Sport

Horațiu Moldovan, după Columbia – România 3-2: ”Normal că simt o presiune. Selecționerul ne cere să jucăm la echipele de club”

Horațiu Moldovan a încasat trei goluri în partida amicală dintre Columbia și România, disputată pe stadionul Civitas Metropolitano.
27.03.2024 | 01:18
Horatiu Moldovan dupa Columbia  Romania 32 Normal ca simt o presiune Selectionerul ne cere sa jucam la echipele de club
Declarațiile lui Horațiu Moldovan după Columbia - România 3-2. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România a pierdut împotriva Columbiei, scor 3-2, în amicalul disputat la Madrid. Jucătorii antrenați de Edi Iordănescu au marcat cele două goluri pe final, prin Ianis Hagi și Florin Tănase.

Horațiu Moldovan, integralist în Columbia – România 3-2

Partida amicală împotriva sud-americanilor i-a dat șansa lui Horațiu Moldovan să apere pentru prima dată pe Civitas Metropolitano, arena lui Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

De la transferul în capitala Spaniei, portraul român nu a bifat niciun minut pentru echipa antrenată de Diego Simeone, fiind în permanență rezerva lui Jan Oblak.

Moldovan a declarat că s-a simțit bine în partida împotriva Columbiei și crede că România a făcut o figură frumoasă, având în vedere că adversarul a fost unul de top.

ADVERTISEMENT

”M-am simţit bine, ştim cu toţii, e un stadion extraordinar. Sper să urmeze şi primul meci la echipa de club, am nevoie de minute. Merg şi muncesc cât de mult pot şi îmi aştept şansa.

Cred că a fost o partidă foarte bună, cu un adversar foarte puternic. I-au băut pe Spania acum trei zile, Spania una dintre cele mai bune naţionale din lume.

ADVERTISEMENT

Au jucători de calitate, s-a văzut atunci când puneau piciorul pe minge. Sunt sud-americani, au calitate foarte bună, mai ales James şi Diaz. Ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor, am început puţin timoraţi, s-a făcut 2-0, dar după am făcut o partidă destul de bună.

N-avea rost să jucăm cu alte naţionale şi să câştigăm cu 5-0, nu ne ajuta cu nimic. Trebuie să jucăm cu adversari puternici. La Euro vom întâlni adversari puternici şi se joacă pe puncte”, a declarat Horațiu Moldovan, conform as.ro.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan speră să fie convocat pentru Euro 2024

Portarul de la Atletico Madrid speră să fie chemat la turneul final de către Edi Iordănescu, chiar dacă va ocupa în continuare postul de rezervă la echipa sa de club.

”Normal că simt o presiune, e normal să ne ceară să jucăm la echipele de club, pentru că asta e cel mai important. Eu, după cum ştiţi, am un portar foarte bun, poate cel mai bun din lume, în faţa mea. Sper să-mi vină şansa şi să profit de ea.

Coechipierii de la Atletico Madrid sunt super băieţi şi super fotbalişti. Mă ajută acest lucru, mă antrenez cu cei mai buni din lume”, a adăugat Horațiu Moldovan.

Ce a spus Horațiu Moldovan despre ultima echipă calificată în grupa României la Euro 2024

După ce a învins Islanda, scor 2-1, Ucraina și-a luat biletul pentru Campionatul European din Germania. Elevii lui Edi Iordănescu îi vor întâlni pe Mudryk și compania în partida de debut de la turneul final.

După meciul de la Madrid, Horațiu Moldovan a analizat viitorele adversare ale României de la Euro 2024 și a declarat că era convins că Ucraina va completa grupa ”tricolorilor”.

”Eu am spus-o de la început, am văzut-o pe Ucraina cea mai bună echipă dintre cele patru, au jucători de nivel înalt. Va fi un meci dificil, la fel ca celelalte, şi cu Belgia şi Slovacia”, a mai declarat Horaţiu Moldovan.

ADVERTISEMENT