Sport

Gareth Bale și-a anunțat retragerea printr-un mesaj emoționant: ”Mă simt incredibil de norocos că mi-am realizat visul de a practica sportul pe care îl iubesc”

Atacantul Gareth Bale, care a jucat ultima dată în MLS pentru Los Angeles FC, și-a anunțat retragerea din fotbal printr-o postare pe rețelele de socializare.
09.01.2023 | 18:11
Gareth Bale sia anuntat retragerea printrun mesaj emotionant Ma simt incredibil de norocos ca miam realizat visul de a practica sportul pe care il iubesc
Atacantul Gareth Bale, care a jucat ultima dată în MLS pentru Los Angeles FC, și-a anunțat retragerea din fotbal printr-o postare pe rețelele de socializare. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a jucat ultimul meci la 29 noiembrie 2022, la Cupa Mondială din Qatar, când naționala Țării Galilor era învinsă de Anglia, scor 0-3, și părăsea turneul final încă din faza grupelor.

Mesajul lui Gareth Bale la momentul retragerii

La o lună și jumătate după ultima apariție pe teren, Gareth Bale și-a surprins fanii cu un mesaj emoționat prin care și-a anunțat retragerea din fotbal.

ADVERTISEMENT

”După o analiză atentă, îmi anunț retragerea imediată din fotbalul de club și internațional. Mă simt incredibil de norocos că mi-am realizat visul de a practica sportul pe care îl iubesc.

Mi-a oferit cu adevărat unele dintre cele mai bune momente din viața mea. Cele mai mari în cele peste 17 sezoane, care va fi imposibil de reprodus, indiferent de ce îmi rezervă următorul capitol.

ADVERTISEMENT

De la prima mea atingere de balon la Southampton până la ultima cu Los Angeles FC și toate celelalte, au modelat o carieră de club pentru care am o imensă mândrie și recunoștință. Să joc și să conduc țara mea de 111 ori a fost cu adevărat un vis devenit realitate”, a scris Bale pe contul personal de Facebook.

Mulțumiri pentru cei care i-au modelat cariera

Fotbalistul galez a ținut să mulțumească tuturor celor care au contribuit la cariera sa fantastică, cluburi, antrenori, coechipieri, personalul echipelor: ”Să-mi arăt recunoștința tuturor celor care au jucat un rol de-a lungul acestei călătorii, este aproape imposibil.

ADVERTISEMENT

Mă simt îndatorat față de mulți oameni pentru că m-au ajutat să-mi schimb viața și să-mi modelez cariera într-un mod la care nu mi-aș fi putut visa când am început prima dată la 9 ani.

Pentru cluburile mele, Southampton, Tottenham, Real Madrid și Los Angeles FC, toți managerii și antrenorii mei, personalul din spate, colegii de echipă, toți fanii dedicați, agenții mei, prietenii și familia mei uimitoare, impactul pe care l-ați avut este incomensurabil”, a notat el.

ADVERTISEMENT

Ce așteaptă Bale de la perioada următoare

În final, Gareth Bale a ținut să mulțumească familiei pentru tot sprijinul pe care i l-a acordat și așteaptă cu nerăbdare următorul episod din cariera sa.

”Părinții mei și sora mea, fără dăruirea voastră în acele zile de început, fără o bază atât de puternică, nu aș scrie această declarație chiar acum, așa că vă mulțumesc că m-ați pus pe această cale și pentru sprijinul vostru neclintit.

Soția mea și copiii mei, dragostea și sprijinul vostru m-au ajutat. Ați fost lângă mine când am fost în vârf și când am început coborârea, ținându-mă pe drum. Mă inspirați să fiu mai bun și să vă fac mândru. Deci, trec cu optimism la următoarea etapă a vieții mele. O perioadă de schimbare și tranziție, o oportunitate pentru o nouă aventură…”, a încheiat Bale.

Gareth Bale, cel mai scump transfer din istorie când a fost luat de Real Madrid

Gareth Bale și-a început cariera la Southampton pe când avea doar 9 ani, iar pe 17 aprilie 2006, la 16 ani și 275 de zile, a debutat la echipa de seniori, într-un meci cu Milwall, fiind al doilea cel mai tânăr jucător care evolua pentru ”sfinți”, după Theo Walcott. Primul gol l-a marcat la 6 august 2006, din lovitură liberă, într-o partidă cu Derby County.

În vara anului 2007, galezul a semnat un contract pe patru sezoane cu Tottenham Hotspur, care a plătit pentru aducerea sa 14,7 milioane de euro. A jucat la gruparea londoneză timp de 6 ani, după care s-a transferat la Real Madrid.

La 1 septembrie 2013, ”galacticii” au plătit fabuloasa sumă de 101 milioane de euro pentru aducerea lui Bale, care însemna la acel moment cel mai scump transfer din istoria fotbalului. De altfel, mutarea galezului pe Santiago Bernabeu este încă între primele cele mai scumpe 10 transferuri din toate timpurile.

Gareth Bale a fost sub contract timp de 9 ani cu cel mai titrat club din lume, dar într-un sezon a fost împrumutat la Tottenham. În vara anului 2022 a decis să ia drumul spre MLS, semnând cu Los Angeles FC.

Bale a dus naționala Țării Galilor până în semifinale la Euro 2016

Atacantul galez a avut o perioadă excepțională în primii ani la Real Madrid, alături de care a câștigat de trei ori titlul în La Liga, câte o dată Cupa și Supercupa Spaniei, de cinci ori Champions League și de câte trei ori Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor.

Gareth Bale a avut un final fantastic de carieră, reușind să câștige în 2022 titlul în MLS cu Los Angeles FC. La nivel individual, a fost desemnat de șase ori cel mai bun fotbalist galez al anului, a prins o dată echipa ideală a unui sezon de Champions League și de două ori echipa anului UEFA.

La nivel de echipă națională a jucat 111 meciuri și a marcat 41 de goluri. A participat cu reprezentativa Țării Galilor la Cupa Mondială din 2022 și la Euro 2016, când a atins faza semifinalelor, și în 2020.

Gareth Bale este căsătorit din 2019 cu Emma Rhys-Jones, dar cei doi au o relație încă din perioada liceului. Cuplul are trei copii, două fete, prima născută în 2012, iar cea de-a doua în 2016, și un băiat, care a venit pe lume în 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: