Sport

Hugo Lloris și-a anunțat retragerea din naționala Franței. Mbappe, principalul favorit să preia banderola de căpitan. Cu cine se bate atacantul. Update

La o lună și jumătate după ce a ratat șansa de a deveni dublu campion mondial, Hugo Lloris și-a anunțat retragerea din naționala Franței.
10.01.2023 | 09:18
Hugo Lloris sia anuntat retragerea din nationala Frantei Mbappe principalul favorit sa preia banderola de capitan Cu cine se bate atacantul Update
La o lună și jumătate după ce a ratat șansa de a deveni dublu campion mondial, Hugo Lloris și-a anunțat retragerea din naționala Franței. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-01-2023
07:24

Kylian Mbappe, favorit să preia banderola de căpitan de la Lloris

Kylian Mbappe este principalul favorit să preia banderola de căpitan a naționalei Franței după retragerea lui Hugo Lloris. Starul reprezentativei „Cocoșului Galic” are însă concurență pe măsură. 

Conform 90min.com, Paul Pogba este unul dintre lideri în vestiar, în timp ce o altă alegere logică ar fi cea a lui Raphael Varane, unul dintre cei mai experimentați jucători. Antoine Griezmann se înscrie și el pe listă. Un rol foarte important îl va avea însă și selecționerul Didier Deschamps. 

În aceeași zi în care galezul Gareth Bale a decis să agațe ghetele în cui, căpitanul reprezentativei ”cocoșului galic” a hotărât să renunțe la cariera internațională.

Naționala Franței își pierde căpitanul. Hugo Lloris se retrage

Portarul Hugo Lloris, unul dintre artizanii victoriei de la Cupa Mondială din 2018, a anunțat că se retrage de la naționala Franței la vârsta de 36 de ani, dorind să lase locul jucătorilor mai tineri.

ADVERTISEMENT

”Vine un moment în care trebuie să știi să predai ștafeta. Am spus mereu că naționala Franței nu aparține nimănui și că nimeni nu este veșnic aici. În plus, cred că echipa este gata să meargă mai departe. Avem deja un portar pregătit, Mike Maignan.

Prefer să mă retrag cât încă sunt în top. Nu am vrut să o fac atunci când pierd din viteză sau de teama competiției. Este și o alegere legată de familie, simt nevoia să petrec mai mult timp cu soția și copiii.

ADVERTISEMENT

Nu este uşor să anunţ asta, dar după 14 ani în care am apărat acest tricou, pe care l-am purtat cu imensă plăcere, cu mândrie, datorie şi simţ al responsabilităţii, cred că am ajuns la final”, a declarat Lloris, pentru L’Equipe.

Lloris, record de selecții la naționala Franței

Hugo Lloris a decis să renunțe la echipa națională a Franței după ce a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții. Portarul a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 145 de ori și l-a depășit pe Lilian Thuram (142 de selecții).

ADVERTISEMENT

Lloris a devenit cel mai selecționat jucător francez la meciul câștigat în fața Angliei, scor 2-1, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Atunci, portarul a avut câteva intervenții salvatoare și a pus presiune pe Harry Kane, colegul său de la Tottenham, care a ratat un penalty în finalul jocului.

Prima selecție la naționala Franței a venit pe 6 februarie 2008, la un meci amical contra Spaniei. Lloris a apărat la patru ediții ale Cupei Mondiale, începând cu 2010 și are în palmares titlul suprem din 2018. Chiar el a ridicat trofeul, în calitate de căpitan, fiind jucătorul francez cu cele mai multe partide în care a purtat banderola la națională.

ADVERTISEMENT

Deschamps, omagiu pentru căpitanul său

Selecţionerul Didier Deschamps a ținut să marcheze acest moment și a vorbit în termeni laudativi despre Hugo Lloris: ”Mi-a povestit la ce se gândeşte şi decizia sa în urmă cu câteva zile. Trebuie să-i respectăm decizia chiar dacă încă avea locul clar în echipa noastră, aşa cum a demonstrat la ultima Cupă Mondială de la Doha.

A fost un foarte mare slujitor al echipei franceze şi vreau să-i salut cariera excepţională. Hugo este o persoană remarcabilă la nivel uman. Era căpitan când am devenit antrenor în 2012, i-am păstrat banderola şi nu am regretat niciodată, dimpotrivă.

Hugo are o idee foarte înaltă despre echipa franceză, a fost întotdeauna orientat spre echipă, a pus întotdeauna echipa pe primul loc, uneori chiar în detrimentul lui. A fost o plăcere şi o onoare pentru mine să-i fiu antrenor.

Le doresc tuturor antrenorilor să aibă jucători ca el. Hugo are tot respectul şi recunoştinţa mea. Îi doresc să fie fericit. Un mare mulţumesc, Hugo, pentru că ţi-ai reprezentat ţara atât de bine”.

ADVERTISEMENT