Life

I se spune “marea de la munte”. Staţiunea montană din România potrivită pentru plajă şi drumeţii

Stațiunea montană din România care se mai numește și “marea de la munte” este potrivită atât pentru plajă, cât și pentru drumeții, și se află în județul Bistrița-Năsăud.
01.07.2022 | 09:42
I se spune marea de la munte Statiunea montana din Romania potrivita pentru plaja si drumetii
Staţiunea montană din România potrivită pentru plajă şi drumeţii. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Colibița este stațiunea montană din România este potrivită atât pentru plajă, cât și pentru drumeții, motiv pentru care mai este cunoscută ca “marea de la munte”.

I se spune “marea de la munte”. Colibița, stațiunea montană potrivită pentru plajă și drumeții

Situat în județul Bistrița-Năsăud, Transilvania, Colibița este un sat care oferă numeroase posibilități de relaxare pentru cei care iubesc muntele. O atracție este Lacul Colibița, care îi fascinează pe turiști prin frumusețea sa sălbatică.

ADVERTISEMENT

Lacul Colibița este protejat de faleze și de păduri dense și este căutat mai ales de cei care își doresc un loc retras și liniștit pentru vacanță. Atmosfera este una liniștită, chiar dacă apar pensiuni de-a lungul periferiei lacului.

Pe malul lacului există mai multe pensiuni sau bungalouri situate aproape de apă. În schimb, dacă nu vrei să stai aproape de lac, poți alege să mergi la locurile de camping pentru a-ți instala cortul.

ADVERTISEMENT

Stațiunea este potrivită pentru vacanță în orice anotimp datorită activităților pe care le pot desfășura turiștii. Printre acestea se numără pescuit, drumeții, înot, ciclism, caiac, dar și plimbări în perioada iernii, notează blog.travelminit.ro.

În această zonă pot fi vizitate câteva atracții turistice, cum ar fi Castelul Dracula lângă Pasul Tihuța, Tăul Zânelor sau Izvorul de apă minerală Borcut. De asemenea, cei pasionați de drumeții pot merge pe Vârful Bistricioru.

ADVERTISEMENT

Ce activități poți face la Colibița

Plimbările cu barca sunt potrivite pentru turiștii care vor să se bucure de liniștea lacului. Pe de altă parte, pentru cei care iubesc adrenalina există activități specifice, cum ar fi canotaj și caiace. Vara se pot practica rafting și windsurfing.

Aerul din zonă este puternic ozonat și e foarte bun pentru sănătate. În apropiere se aflLacul Colibița sațiune plajă drumețiiă și un sanatoriu dedicat tratării bolilor pulmonare.

ADVERTISEMENT

Lacul Colibița este potrivit și pentru pescari, în afara perioadei de prohibiție (aprilie-mai). Speciile predominante sunt crapul caras, șalăul și cleanul, iar turiștii pot pescui de pe ambele maluri ale lacului.

Drumețiile sujt la ordinea zilei în această zonă. Atunci când vremea este frumoasă, turiștii pot merge în excursie la izvorul de apă minerală Borcut, la vârful Bistricioru sau la Defileul Bistrița.

ADVERTISEMENT
Tags: