Sport

Horațiu Moldovan, pe mâna omului care i-a format pe Courtois și Oblak. Este de 18 ani alături de “Cholo” Simeone

Horațiu Moldovan va fi pregătit la Atletico Madrid de un antrenor de portari argentinian, Pablo Vercellone (55 de ani), care face parte din staff-ul lui Diego Simeone din 2006.
20.01.2024 | 20:54
Horatiu Moldovan pe mana omului care ia format pe Courtois si Oblak Este de 18 ani alaturi de Cholo Simeone
Pablo Vercellone, stânga, este antrenor de portari la Atletico Madrid, unde a fost adus de Diego Simenone din 2011
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan (26 de ani) se transferă de la Rapid la puternica formație spaniolă Atletico Madrid, așa cum a anunțat FANATIK. Portarul naționalei României va pleca luni în capitala Spaniei pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul. Finanțatorul grupării din Giulești, Dan Șucu, îi va pune la dispoziție un avion privat.

Horațiu Moldovan va fi pregătit de Pablo Vercellone, antrenorul de portari de la Atletico Madrid

Horațiu Moldovan va fi pregătit la Atletico Madrid de argentinianul Pablo Vercellone (55 de ani), antrenor de portari cooptat de Diego Simeone în staff-ul său încă din decembrie 2011, când ”El Cholo” a preluat-o pe ”Atleti”.

ADVERTISEMENT

Pablo Vercellone nu a avut o carieră de portar la nivel foarte mare. A jucat un singur meci în prima ligă din Argentina, pentru Estudiantes la Plata, când avea 17 ani. Campionul mondial Luis Islas și al doilea portar erau indisponibili, iar antrenorul l-a titularizat pe Vercellone contra lui Boca Juniors, pe ”La Bombonera”.

Pablo Vercellone nu a fost un portar mare, dar este de 18 de ani în staff-ul lui Diego Simeone

Pablo Vercellone a luat trei goluri, echipa a pierdut 3-1, iar după acea partidă n-a mai avut nicio șansă și a apărat numai în ligilele inferioare, la echipe precum Defenders de Cambaceres, Defense y Justicia, Los Andes și All Boys.

ADVERTISEMENT

După ce s-a lăsat de fotbal, Vercellone a început ca antrenor de portari la grupele de juniori de la Estudiantes.

În 2006, Pablo Vercellone l-a cunoscut pe Diego Simeone, care venise la Estudiantes fără un antrenor de portar în staff. Pablo l-a sedus pe Simeone cu munca lui și nu s-a mai despărțit niciodată de Cholo.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2011, l-a urmat pe Diego Simeone la Atletico Madrid

”N-am plecat de la început cu Cholo la Madrid. Nu aveam loc la Atletico. Dar imediat ce a ajuns, Diego a aflat că antrenorul de portari care era nu poate continua, astfel că m-a propus pe mine și am fost acceptat. M-a sunat într-o dimineață, iar noaptea călătoream în Spania.

Am avut norocul să lucrez cu profesioniști extraordinari și oameni grozavi, care mi-au respectat munca și nu m-au făcut niciodată să simt că nu am o istorie importantă în fotbal”, a povestit Pablo Vercellone, care i-a pregătit printre alții la ”Atleti” pe Thibaut Courtois și Jan Oblak, doi portari de talie mondială.

ADVERTISEMENT

Pablo Vercellone a câștigat împreună cu Diego Simone 14 trofee la Atletico Madrid:

  • 2 LaLiga
  • 4 Europa League
  • 4 Supercupa Europei
  • 2 Cupa Spaniei
  • 2 Supercupa Spaniei

Horațiu Moldovan pleacă luni să semneze cu Atletico Madrid

Transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, anunțat în exclusivitate de FANATIK, a prins contur în ultimele zile, după ce spaniolii s-au arătat dispuși să achite Rapidului clauza de reziliere în valoare de 800.000 de euro.

Dacă toate lucrurile vor decurge conform așteptărilor, portarul Rapidului și al echipei naționale va semna un contract pe patru ani și jumătate cu formația pregătită de Diego Simeone.

În primul sezon, Moldovan ar urma să aibă un salariu net de 800.000 de euro, care va crește progresiv cu câte 180.000 de euro în fiecare an.

Mircea Lucescu este convins că Horațiu Moldovan nu va fi tratat că o rezervă de către Diego Simeone:

”Știu cum se îngrijește Simeone de jucători și Horațiu nu va fi dat deoparte. Antrenamentele pe care le va face acolo vor fi mai tari decât cele din campionatul României”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT