Sport

Gicu Grozav abia așteaptă meciul cu Dinamo, dar îi compătimește pe „câini”: „N-aș vrea să retrogradeze”

Gicu Grozav a vorbit după înfrângerea cu Debrecen despre lupta la playoff. Ce spune de derby-ul cu Dinamo. Jefferson, mesaj special pentru Marius Șumudică.
11.01.2024 | 21:21
Gicu Grozav abia asteapta meciul cu Dinamo dar ii compatimeste pe caini Nas vrea sa retrogradeze
Gicu Grozav a prefațat meciul cu Dinamo și reluarea sezonului din SuperLiga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gicu Grozav rămâne unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Petrolul și e extrem de motivat înainte de meciul cu Dinamo, primul din campionat. „Lupii-galben” au început foarte bine campionatul și speră în continuare că pot prinde un loc de playoff. Jefferson, brazilianul care a lucrat cu Șumudică la Gaziantep, a vorbit și el la finalul partidei.

Gicu Grozav, cu gândul la meciul cu Dinamo: „Nu mi-ar plăcea să retrogradeze”

Gicu Grozav a vorbit după Petrolul – Debrecen 0-1 și a tras primele concluzii: „Un meci dificil. A fost o perioadă scurtă de pregătire, dar intensă în care am urmărit mai mult pregătirea fizică. Încheiem cantonamentul cu două meciuri amicale și sperăm să ieșim sănătoși”.

ADVERTISEMENT

Atacantul e sigur că Petrolul are șanse bune să prindă un loc în primele șase: „Suntem un grup unit, iar astăzi Mister a mixat puțin echipele, a încercat să dea minute tuturor. Am ieșit bine din această perioadă, mai avem mâine un meci și apoi mergem acasă și ne pregătim de campionat. Se anunță o parte secundă de sezon încinsă, e diferență mică de puncte acolo pentru play-off”.

Chiar dacă mai au un amical cu Chernomorets Odessa, Grozav e deja cu gândul la derby-ul cu Dinamo: „Va fi un meci greu cu Dinamo, care a terminat bine anul trecut cu două victorii. Probabil le prinde bine această scurtă pauză, pot pune și ei la punct anumite chestii.

ADVERTISEMENT

Ne așteptă la un meci greu, dar vom fi motivați 100% să câștigăm. Nu mi-ar plăcea ca Dinamo să retrogradeze, este o echipă de tradiție care merită să fie pe prima scenă fotbalistă, dar rămâne de văzut pentru că fotbalul se joacă în teren și nu în tribune”.

Gicu Grozav: „Obiectivul nostru este clasarea în primele 7-8”

Gicu Grozav a dezvăluit care este ținta „lupilor-galbeni” în ultima parte a sezonului: „Cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos ca să pot să-mi ajut echipa. Obiectivul nostru este clasarea în primele 7-8, dar noi vom încerca până la final să intrăm în play-off. Este o diferență mică de puncte, nu s-a decis nimic deocamdată, nici play-off-ul, nici play-out-ul, nici cine va retrograda, nici cine va da barajul. Se joacă, va fi foarte greu și interesant”.

ADVERTISEMENT

Cu 30 de meciuri la echipa națională, Gicu Grozav nu se mai gândește că ar putea prinde un turneu final la 33 de ani: „Nu vreau să-mi pun țintă prezența la Euro. Meritul este celor care au fost până acum acolo, eu am dispărut de mult din anturajul echipei naționale și nu m-am mai gândit.

Rămâne de văzut, dar deocamdată meritul e al celor care au obținut calificarea și ei au întâietate să meargă. Transferul lui Drăgușin e ceva wow pentru România, pentru jucătorii români”.

ADVERTISEMENT

Brazilianul Jefferson, extrem de mulțumit la finalul pregătirii de iarnă: „Unul dintre cei mai buni preparatori cu care am lucrat”

Jefferson a tras și el concluziile înainte de finalul cantonamentului: „A fost un meci dur. Nu a fost ca un amical, a fost strâns, o echipă bună și cred că a fost un test bun pentru noi. Rezultatul nu este important, dar suntem competitivi, ne place să câștigăm, dar nu cred că este o prioritate. 

A fost o pregătire foarte bună, preparatorul nostru fizic este foarte bun, unul dintre cei mai buni cu care am lucrat în cariera mea. Ne vom îmbunătăți mult pregătirea fizică”.

Gândul sud-americanului s-a dus inevitabil și la meciul cu Dinamo: „E un meci dur și nu avem voie să pierdem sau să facem egal în astfel de meciuri. Ne gândim numai la victorie și ar fi foarte important pentru moralul și încrederea noastră. Partea a doua campionatului va fi mult mai grea”.

Jefferson a avut o perioadă excelentă sub comanda lui Marius Șumudică, iar brazilianul nu l-a uitat pe antrenorul care trece prin momente dificile: „Am lucrat mulți ani cu Șumudică și am o relație foarte bună cu el. Cred că este un antrenor foarte, foarte bun și experimentat.

Am jucat foarte bine cu el și m-a învățat multe. A fost un lucru foarte bun pentru carierea mea. Nu am vorbit cu el, dar avem mulți prieteni în comun și știu prin ce trece. Îi doresc tot ce e mai bine”. 

  • 2 meciuri amicale are programate Petrolul în cantonamentul din Turcia 
ADVERTISEMENT