciuri, și este devansat de Wayne Rooney – 53, Bobby Charlton – 49, Gary Lineker – 48, Jimmy Greaves – 44 și Michael Owen – 40.

În schimb, Harry Kane este al doilea dacă ținem cont de media de goluri pe meci, el fiind în acest moment la 0,63 reușite pe meci. În această ierarhie este devansat doar de Jimmy Greaves, care are o medie de 0,77 goluri pe meci.

ADVERTISEMENT

Southgate, egalul lui Sir Alf Ramsey

Victoria în fața Ucrainei și calificarea în semifinalele Euro 2020 a însemnat o bornă importantă și pentru selecționerul Angliei, Gareth Southgate, care la 50 de ani a egalat un record istoric.

El a devenit al doilea selecţioner al Angliei care califică naţionala în două semifinale consecutive ale unor turnee finale. Anterior, Sir Alf Ramsey a bifat semifinalele la Mondialul din 1966, competiţie pe care a şi câştigat-o, şi la Euro 1968, când a cucerit medalia de bronz.

La Mondialul din 2018, Gareth Southgate a calificat Anglia în semifinale, unde a fost învins de Croaţia, ca mai apoi să piardă finala mică în faţa Belgiei. Acum, selecţionerul englez a bifat aceeaşi fază la Euro 2020, iar următorul adversar, Danemarca, este unul la îndemână.

ADVERTISEMENT