Fostul selecționer Anghel Iordănescu (73 de ani) se află alături de naționala României, la Madrid, pentru amical de gală cu selecționata Columbiei. Jurnaliștii sud-americani acreditați la partida de marți seară, de pe Civitas Metropolitano, vorbesc cu mult respect despre ”nea Puiu”.
Cu Anghel Iordănescu selecționer, România a învins de două ori Columbia, 3-1 la World Cup 1994 SUA și 1-0 la Coupe du France 1998 Franța. Unii ziariști columbieni își amintesc chiar că după Mondialul din 1998, numele lui Anghel Iordănescu s-a aflat pe lista scurtă întocmită de șefii Federației columbiene cu posibilii înlocuitori ai lui Hernan Gomez.
Jurnaliștii columbieni susțin că Anghel Iordănescu era considerat printre cei mai importanți candidați să preia naționala Columbiei, alături de localnicii Jorge Luis Pinto și Francisco Maturana, de olandezul Leo Benchaker, și de ex-iugoslavul Slodoban Zecevic, antrenor la Santa Fe. În cele din urmă a fost ales Javier Álvarez.
După Mondialul din 1998, Anghel Iordănescu a plecat de la naționala României, cu care participase la trei turnee finale consecutive, CM 1994, EURO 1996 și CM 1998, și a preluat reprezentativa Greciei, dar nu a rezistat mult.
De asemenea, ziariștii sud-americani au mai dezvăluit că numele lui Anghel Iordănescu a fost vehiculat la naționala Columbiei și după ce ”Los Cafeteros” a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2002. În 2002, ”Generalul” a revenit la naționala României, fiind numit în locul lui Gică Hagi, care ratase calificarea la CM 2002, după barajul de tristă amintire cu Slovenia.
De data asta, Anghel Iordănescu va fi în tribune la Madrid și îi va ține pumnii strânși fiului să Edi Iordănescu, selecționerul României, în confruntarea cu naționala Columbiei, cea mai în formă reprezentativă din lume. Sud-americanii sunt neînvinși de 20 de meciuri, dintre care 17 cu actual antrenor, Nestor Lorenzo.
De asemenea, naționala României nu a mai pierdut de 12 meciuri, iar cu un rezultat pozitiv contra Columbiei Edi Iordănescu se apropie și mai mult de recordul atins de celebrul său tată, Anghel Iordănescu, în 2016.
Portari: Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu;
Fundași: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Ionuț Nedelcearu Deian Sorescu, Raul Opruț;
Mijlocași: Nicolae Stanciu, Marius Marin, Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru, Adrian Șut, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Denis Drăguș, Florinel Coman;
Atacanți: George Pușcaș, Denis Alibec, Florin Tănase