Sport

Ianis Hagi a lovit mingea după cinci luni. Mijlocașul lui Rangers postat primele imagini: ”Este un moment special”. Video

Ianis Hagi a călcat din nou iarba, la cinci luni distanță de la cumplita accidentare. Fotbalistul a efectuat primul antrenament cu mingea la Academia de la Ovidiu.
21.08.2022 | 17:55
Ianis Hagi a lovit mingea dupa cinci luni Mijlocasul lui Rangers postat primele imagini Este un moment special Video
Ianis Hagi a efectuat primul antrenament cu mingea la cinci luni după ruptura de ligamente. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Perioada de coșmar a lui Ianis Hagi se apropie de sfârșit. Fotbalistul a călcat din nou iarba și chiar a efectuat un antrenament cu mingea. Cinci luni au trecut de la ruptura de ligamente.

Ianis Hagi: ”Este foarte bine”

Aripa scoțienilor de la Rangers și a echipei naționale a României Ianis Hagi și-a reluat antrenamentele cu mingea. Fotbalistul este încă în perioada de recuperare după accidentarea cumplită din luna ianuarie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Într-un meci din Cupa Scoției, Hagi a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat de urgență. După luni de zile în care nu a putut pune piciorul în pământ a început antrenamentele în sala de forță, pentru a recupera masa musculară pierdută.

Deși s-a speculat că va fi complet refăcut până la sfârșitul acestei luni, procesul de vindecare a fost unul anevoios. Fotbalistul a preferat ca ultima parte a perioadei de recuperare să o petreacă acasă, la Constanța.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă a venit și vestea atât de așteptată de suporterii lui Rangers și ai echipei naționale. Ianis Hagi a efectuat primul antrenament cu mingea, la Academia tatălui său de la Ovidiu, și a împărtășit momentul fanilor săi, pe rețelele de socializare.

”Aici mă simt ca acasă, aici am crescut și am debutat. Și este foarte bine! Datorez foarte multe lucruri acestei academii și tatăl lui meu. Și acum este un moment special. Primul meu antrenament pe teren, după cinci luni”, a scris Hagi, postând și un videoclip cu momentul revenirii pe gazon.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ianis Hagi (@ianishagi)

Prima accidentare gravă a carierei

Deși firav, Ianis Hagi nu a avut parte de accidentări grave, până la meciul cu Stirling din Cupa Scoției. Inițial fotbalistul nu a realizat cât de gravă este accidentarea și ar fi vrut să continue să joace.

Durerile s-au accentuat în partea laterală a genunchiului, a anunțat staff-ul medical, iar acesta a decis înlocuirea lui. A doua zi avea să primească vestea cumplită.

ADVERTISEMENT

Diagnosticul medicilor a fost ruptură de ligament încrucișat anterior și ruptură de ligament colateral. În astfel de cazuri recuperarea este de lungă durată, dureroasă și anevoioasă.

Deși și-a reluat antrenamentele cu mingea, Hagi nu va reveni pe teren mai repede de sfârșitul acestui an, totul depinzând de ultimele radiografii pe care le va efectua în perioada următoare, în Scoția.

7.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT