Sport

Horațiu Feșnic, decizii controversate în Oțelul – U Craiova. Le-a refuzat un penalty oltenilor, trădat apoi de VAR

Arbitrul Horațiu Feșnic a fost „eroul” primelor 25 de minute ale partidei Oțelul - Universitatea Craioiva. A acordat un penalty gazdelor abia după intervenția VAR și a refuzat unul clar oaspeților.
26.11.2023 | 19:31
Horatiu Fesnic decizii controversate in Otelul  U Craiova Lea refuzat un penalty oltenilor tradat apoi de VAR
Faza din care Screciu a comis un penalty stupid în prima repriză a meciului Oțelul - Universitatea Craiova. foto: captură Digisport
ADVERTISEMENT

Partida Oțelul – Universitatea Craiova, din etapa 17 a SuperLigii, a fost la un pas să nu se dispute din cauza vremii nefavorabile care s-a abătut asupra orașului moldovean. Viscolul și zăpada căzută din abundență au creat mari probleme organizatorilor, dar până la urmă aceștia au reușit să aducă suprafața de joc în condiții acceptabile, iar partida a început cu o oră întârziere.

Horațiu Feșnic, decizii controversate în Oțelul – Universitatea Craiova. A acordat un penalty gazdelor abia după intervenția VAR

Așa cum era de așteptat, terenul acoperit pe diverse porțiuni cu zăpadă le-a creat mari probleme jucătorilor la meciul Oțelul – Universitatea Craiova. Balonul era controlat cu greutate, stabilitatea fotbaliștilor nu era nici ea perfectă, astfel că am asistat mai mult la un meci de luptă, fără prea multe virtuți tehnice.

ADVERTISEMENT

Iar alături de fotbaliști, probleme a întâmpinat și centralul Horațiu Feșnic, care a avut două faze extrem de grele în primele 25 de minute, pe care le-a judecat, din păcate, extrem de prost.

Prima a avut loc în minutul 16, în careul formației oltene și l-a avut în prim-plan pe Vladimir Screciu. Acesta era în duel cu Al. Pop, s-a complicat și a încercat o rezolvare individuală a fazei în loc să respingă simplu în corner. A căzut la pământ, după care s-a dus cu talpa direct pe tibia lui Teles, venit în zonă să recupereze balonul. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Fault clar ca lumina zilei, nu însă și pentru centralul Horațiu Feșnic, care a lăsat jocul să continue. Surprinzător, meciul s-a reluat cu o repunere din colțul careului mic de către oaspeți, s-a mai jucat aproximativ un minut și abia apoi s-a intervenit din camera VAR.

După ce i s-a transmis că există circumstanțe de penalty, Feșnic a mers la monitor, a vizionat faza și a decis să acorde lovitură de la 11 metri pentru oțelari și cartonaș galben lui Screciu. Putea să îi arate chiar „roșu” direct, însă a considerat că atacul jucătorului oltean cu talpa nu a avut intensitate foarte mare și l-a „iertat”.

ADVERTISEMENT

Lovitura de pedeapsă a fost executată impecabil de Alexandru Pop, care a deschis astfel scorul. El a ajuns la 8 goluri marcate pentru Oțelul în acest sezon de SuperLiga, fiind golgheterul echipei antrenată de Dorinel Munteanu.

Horațiu Feșnic a refuzat un penalty clar oltenilor în prima repriză

La doar câteva minute de la faza penalty-ului acordat gazdelor, arbitrul Horațiu Feșnic a ieșit din nou în evidență. Și tot în sens negativ, când nu a acordat un penalty Universității Craiova la un fault comis în careu asupra lui Mitriță.

ADVERTISEMENT

La un atac prelungit al oaspeților, mingea a ajuns în careul gălățean, iar Cisse îi dă clar peste picioare lui Alexandru Mitriță, care cade imediat la pământ. Feșnic lasă jocul să continue, considerând că mijlocașul oaspeților a exagerat în momentul căderii, dar nu i-a dat nici cartonaș galben pentru simulare.

Surprinzător, deși pe reluări se vede că Cisse îl faultează pe Mitriță, lucru recunoscut și de comentatorii partidei, nu s-a intervenit din camera VAR la această fază, așa cum s-a întâmplat la cea din minutul 16, când s-a acordat penalty pentru gazde.

Și tot în prima repriză, în minutul 32, oltenii au mai reclamat o fază la care ar fi fost dezavantajați de Horațiu Feșnic. La un duel petrecut în jumătatea de teren a gazdelor, Elvir Koljic a acuzat că ar fi fost lovit cu cotul de către Cisse, însă centralul nu a acordat nici măcar fault. Atacantul oltenilor a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă acestea au fost în zadar, astfel că antrenorul Ivaylo Petev s-a văzut obligat să-l schimbe cu Markovic.

Emoții cu VAR pentru Universitatea Craiova și la golul lui Alex Mitriță

Universitatea Craiova a început mai bine repriza secundă și în minutul 53 a reușit să egaleze prin Alex Mitriță, după o gafă uriașă comisă de Cisse. Fundașul gălățenilor a „bărbierit” o minge simplă, care a ajuns la Mitriță, iar acesta a înscris din 10 metri din poziție de singur cu portarul Dur-Bozoancă.

Însă, la reluări, s-a observat că poziția în care se afla Mitriță în momentul în care pleca pasa către el era una neregulamentară, astfel că a fost din nou nevoie de intervenția VAR.

captura gol mitrita
Poziția lui Mitriță la golul egalizator din minutul 53. foto: captură Digisport

Numai că, surpriză! Deși ofsaidul părea evident, decizia a fost că golul e valabil. Iar explicația am aflat-o imediat de la comentatorii partidei. Se pare că din cabina VAR nu s-au putut trage liniile pentru a verifica poziția lui Mitriță, astfel că în asemenea situații se păstrează decizia din teren a arbitrilor.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1X” la meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj