Sport

Helmut Duckadam vrea să-l vadă pe Constantin Budescu în derby-ul FCSB – Dinamo: „Eu l-aș introduce de la început!”. Exclusiv

Helmut Duckadam, fostul mare portar al Stelei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre derby-ul FCSB - Dinamo.
11.09.2021 | 17:18
Helmut Duckadam vrea sal vada pe Constantin Budescu in derbyul FCSB  Dinamo Eu las introduce de la inceput Exclusiv
Helmut Duckadam vrea să-l vadă pe Constantin Budescu în derby-ul FCSB - Dinamo: „Eu l-aș introduce de la început!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Dinamo se va juca duminică, de la ora 21:00. În prezent, FCSB se află pe locul 8 din Liga 1, cu nouă puncte obținute după șapte meciuri jucate, iar Dinamo se poziționează pe locul 14, cu șase puncte.

Helmut Duckadam vrea să-l vadă pe Constantin Budescu în derby-ul FCSB – Dinamo

„Eroul de la Sevilla” consideră că Budescu ar trebui introdus încă din primul minut în derby-ul FCSB – Dinamo, chiar dacă ultimul său meci oficial datează din luna mai.

ADVERTISEMENT

„Mă aștept, în primul rând, la un joc de ambiție și la rivalitate foarte mare între galerii. Sper să vedem această rivalitate, în sensul bun al cuvântului, și în teren.

Din punctul meu de vedere, Steaua are prima șansă, deoarece are o echipă mai omogenă. Dinamo a adus mulți jucători acuma, dar unii n-au jucat de doi ani, alții au jucat foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Sigur, de multe ori, într-un asemenea meci, ambiția poate să bată omogenitatea. Va fi un meci interesant, depinde cine va marca primul gol. Dacă va marca FCSB-ul primul gol, atunci o să aibă un meci mai ușor.

Budescu poate să joace, din punctul meu de vedere, o repriză liniștit. Eu l-aș introduce de la început, pentru că poate să facă diferența. De-alungul ultimilor ani, s-au mai făcut greșeli din astea. S-au introdus jucătorii care au jucat mai puțin și abia în partea a doua s-au introdus Coman, Tănase, Man și ceilalți.

ADVERTISEMENT

După ce ești condus, este foarte greu să egalezi și să obții victoria. Trebuie să faci diferența în prima repriză. Eu cred că FCSB-ul va câștiga”, a declarat Helmut Duckadam, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Helmut Duckadam: „Nici Messi nu face faza defensivă!”

În același timp, Duckadam este de părere că antrenorul Edi Iordănescu trebuie să-i dea libertate, în teren, lui Constantin Budescu, deoarece nu este genul de jucător care să asigure și faza defensivă.

ADVERTISEMENT

„Budescu este un jucător care nu cred că excelează la alergat. E un jucător tehnic, care poate să te ajute cu o pasă, o lovitură liberă.

Nici nu trebuie să facă faza defensivă, că nici Messi nu o face. Edi e destul de inteligent să-i dea libertatea de care are nevoie. Lui Budescu nu poți să-i ceri să facă faza defensivă, pentru că, practic, îl scoți.

Sunt alți jucători de travaliu… Olaru, Ovidiu Popescu, care trebuie să facă faza defensivă. Pentru că știm bine, pe vremuri, trioul Liță Dumitru, Iordănescu și Stoica. Tudorel Stoica alerga pentru amândoi, dar ei aveau alte calități”, a mai spus Helmut Duckadam.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,07 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT