Sport

Cantonamente SuperLiga 2024. FC U Craiova, învinsă de Poli Iași într-un amical la Buftea

Perioada de pauză s-a încheiat pentru majoritatea echipelor din SuperLiga. Cluburile s-au reunit și au reluat pregătirile pentru a doua parte a sezonului.
14.01.2024 | 15:03
Cantonamente SuperLiga 2024 FC U Craiova invinsa de Poli Iasi intrun amical la Buftea
Echipa FC U Craiova a fost învinsă de formația Poli Iași, scor 2-4, într-un meci amical disputat la Buftea. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT
14-01-2024
13:11

Poli Iași, victorie categorică cu FC U Craiova

Echipa FC U Craiova a fost învinsă de formația Poli Iași, scor 2-4, într-un meci amical disputat la Buftea.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Gheorghiță (32), R, Ion (34), Itu (45) și Bouhenna (81), în timp ce pentru olteni a înscris Ibrahim (59) și (90).

Antrenorul lui FC U Craiova, Giovanni Constantin, a început partida în următoarea formulă de echipă: Gurău – Padula, Kvakic, Lacroix, Mascarenhas – Achim, Van Durmen – Baeten, Bauza, Chițu – Blănuță.

De partea cealaltă, Leo Grozavu a trimit în teren următorul ”11”: Lung – Martac, Katanec, Ilie, Ispas – Marchioni, Itu, Saghiri – R. Ion, Gheorghiță, Harrison.

13-01-2024
14:54

Eșec dur pentru Mircea Rednic

UTA Arad a fost învinsă fără drept de apel de formația Honved, locul 11 în eșalonul secund din Ungaria, scor 0-3, într-un meci amical disputat la Budapesta.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Benczenleitner (17), Krajcsovics (35) și Bocskay (78).

 

Antrenorul Mircea Rednic a început partida în următoarea formulă de echipă: Fl. Iacob – Stroungis, Conte, Benga – Rodrigues, Freitas, Vraciu, Trif – R. Pop, Micovschi – Cooper. După pauză au mai jucat Stahl, Lungu, Ofosu, Dumitrașcu, Stolnik, Lopez, Căpușă, Kyrychenko, Iurasciuc și Stanciu.

13-01-2024
13:38

Farul, victorie cu Cerno More Varna

Farul Constanța a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Cerno More Varna, liderul campionatului Bulgariei, în singurul amical pe care îl va disputa până la reluarea campionatului.

Golurile ”marinarilor” au fost marcate de Munteanu (56) și Dussaut (58).

Gică Hagi a folosit următoarea formulă de echipă: Aioani (Buzbuchi 64) – Boli (Kiki 46), Larie (Gustavo 72), M. Popescu (Grosu 72), Dussaut (Dănuleasa 64) – Artean (Andronache 64), Queiros (Banu 64), Vînă (N. Popescu 64) – Deaconu (Benchaib 46, Nedelcu 79), L. Munteanu (Cojocaru 72), Grigoryan (Rivaldinho 46).

12-01-2024
18:35

Sepsi, remiză albă în al 2-lea amical al iernii

Sepsi Sfântu Gheorghe a încheiat cu un scor de 0-0 meciul amical disputat împotriva celor de la Ujpest din Ungaria, în al doilea joc de pregătire desfășurat în cadrul cantonamentului din Antalya, Turcia, în această iarnă.

Partida de pregătire a fost marcată de prezența oficialilor FCSB în tribune, printre care se numără Elias Charalambous, antrenorul “roș-albaștrilor”, și Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al echipei bucureștene. Înaintea revenirii în competiție, Sepsi Sfântu Gheorghe ocupă locul 5 în clasamentul SuperLigii, având 30 de puncte acumulate după 21 de runde. 

12-01-2024
16:20

Hermannstadt, victorie la scor de neprezentare în Antalya

Hermannstadt a obținut o victorie importantă în a doua partidă de pregătire din cantonamentul din Antalya, învingând formația Sumqayit din Azerbaidjan cu scorul de 3-0. Golurile echipei antrenate de Marius Măldărășanu au fost înscrise de Florin Bejan, Ruben Fonseca și Ianis Mihart.

Sumqayit, clasată pe locul al patrulea în prima ligă din Azerbaidjan cu 27 de puncte după 18 etape, a oferit o opoziție notabilă, dar nu a reușit să țină pasul cu Hermannstadt. Adversara lui Hermannstadt a reușit să învingă o învingă chiar pe Neftchi Baku în acest sezon, în perioada în care antrenor era Adrian Mutu, cu 2-1.

11-01-2024
17:03

Eșec pentru Petrolul în Antalya

Petrolul Ploiești a fost învinsă de formația maghiară Debrecen, scor 0-1, în primul meci amical susținut în cantonamentul din Antalya.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Vajda (59). Antrenorul Florin Pîrvu a început partida cu următoarea formulă de echipă: Gavrilaș – Radu, Papp, Seto, Garutti – Dumitrache, Hanca – M. Bratu, M. Rădulescu, Dumitriu – Zinga. În  repriza secundă au mai jucat I. Răducan, I. Paraschiv, Doua, Meijers, Huja, Țicu, Musi, Jair, Jefferson, Diomande, M. Roman II, Grozav și Jercălău.

Vineri, 12 ianuarie, cu o zi înainte de plecarea spre casă, Petrolul va disputa cel de-al doilea și ultimul test al acestei perioade, de la ora 16:00, cu echipa ucraineană Chernomorets Odessa.

11-01-2024
14:36

Hermannstadt, victorie clară cu Nevșehir

Hermannstadt a câștigat categoric al doilea meci amical din Antalya. Sibienii au făcut spectacol contra celor de la Nevșehir, formație care evoluează în liga a 3-a turcă, scor 5-0.

Formația pregătită de Marius Măldărășanu a marcat de trei ori în prima repriză. Mino Sota și Fonseca, de două ori, au înscris pentru Hermannstadt. Neguț a ratat o lovitură de la 11 metri.

Marius Măldărășanu a rulat toți fotbaliștii aflați pe foaia de joc. În a doua repriză, Gabi Iancu a înscris o „dublă”. Fostul jucător de la FCSB a înscris o dată din penalty.

Astfel, Hermannstadt obține prima victorie în meciurile de pregătire din această iarnă. În prima partidă, sibienii au pierdut cu Winterthur, scor 2-4. Hermannstadt mai are programat un meci amical cu Sumqayit (Azerbaidjan), vineri, 12 ianuarie.

 

10-01-2024
16:23

FC Voluntari, succes în Antalya

FC Voluntari a învins formația azeră Turan Tovuz, scor 2-0, în cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Antalya.

Amânat cu o zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile, partida a fost câștigată de ilfoveni prin golurile marcate de Florea (55) și Cocian (76). Antrenorul Ilie Poenaru a început întâlnirea cu următoarea formulă de echipă: Vâlceanu – Paz, Andreș, Mazic, – Carnat, Droppa, Răduț, Cocian, Voican- Ciobanu – Florea. Au mai intrat Robert Mustacă și Doru Andrei.

Ultima partidă amicală pentru FC Voluntari se va disputa vineri, 12 ianuarie, împotriva ocupantei locului 6 din Kazahstan, FC Kaisar.

10-01-2024
15:30

UTA Arad, victorie în amicalul cu Ajka

UTA Arad s-a impus în primul meci amical al iernii împotriva divizionarei secunde din Ungaria, Ajka, scor 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de atacantul Godberg Cooper în minutul 26.

Partida a avut loc în Ungaria, pe terenul sintetic al bazei sportive Mako Arena. Fabry i-a pasat lui Cooper care a înscris cu un șut pe jos. Patru jucători au lipsit de la UTA Arad din cauza unor accidentări, însă Rednic a anunțat că fotbaliștii vor reveni alături de restul lotului începând de săptămâna viitoare.

„Am câștigat, este cel mai important. Mi-a plăcut, a fost un antrenament bun. Am avut posibilitatea ca toți jucătorii să joace minim 45 de minute. Sunt mulțumit ca efort, ca atitudine, pe un teren sintetic. S-au descurcat bine jucătorii. 

Fotbaliștii care nu au putut să facă deplasarea au fost Luckassen, Omondi, Kucher și Mihai. Au avut probleme medicale ușoare, dar vor intra de săptămâna viitoare normal. Le-am cerut jucătorilor să aibă un ritm fizic bun și pe faza de atac și pe faza de apărare.

Le-am cerut să nu se accidenteze, să câștige că e bine pentru moral. Mai sunt jucători care au nevoie de minute. Mă refer la Stefanos care nu a jucat anul trecut. Am jucat cu două sisteme, 4-2-3-1 în prima repriză și în a doua repriză cu 5-3-2. A funcționat, a fost bine”, a declarat Mircea Rednic.

 

10-01-2024
12:32

Oțelul Galați, victorie categorică în amicalul cu FC Șoimii Gura Humorului

Oțelul Galați a susținut în cursul zilei de miercuri, 10 ianuarie, primul meci amical al iernii. Formația pregătită de Dorinel Munteanu i-a înfruntat pe cei de la FC Șoimii Gura Humorului (Suceava), echipă din Liga a 4-a locală.

Partida de pe Stadionul Tineretului s-a încheiat cu victoria categorică a Oțelului, scor 5-0. La pauză, gălățenii au avut avantaj minim după reușita lui Kehinde Fatai.

Repriza a doua a fost un adevărat antrenament pentru Oțelul care a punctat de alte 4 ori prin Bordun, Bodișteanu, Jardan și Serrao.

Echipa de start a Oțelului: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Ghiocel – Zhelev, Zivulic, Teles, Gaitan – Maciel, Cîrjan, Fatai. Rezerve: Ursu, Stoian, Rus, Cisse, Lovric, Serrao, Silva, Adăscăliței, Neacșu, Bodișteanu, Tănasă, Jardan, Bordun, Cisotti, Lopez, Rusevic, Pop. Antrenor: Dorinel Munteanu.

 

09-01-2024
21:06

Storck, mulțumit după succesul lui Sepsi

Antrenorul lui Sepsi OSK, Bernd Storck este mulțumit de victoria din meciul amical cu FC Magdeburg, scor 2-1, însă e de părere că jucătorii săi sunt epuizați din cauza antrenamentelor intense.

”Am jucat două reprize a câte 60 de minute. Consider că jucătorii au făcut o treabă bună. Au avut o sarcină grea, fiindcă și ieri am avut un antrenament, am stat foarte mult pe teren. Cred că am făcut un meci reușit. În primele 60 de minute, echipa a jucat bine, dar repriza s-a terminat la egalitate.

În a doua repriză am preluat conducerea, cu toate că și Magdeburg a jucat bine. Au făcut și ei mai multe schimbări, dar a fost un test bun pentru toată lumea. Este foarte important ca toată lumea să poată juca.

Peste două zile vom avea un alt joc. Apreciez că suntem pe un drum bun. Bineînțeles, jucătorii sunt obosiți, s-a putut observa și în jocul lor. Dar sunt fericit fiindcă în fiecare zi se antrenează din greu”, a declarat Storck, conform paginii de Facebook a grupării covăsnene.

 

09-01-2024
17:13

Sabău, mulțumit de jocul din prima repriză

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat mulțumit de jocul prestat de Universitatea Cluj în prima repriză a meciului amical pierdut cu FK Partizani, în stagiul de pregătire din Antalya.

”Obiectivul a fost atins, acela de a nu ne accidenta în primul rând. Am completat pregătirea specifică. Prima repriză am controlat jocul, am avut posesia. Ăsta a fost un alt obiectiv pe care ni l-am propus. În a doua repriză am făcut și schimbări, am apreciat foarte mult efortul lor.

Sigur, sunt copii care au debutat foarte tineri, e greu să faci față la un asemenea ritm. Sunt jucători talentați. Mai sunt multe lucruri de pus la punct. Ultima pasă, în preajma careului advers, trebuie să fim mai rapizi, mai dinamici, să avem mai multă răbdare atunci când jocul e blocat, dar am arătat bine în prima repriză.

Se vede valoarea jucătorilor, maturitatea lor, liniștea atunci când au mingea. Mă bucur că a revenit Bic după o perioadă lungă în care a fost accidentat”, a declarat Sabău.

Tehnicianul ”șepcilor roșii” a recunoscut că a greșit când l-a forțat pe Dan Nistor în startul cantonamentului și mijlocașul s-a accidentat. ”Am greșit cu Nistor, trebuia să-l lăsăm mai ușor primele 3-4 zile, dar asta este. Nu e nimic grav, sunt convins că va reveni.

Sper că va reveni cu Hermannstadt. Nu e o accidentare gravă, dar are nevoie de 3-4 zile să se refacă. Va mai face un control, dar din discuțiile pe care le-am avut se pare că lucrurile merg bine”, a spus Sabău.

09-01-2024
16:51

Înfrângere pentru U Cluj în Antalya

Universitatea Cluj a fost învinsă de formația FK Partizani, campioana Albaniei, scor 1-3, în cel de-al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Antalya.

”Șepcile roșii” au deschis scorul prin Daniel Popa (27), dar albanezii au întors soarta jocului în partea secundă prin Cara (51, penalty), Sembene (65) și Maguette (71).

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a început partida în următoarea formulă de echipă: Iliev – Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger – Bic, Doukoure – Cîmpanu, Silaghi, I. Stoica – D. Popa. În repriza a doua au mai jucat: Gorcea, Peteleu, Simion, Thalisson, Techereș, Popadiuc, Fossati, V. Gheorghe, F. Ilie, Baciu și Chirilă.

09-01-2024
15:46

FC U Craiova, amical cu CSKA 1948 Sofia

FC U Craiova este una dintre echipele din SuperLiga care au rămas în România pentru perioada de pregătire din iarnă. Clubul antrenat de Giovanni Costantino trebuia să susțină un meci amical împotriva celor de la FC Botoșani.

Înțelegerea a fost de bun augur pentru ambele formații, ținând cont de faptul că cele două echipe au rămas în România în această perioadă. Totuși, moldovenii s-au răzgândit, iar trupa finanțată de Adrian Mititelu a fost nevoită să se reorienteze.

Oltenii au anunțat pe rețelele de socializare că vineri, 12 ianuarie, o vor înfrunta pe CSKA 1948 Sofia. Nimeni alta decât fosta adversară a FCSB-ului din turul al 2-lea preliminar al UEFA Conference League, sezonul 2023-2024. Liderul din SuperLiga s-a impus în ambele manșe, scor 3-2 și 1-0.

„Vineri vom întâlni o echipă de tradiție în fotbalul bulgar, CSKA 1948 Sofia. Echipa a fost înființată pe data de 5 mai 1948, iar în întreaga sa istorie de 75 de ani a devenit cea mai titrată echipă bulgară, câștigând campionatul intern de 31 de ori și Cupa Bulgariei de 20 de ori.

La nivel european, cel mai bun parcurs al CSKA 1948 Sofia a fost în sezoanele 1966/1967 și 1981/1982, atunci când echipa a ajuns până în semifinalele European Cup, denumită actual drept UEFA Champions League.

După falimentul din 2016, CSKA 1948 Sofia a fost reînființată în Liga a IV-a din Bulgaria, promovând în fiecare an, urmând ca în 2019, echipa să revină pe prima scenă a fotbalului din țara sa.

În prezent, echipa se află pe locul 5 în Parva Liga, în timp ce echipa secundă evoluează în a doua ligă, iar CSKA 1948 Sofia III se află în al treilea eșalon fotbalistic din Bulgaria. Ultimul adversar din România a fost FCSB, în turul II pentru calificarea în grupele Europa Conference League, sezonul 2023/2024”, a fost prezentarea făcută de FC U Craiova 1948. Oltenii ar urma să joace amicalul în deplasare.

 

09-01-2024
14:58

Sepsi, victorie cu o formație din 2.Bundesliga

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a început cu o victorie seria meciurilor amicale din stagiul de pregătire din Antalya, învingând, scor 2-1, formația FC Magdeburg, din liga a doua germană.

Golurile covăsnenilor au fost marcate de Cosmin Matei (15) și Gabriel Debeljuh (62), în timp ce nemții au punctat prin autogolul lui Florin Ștefan (50). Partida s-a desfășurat în două reprize de câte 60 de minute.

Antrenorul Bernd Storck a început jocul în următoarea formulă de echipă: Niczuly – Oteliță, Ciobotariu, Kecskes, Fl. Ștefan – N. Păun, Kallaku – Varga, C. Matei, Ștefănescu – Safranko. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: D. Moldovan – Bălașa, Ninaj, Popșa, Oroian, Aganovic, Rodriguez, Rența, I. Gheorghe, Rondon, Debeljuh, Damașcan.

09-01-2024
07:36

Noi imagini din cantonamentul Oțelului de la Vatra Dornei

Oțelul Galați continuă în forță stagiul de pregătire de la Vatra Dornei. Jucătorii lui Dorinel Munteanu se antrenează din greu pentru a doua parte a sezonului care se anunță a fi una extrem de incendiară. 

După primele zile, în care gălățenii au alergat pe străzile orașului, elevii lui Dorinel Munteanu au reluat celebrele pante însă de această dată zăpada și-a făcut apariția, iar antrenamentul a fost unul și mai intens. 

Echipați corespunzător, jucătorii Oțelului au sprintat în pantă sub atenta supraveghere a „Neamțului”. La un moment dat, Dorinel Munteanu și-a pus ochelarii și le-a explicat elevilor săi următorul antrenament. Cantonamentul gălățenilor la Vatra Dornei se încheie pe 13 ianuarie. 

2 3

08-01-2024
08:53

Eșec pentru Hermannstadt în amicalul cu Winterthur

Min. 90: Fluier final. Winterthur se impune cu 4-2, dar pentru sibieni mai îngrijorătoare este accidentarea lui Ionuț Stoica decât scorul înregistrat în primul amical al iernii.

Min. 80: GOOOL Winterthur! Schneider înscrie cu un șut puternic din 10-12 metri, sub bară.

Min. 61: Pierdere mare pentru Hermannstadt în perspectiva meciurilor care urmează. Intrat la pauză, Ionuț Stoica a fost nevoit să părăsească terenul după numai 15 minute din cauza unei accidentări. „Am simțit ca o ruptură”, le-a spus celor de pe bancă fundașul sibienilor. În locul său, a fost reintrodus pe gazon Valerică Găman, care fusese schimbat după primele 45 de minute.

ionut stoica
Piciorul lui Ionuț Stoica, după ce a fost schimbat. foto: Fanatik

Min. 58: GOOOL Winterthur! Elvețienii trec din nou în avantaj după un penalty.

Min. 48: GOOOL Hermannstadt! Biceanu egalează cu un șut superb, de la peste 20 de metri.

Min. 34: GOOOL Winterthur! Acțiune prelungită de atac a elvețienilor și Zuffi, nemarcat în careu, reia cu capul în plasă după o centrare perfectă.

Min. 17: GOOOL Winterthur! Elvețienii egalează rapid cu un șut din interiorul careului.

Min. 13: GOOOL Hermannstadt! Sibienii deschid scorul în urma unei faze fixe, un fundaș al elvețienilor deviind mingea nefericit în propria poartă.

Min. 1: A început meciul.

Aflată în cantonament în Antalya, FC Hermannstadt susține luni un meci amical contra elevețienilor de la Winterthur. Marius Măldărășanu a început partida în formula Muțiu – Găman, Antoche, Jipa, Opruț, Fonseca, Sota, Oroian, Balaure, Butean, Neguț, iar pe banca de rezerve îi are pe Căbuz, Stoica, Bejan, Medina, D. Iancu, Murgia, Gandila, Ciubotaru, N’Goma, Bucuroiu, Biceanu, G. Iancu, Ayine și Mihart.

07-01-2024
15:58

Imagini fabuloase cu Dorinel Munteanu! A intrat la joc cu restul lotului

Oțelul Galați continuă să fac spectacol în cantonamentul de iarnă de la Vatra Dornei. După ce au alergat pe străzile orașului și au sprintat în pantă, jucătorii lui Dorinel Munteanu s-au împărțit în două echipe și s-au duelat pentru victorie.

„Neamțul” nu a putut sta locului și a jucat cot la cot cu elevii săi. Dorinel Munteanu, cel mai selecționat jucător de la naționala României, și-a adus aminte de vremurile bune, iar la un moment dat a trimis o centrare agresivă în careu.

După jocul de pe teren, jucătorii gălățenilor au terminat sesiunea de antrenament în sala de forță. Înainte de startul SuperLigii, Oțelul o va înfrunta într-un meci de pregătire pe FC Botoșani.

 

Dorinel Munteanu

06-01-2024
10:29

Imagini incredibile din cantonamentul Oțelului. Unde s-au pregătit jucătorii lui Dorinel Munteanu

Oțelul continuă antrenamentele intense în cantonamentul „old-school” de la Vatra Dornei. După ce au alergat pe străzile orașului, jucătorii au fost puși de Dorinel Munteanu să sprinteze în pantă.

În frunte cu Dorinel Munteanu, jucătorii Oțelului au urcat în pantă și au efectuat exerciții cu ajutorul mingilor medicinale. Nu de puține ori, elevii „Neamțului” au fost nevoiți să alerge în spatele mașinilor de pe drum.

Oțelul va sta în cantonamentul de iarnă de la Vatra Dornei până pe 13 ianuarie, perioadă în care formația lui Dorinel Munteanu își dorește să joace cel puțin un meci de pregătire. 

 

1111

05-01-2024
10:22

Jucătorii Oțelului, antrenament pe străzile din Vatra Dornei

Oțelul Galați este una dintre formațiile din SuperLiga care au rămas în România pentru cantonamentul de iarnă. Formația antrenată de Dorinel Munteanu va efectua un stagiu de pregătire în perioada 4-13 ianuarie la Vatra Dornei, județul Suceava. 

Delegația gălățenilor a plecat încă de joi dimineață la munte, iar jucătorii lui Dorinel Munteanu nu au avut mult timp liber la dispoziție. „Neamțul” i-a scos la alergare pe jucătorii săi. Antrenamentul a avut loc chiar pe străzile orașului, sub privirile localnicilor. 

Oțelul a deplasat un lot format din 25 de jucători la Vatra Dornei. De asemenea, Dorinel Munteanu așteaptă întăriri pentru a doua parte a sezonului. Oțelul urmează să dispute cel puțin o partidă de verificare înainte de primul meci oficial al anului. 

5

4

Jucătorii din SuperLiga s-au întors la echipele de club după perioada de pauză din iarnă. FCSB este ultima echipă din primul eșalon care se va reuni. Liderul va pleca în Antalya pe 8 ianuarie. Majoritatea cluburilor au ales destinația tradițională Turcia pentru stagiul de pregătire de la mijlocul sezonului.

Hermannstadt, stagiu de pregătire în Antalya cu 26 de jucători la start

Hermannstadt a plecat joi, 4 ianuarie, în Antalya pentru cantonamentul de iarnă care se va întinde până pe 13 ianuarie. În această perioadă, formația antrenată de Marius Măldărășanu va disputa două meciuri amicale cu Winterthur (8 ianuarie) și Sumgayit (12 ianuarie).

ADVERTISEMENT

Lotul sibienilor este format din 26 de jucători. Din efectivul pregătit de Măldărășanu face parte și Kablan Davy N’Goma, care a semnat cu Hermannstadt după despărțirea de FC Botoșani. De asemenea, alte 3 nume noi i-au însoțit pe sibieni în Turcia.

Este vorba despre Emmanuel Baba Ayine. Ghanezul în vârstă de 19 ani s-a alăturat lui Hermannstadt sub formă de împrumut de la ACS Gaz Metan Mediaș. Totodată, portarul Ionuț Popa, legitimat la CSA Steaua, va juca pentru sibieni în a doua parte a sezonului sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Ianis Mihart, mijlocașul de la CSM Focșani, a fost luat de Marius Măldărășanu în cantonament. Totodată, antrenorul principal a confirmat dezvăluirea FANATIK. Hermannstadt încearcă repatrierea lui Raul Opruț, transferat la Kortrijk în Belgia la începutul sezonului.

„Da, da, o să vină cu noi în cantonament (n.r. Opruț). Deocamdată nu e nimic oficial, pentru că își dorește, nu a avut prea multe șanse acolo. Și eu, discutând cu el, îl aștept, chiar dacă nu are un ritm de competiție. Dar cu siguranță își dorește foarte mult să joace și atunci ne va ajuta sigur, sigur”, a declarat Măldărășanu, la aeroport.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, 33 de jucători la reunirea Farului

Jucătorii Farului au efectuat vizita medicală în dimineața de joi, 4 ianuarie. În aceeași zi, campioana României va susține primul antrenament din 2024. Deși a rămas fără Mazilu sau Borgnino, Farul nu a oficializat vreun transfer, deocamdată.

Perioada de pregătire din iarnă a „marinarilor” va avea loc la Baza Sportivă a Academiei Hagi. Pe 13 ianuarie, campioana României va da piept într-un meci amical cu bulgarii de la Cherno More. Gică Hagi a avut nu mai puțin de 33 de jucători la reunire.

ADVERTISEMENT
  • portari: Marian Aioani, Alexandru Buzbuchi, Ștefan Mușat
  • fundași: Ionuț Larie, Mihai Popescu, Diogo Queiros, Dan Sîrbu, Kevin Boli, Daniel Bîrzu, Gabriel Dănuleasă, Gustavo Marins, Damien Dussaut, Darius Grosu, David Kiki
  • mijlocași: Tudor Băluță, Andrei Artean, Dragoș Nedelcu, Ionuț Cercel, Nicolas Popescu, Luca Banu, Constantin Grameni, Ionuț Vînă, Roberto Mălăele, Luca Băsceanu, Amine Benchaib
  • atacanți: Constantin Budescu, Rivaldinho, Narek Grigoryan, Louis Munteanu, Alexandru Stoian, Iustin Doicaru, Luca Andronache, Ionuț Cojocaru

Curățenie generală la U Cluj

U Cluj se află deja în Antalya pentru cantonamentul de iarnă din perioada 3-13 ianuarie. Ardelenii sunt cazați la Complexul de 5 stele IC Hotels Santai în cele 10 zile de cantonament. „Șepcile roșii” vor disputa trei meciuri amicale. Primii doi adversari sunt Kocaelispor (7 ianuarie) și Sabail (12 ianuarie). Ultimul adversar din Antalya va fi anunțat ulterior.

Ioan Ovidiu Sabău a lăsat acasă mai mulți jucători. Andrei Miron, Elvis Manu, Andreas Calcan și Dragoș Tescan nu fac parte din planurile antrenorului pentru a doua parte a sezonului, iar ardelenii caută să întrerupă contractele celor 4 fotbaliști. Totodată, Ioan Filip urmează să o părăsească pe U Cluj.

În schimb, formația clujeană i-a transferat pe Roger și Thalisson Kelven. În primul meci oficial din 2024, U Cluj va da piept cu Hermannstadt, în etapa a 22-a din SuperLiga.

Billel Omrani, lăsat acasă de Florin Pârvu la Petrolul

Petrolul Ploiești a plecat în Antalya joi, 4 ianuarie. După o perioadă tensionată, apele s-au mai liniștit în cadrul clubului prahovean, iar Florin Pârvu poate relua pregătirile alături de jucători pentru a doua parte a sezonului.

Ploieștenii se vor pregăti în Lara, iar mai mulți jucători se vor alătura Petrolului direct în Turcia. La aeroport, Florin Pârvu a anunțat că Billel Omrani nu a făcut deplasarea în Turcia alături de restul lotului. Antrenorul așteaptă noi transferuri.

„La plecări, Omrani este afară din lotul nostru în această perioadă. Avem reziliat cu Petrovic și Justiniano e cu probleme medicale. Așteptăm veniri. Vom aduce în compatimentul ofensiv în perioada următoare”, a spus Florin Pârvu.

FC U Craiova s-a reunit cu 20 de jucători

FC U Craiova s-a reunit încă de miercuri dimineață, iar antrenorul Giovanni Costantino a avut nu mai puțin de 20 de jucători la dispoziție. Potrivit ediție.ro, niciunul dintre atacanții echipei nu s-au pregătit la primul antrenament.

Juan Bauza, Jibril Ibrahim, Matheus Mascharenhas, Vladislav Blănuță și Aurelian Chițu au lipsit de la prima ședință de pregătire din 2024. Amar Kvakic și Moses Abbey sunt așteptați la FC U Craiova, conform sursei menționate. Ambii jucători au fost aduși în vară, însă nu au evoluat în tricoul „alb-albastru”.

FC U Craiova va rămâne în țară în perioada de pregătire din iarnă. Pe 12 ianuarie, oltenii vor disputa un meci amical în compania celor de la FC Botoșani.

