Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Horia Ivanovici, despre reacţia autorităţilor în scandalul de la Rapid: “Nu putem să le subminăm autoritatea. Dacă se dovedeşte grupul infracţional, vinovaţii să plătească!”

Horia Ivanovici este de părere că autoritățile au degenerat lucrurile în scandalul de la Rapid. Ancheta în desfășurare este cu totul despre altceva față de materialele pirotehnice.
15.03.2024 | 20:21
Horia Ivanovici despre reactia autoritatilor in scandalul de la Rapid Nu putem sa le subminam autoritatea Daca se dovedeste grupul infractional vinovatii sa plateasca
Horia Ivanovici, despre scandalul de la Rapid. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a reacționat legat de scandalul de la Rapid care a început în urma materialelor pirotehnice introduse pe stadioanele de fotbal de către galeria celor de la Rapid. Se pare că autoritățile se concentrează acum pe ceva ce nu are legătură cu fenomenul sportiv.

Horia Ivanovici, despre reacţia autorităţilor în scandalul de la Rapid

În direct la FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici a discutat despre reacția autorităților în scandalul de la Rapid. Jurnalistul este de părere că ancheta care se desfășoară acum nu are legătură cu materialele pirotehnice.

ADVERTISEMENT

Acestea fiind, în aparență, un pretext pentru ca DIICOT să ajungă la suporterii care se ocupă de arme și muniții. Lucruri pe care le-au și descoperit în casele unora dintre ultrașii giuleșteni.

“Atâta timp cât nu avem informații complete din acest dosar, nu avem acces la probele pe care le au autoritățile, atâta timp cât știm foarte puține lucruri din tot ce s-a investigat, în niciun caz nu am să îmi dau cu părerea despre dosarul propriu-zis.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au făcut ce au făcut, având o bază legală solidă, având niște probe. Așteptăm să vedem ce va ieși și să vedem cât de grave sunt faptele. Nu ne permitem luxul de a da verdicte”, a spus Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA.

“Este exagerat și nedrept ce se întâmplă față de imaginea clubului Rapid”

Horia Ivanovici susține că autoritățile ar trebui să se concentreze pe grupul infracțional, pentru a nu mai crea un “spectacol mediatic” negativ în jurul clubului Rapid.

ADVERTISEMENT

“Eu citesc de pe FANATIK în felul următor. ‘Un dosar în care procurorii anchetează constituirea unui grup infracțional organizat la care au aderat mai multe persoane și care avea drept scop introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, tulburarea ordinii și liniștii publice prin violență asupra bunurilor și distrugerea suprafeței de joc prin folosirea materialelor pirotehnice’.

Nu văd aici cuvântul arme, nu văd aici cuvântul muniție sau alte cuvinte care înseamnă gravitate sau condamnări. Sau încălcarea regimului armelor și munițiilor. Aceste arme au fost găsite la unii suporteri și fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale.

ADVERTISEMENT

Dar acest dosar deschis în anul 2023 pentru ‘introducerea și folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal’. Dacă aceasta e acuzația principală a dosarului mi se pare că tot ce se întâmplă este exagerat, chiar nedrept pentru tot ce înseamnă imaginea clubului Rapid”, a mai spus Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA.

“Nu putem să le subminăm autoritatea. Dacă se dovedeşte grupul infracţional, vinovaţii să plătească!”

În concluzie, Horia Ivanovici susține că autoritățile trebuie să își facă treaba, pentru ca cei vinovați să plătească, însă tot ceea ce ține de clubul Rapid, Dan Șucu și imaginea echipei ar trebui să nu aibă de suferit, mai ales într-un asemenea moment.

“Noi le facem dosare pe bandă rulantă pentru pirotehnie, dar nu intru în povestea cu armele. Eu spun ce am văzut în comunicatul DIICOT, care se referă la materialele pirotehnice, nu la altceva. De aici a început dosarul, de aici s-au făcut perchezițiile, de aici a fost săltat președintele Rapidului, Daniel Niculae. E ciudat că fix acum a explodat acest dosar

Nu zic să le subminăm autoritatea organelor abilitate. Dar mi se pare cumva exagerat, pentru că toți introduc materiale pirotehnice de atâta timp și nu este ceva ce nimeni nu știe. Dacă există dovezi legate de arme și muniții, cei care sunt vinovați trebuie să plătească, indiferent de cum îi cheamă. Statul trebuie să apere cetățenii. 

Dar trebuie să vedem ce se va întâmpla și ce dovezi sunt în dosar, pentru că sunt lucruri pe care nu le știm, iar autoritățile trebuie să își facă datoria”, a adăugat gazda show-ului FANATIK SUPERLIGA.

Horia Ivanovici, discurs manifest: “E nedrept pentru galeria Rapidului!”

ADVERTISEMENT
Tags: