News

Horia Constantinescu a răbufnit la TV în scandalul Ferma Dacilor: ”V-aș ruga să nu faceți acuzații gratuite”

Șeful de la Protecția Consumatorilor, contre în direct cu o jurnalistă. Horia Constantinescu a reacționat nervos la întrebări legate de Ferma Dacilor
05.01.2024 | 21:42
Horia Constantinescu a rabufnit la TV in scandalul Ferma Dacilor Vas ruga sa nu faceti acuzatii gratuite
Horia Constantinescu este prieten de multă vreme cu patronul de la Ferma Dacilor Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a intervenit telefonic la o televiziune de știri unde a răspuns mai multor întrebări legate de relația ANPC-Ferma Dacilor.

Horia Constantinescu a răbufnit la TV în scandalul Ferma Dacilor

Șeful de la protecția consumatorilor declarase anterior că este prieten de 31 de ani cu Cornel Dinicu, patronul pensiunii care a ars în a doua zi de Crăciun și unde au murit opt persoane.

ADVERTISEMENT

După ce Horia Constantinescu a susținut că ANPC nu putea opri activitatea locațiilor care funcționează fără autorizații, vineri a fost emis un ordin la nivelul instituției, care prevede tocmai acest lucru, după cum se arată într-un articol al publicației DCNews.

Horia Constantinescu a fost întrebat în cadrul intervenției sale la Antena 3 CNN de ce instituția ce o conduce nu a oprit activitatea la Ferma Dacilor, dacă avea această posibilitate.

ADVERTISEMENT

”Nu pot discuta ce s-a întâmplat în 2017, dar, având în vedere evenimentele legate de Ferma Dacilor, considerăm necesar ca oricare dintre autorități, acolo unde apar situații inedite raportat la ceea ce se întâmplă în mod uzual, să luăm măsuri”, a spus Horia Constantinescu.

ANPC poate ”opri temporar prestarea serviciilor acolo unde situația o impune”, a mai afirmat șeful de la protecția consumatorilor. Horia Constantinescu a admis că mergea să petreacă timp la Ferma Dacilor ”o dată la câțiva ani”.

ADVERTISEMENT

”V-aș ruga să nu faceți acuzații gratuite”

Prima reacție dură a președintelui ANPC a venit după ce a fost întrebat direct: ”În baza acestei prietenii cu Cornel Dinicu, comisarii ANPC au fost opriți să meargă să controleze această Fermă a Dacilor?”.

”Este mai mult decât jenantă această întrebare. Nu conduceam instituția din 2017 până în 2022. Din 2022, colegii mei nu au fost niciodată opriți sau îndemnați să controleze sau să nu controleze o locație.

ADVERTISEMENT

Nu poți coordona activitatea fiecărei instituții zilnic, în așa fel încât să știi ce se întâmplă în 50 de comisariate”, a replicat Horia Constantinescu.

Acesta le-a reproșat jurnaliștilor că: ”Asta stabiliți în cadrul unui tribunal popular construit ad-hoc în studioul dvs. de televiziune! Îmi pare rău că am acceptat acest apel. Să nu faceți acuzații gratuite! Îmi adresați întrebări tendențioase”, a mai spus Horia Constantinescu.

ADVERTISEMENT