Sport

Horațiu Moldovan, al 4-lea român la Atletico Madrid!? Predecesorii săi, nume importante

Horațiu Moldovan este aproape de un transfer colosal în La Liga și va fi primul român care va juca pentru Atletico Madrid după o lungă perioadă.
19.01.2024 | 18:20
Horatiu Moldovan al 4lea roman la Atletico Madrid Predecesorii sai nume importante
Horațiu Moldovan este aproape de un transfer colosal în La Liga și va fi primul român care va juca pentru Atletico Madrid după o lungă perioadă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate interesul formației antrenate de Diego Simeone pentru portarul Rapidului, iar agentul Arcadie Zaporojanu a dezvăluit că mutarea este foarte aproape de a se realiza.

Horațiu Moldovan, primul român la Atletico Madrid după 19 ani

Atletico Madrid urmează să achite clauza de reziliere de 800.000 de euro a portarului cu Rapid și apoi Horațiu Moldova va deveni oficial cel de-al 4-lea jucător român care va îmbrăca tricoul lui Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Cel care a spart gheața a fost regretatul fundaș Daniel Prodan, care după 4 ani fantastici la Steaua București a fost achiziționat de formația din capitala Spaniei la începutul lui 1997. ”Didi” a marcat 4 goluri și a primit 2 cartonașe roșii în 34 de meciuri jucate la Atletico într-un an și jumătate.

În 2001, mijlocașul Cătălin Munteanu a devenit al doilea român din istoria ”plăpumarilor”. El a fost adus de la Salamanca, însă nu a jucat niciun minut la Atletico, fiind împrumutat pe rând la Espanyol Barcelona și Albacete în cei 3 ani de contract.

ADVERTISEMENT

Ultimul pe listă este fostul fundaș dreapta Cosmin Contra, adus în vara lui 2002 de la AC Milan. ”Guriță” a fost 4 ani sub contract cu Atletico, dar nu a jucat decât 34 de partide. El a mai fost împrumutat în această perioadă la West Bromwich Albion, Politehnica Timișoara și Getafe.

Ce salariu va avea Moldovan la Atletico Madrid

Conducătorii lui Atletico Madrid l-au contactat pe portarul Rapidului în noaptea de joi spre vineri, imediat după terminarea meciului din Cupa Spaniei cu Real Madrid. Ei au dorit să afle dacă Horațiu Moldovan este dispus să se transfere la gruparea de pe Wanda Metropolitano, pentru a avansa procesul de transfer.

ADVERTISEMENT

Conform Digisport, portarul echipei naționale va semna un angajament pe patru ani și jumătate cu formația pregătită de Diego Simeone. În primul sezon, el va încasa un salariu net de 800.000 de euro, urmând ca acesta să crească apoi progresiv cu câte 180.000 de euro în fiecare an.

Conducerea Rapidului a fost criticată pentru plecarea lui Horațiu Moldovan. Marian Iancu, fost patron la Poli Timișoara, susține că ”alb-vișiniii” greșesc că îl lasă pe portarul de 25 de ani să plece la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Pun plecarea lui Moldovan pe același palier cu a lui Dugandzic. În acest sezon, Horațiu Moldovan înseamnă pentru Rapid cam 18 puncte. Prin intervențiile lui atunci când echipa era depășită. Conducerea Rapidului persistă în greșeli”, a declarat Iancu.

ADVERTISEMENT