  • portari: Ionuț Gurău, Robert Popa, Sorin Mogoșanu, Mario Enache
  • fundași: Gabriel Compagnucci, Radu Negru, Leo Lacroix, Danny Henriques, BGabriel uta, Andrea Padula
  • mijlocași: William Baeten, Sidibe, Vlad Pop, Ionuț Zanfir, Vlad Achim, Samuel Asamoah, Benjamin Van Durmen, Dragoș Albu, Alexandru Blidar, Yassine Bahassa

Dorinel Munteanu dă afară 7 jucători de la Oțelul Galați

Dorinel Munteanu vrea să dea afară nu mai puțin de 7 jucători de la Oțelul. Gălățenii au plecat în cursul zilei de joi, 4 ianuarie, într-un cantonament la Vatra Dornei, destinație pe care au ales-o și în trecut.

„Neamțul” are la dispoziție un lot format din 25 de jucători. Totuși, antrenorul așteaptă întăriri, iar primul care vine la Galați este un atacant sârb care va efectua joi vizita medicală.

Fundașii Andrei Rus, Costin Ghiocel (ambii, convocați pentru cantonamentul de la Vatra Dornei), Dan Panait, Rosario Latouchent, mijlocașii Pablo Gaitan și Ariel Lopez și de atacantul Iliya Dimitrov sunt jucătorii puși pe lista de transferuri de Dorinel Munteanu, potrivit site-ului oficial al clubului.

“Ne cunoaștem foarte bine punctele forte și pe cele slabe și încercăm din răsputeri să întărim echipa pentru meciurile care urmează de la finalul acestei luni încolo. Îmi doresc din partea tuturor să tragă tare la munte, am mare încredere în ei, inclusiv în cei noi care ni se vor alătura“, a declarat Dorinel Munteanu.

Oțelul Galați se va pregăti la Vatra Dornei până pe 13 ianuarie. Formația lui Dorinel Munteanu va susține cel puțin un joc amical. Din cantonamentul de la munte lipsește Ionuț Neagu, accidentat. Primul meci oficial al anului pentru Oțelul este cu FC Voluntari.

  • portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Relu Stoian, Gabriel Ursu
  • fundași: Mihai Adăscăliței, Jonathan Cisse, Ștefan Farcaș (revenit după împrumutul la Unirea Braniștea), Costin Ghiocel, Dragan Lovric, Iustin Neacșu, Andrei Rus, Joao Serrao, Miguel Silva, Francois Yabre, Milen Zhelev
  • mijlocași: Ștefan Bodișteanu, Denis Bordun, Juri Cisotti, Vasile Jardan, Frederic Maciel, Răzvan Tănasă, Samuel Teles, Diego Zivulic
  • atacanți: George Cîrjan, Kehinde Fatai, Alexandru Pop

FC Voluntari, 3 meciuri de pregătire în Turcia

FC Voluntari a zburat joi dimineață spre Antalya pentru stagiul de pregătire din perioada 4-14 ianuarie. Ilfovenii vor avea nu mai puțin de 3 meciuri de verificare cu MTK Budapesta (6 ianuarie), Turan Tovuz (9 ianuarie) și FC Kaisar (11 ianuarie).

„Plecăm cu gândul să ne antrenăm bine și să ne întoarcem sănătoși. Să dăm drumul bine la treabă! Obiectivul este să adunăm cât mai multe puncte și să ne apropiem de play-off pentru că nu este o distanță foarte mare. 

Avem un campionat foarte interesant și e bătaie mare pe primele șase locuri. Ne analizăm adversarii încă din avion, doar plecăm mai multe echipe. Transferuri? Nu știu, nu știu, chiar nu știu…”, a declarat Radu Boboc, la aeroport.

  • portari: Jesús Fernández, Octavian Vâlceanu, Bogdan Ștefan
  • fundași: Igor Armaș, Patricio Matricardi, Cristian Paz, Vlăduț Andreș, Ognjen Mazic, Naser Aliji, Radu Boboc, Ricardinho
  • mijlocași: George Merloi, Vadim Rață, Mihai Răduț, Robert Popescu, Doru Andrei, Roberto Voican, Nicolae Carnat, Angelo Cocian, Lukas Droppa, Andreas Niță, Ljuban Crepulja , Robert Mustacă
  • atacanți: Adam Nemec, Daniel Florea, Andrei Dumiter
ADVERTISEMENT