Sport

Hervin Ongenda se întoarce în SuperLiga! Patronul anunţă: “Ne-am înţeles”

Hervin Ongenda se întoarce în SuperLiga și va juca din nou la FC Botoșani, după ce în sezonul precedent a evoluat la Rapid, însă fără succes.
07.09.2023 | 21:42
Hervin Ongenda se intoarce in SuperLiga Patronul anunta Neam inteles
Hervin Ongenda se întoarce în SuperLiga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Patronul moldovenilor a anunțat că Hervin Ongenda a revenit la echipă și că acesta va fi un jucător de bază în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ongenda este pentru a treia oară în carieră jucătorul lui FC Botoșani.

Hervin Ongenda se întoarce în SuperLiga

Hervin Ongenda se întoarce în SuperLiga, iar Valeriu Iftime a anunțat că l-a adus din nou pe mijlocașul francez la FC Botoșani, fiind încântat de mutarea făcută: „Aseară (n.r – miercuri) am vorbit cu Ongenda, ne-am înțeles!

ADVERTISEMENT

Eu am încredere în copilul ăsta, iar dacă vine la mine, să mă ajute, poate să ajungă iar la un nivel bun. Fac tot ce ține de mine, dar depinde și de el. Am și nevoie de un număr 10 acum”.

„Aseară și-a dat acordul să vină, astăzi nu am vorbit cu el. I-am spus președintelui să facă actele, dar Ongenda le comunică datele mai târziu”, a mai spus Valeriu Iftime, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT
  • 28 de ani are Hervin Ongenda

Ongenda, pariul pierdut de Adi Mutu la Rapid

În sezonul precedent, Adrian Mutu l-a adus pe Hervin Ongenda la Rapid, în perioada de mercato din iarnă, însă pariul „Briliantului” s-a dovedit a fi unul necâștigător, pentru că Ongenda nu a reușit să se impună în Giulești.

„Sunt nerăbdător să joc pe Giulești. Am văzut că aici este o atmosferă incredibilă. Așa arată fotbalul pe care îmi place să îl joc”, spunea Ongenda în momentul în care semna cu Rapid.

ADVERTISEMENT

La Rapid, Hervin Ongenda a jucat doar patru meciuri, fără să înscrie vreun gol sau să ofere o pasă decisivă. De-a lungul timpului, Ongenda a mai jucat la: PSG, FC Botoșani, Chievo Verona, Real Murcia, Zwolle, Bastia, Apollon Limassol și Rapid.

FC Botoșani este clubul la care Hervin Ongenda s-a făcut remarcat de fiecare dată, fiind totodată clubul pentru care a jucat cele mai multe meciuri din carieră, și anume 108.

ADVERTISEMENT

Într-un total de 108 meciuri pentru FC Botoșani, în toate competițiile, Hervin Ongenda a reușit să marcheze de 13 ori și a oferit 13 pase decisive, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai moldovenilor.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Hervin Ongenda, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT