Sport

Ianis Hagi, sezon de vis în Scoția! Campion cu Rangers, românul a devenit cel mai bun pasator al campionatului

15.05.2021 | 18:15
Ianis Hagi sezon de vis in Scotia Campion cu Rangers romanul a devenit cel mai bun pasator al campionatului
ADVERTISEMENT

Sezonul s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru Ianis Hagi în Scoția. Grație assist-ului oferit în ultima etapă, câștigată de echipa sa pe teren propriu, scor 4-0 cu Aberdeen, mijlocașul român se poate lăuda cu titlul de cel mai bun pasator al campionatului.

Acesta a contribuit decisiv la cel de-al treilea gol al partidei – marcat de Roofe în minutul 60 – și a reușit să-l depășească pe colegul său, Ryan Kent. Chiar dacă a cucerit matematic titlul încă din luna martie, Rangers a rămas neînvinsă până la finalul stagiunii.

ADVERTISEMENT

Cu 32 de victorii și 6 egaluri, elevii lui Steven Gerrard au obținut 102 puncte și au bifat astfel o performanță fără precedent în întreaga istorie a clubului la nivelul primei ligi.

Ianis Hagi, cel mai bun pasator din campionatul Scoției. E pe picior de plecare?

Având în vedere cele 7 goluri și nu mai puțin de 12 pase decisive reușite în sezonul care tocmai s-a încheiat, Ianis Hagi are toate motivele să spere că din vară va face pasul spre un campionat mult mai puternic din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

De altfel, Kevin Philips, fost golgheter în Premier League și câștigător al „Ghetei de Aur” în 1999-2000, s-a arătat extrem de optimist în privința șanselor ca o astfel de mutare să se concretizeze în foarte scurt timp.

Chiar dacă a declarat mereu că se simte foarte bine la Rangers, cred că lui Ianis îi va fi greu să ignore o ofertă de la asemenea cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Va fi o decizie complicată și pentru jucător și pentru Steven Gerrard după ce se încheie acest sezon. Dar nu m-ar surprinde deloc dacă el va ajunge la una din aceste grupări europene”, a declarat acesta pentru Football Insider.

Lazio și Sevilla îl vor pe mijlocașul român

În altă ordine de idei, spațiul public este invadat deja de speculații cu privire la un viitor transfer al lui Ianis Hagi. Potrivit publicației Numero Diez, Lazio și Sevilla și-au manifestat deja interesul pentru mijlocașul lui Rangers.

ADVERTISEMENT

Talentul este ceva ce iese imediat în evidenţă la un jucător. Poate fi văzut de la prima atingere și acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Ianis Hagi.

Sevilla lui Monchi a pus ochii pe el, în tentativa de a consolida o echipă cu rezultate extraordinare în acest sezon. Dar, un alt vânător de talente este şi el cu ochii aţintiţi asupra lui Ianis: Igli Tare.

Lazio este o altă candidată serioasă pentru a obţine semnătura românului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această vară, dar un lucru este sigur: fiul uriaşului Gică Hagi decolează!”, susțin jurnaliștii italieni.

Ianis Hagi are o clauză de reziliere uriașă

Singurul impediment în calea unui transfer al lui Ianis ar putea fi clauza de reziliere stipulată în contractul cu Rangers. Peste 20 de milioane de euro ar trebui să achite orice echipă interesată de tânărul mijlocaș.

El are o clauză destul de mare. Există posibilitatea să fie plătită, dar e clauza destul de mare, nu ce se vehiculează prin presă, apropo de 10 milioane. Are clauză mare! E mai mare decât ce se scrie în presă”, a dezvăluit Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT