Sport

Ianis Hagi şi colegii lui de la Rangers, avertizați înainte de meciul cu Sparta Praga: ”Nu este exclus ca cineva să fie omorât”

Campioana Scoției, FC Rangers, este ”persona non grata” în Cehia, după incidentele din duelul european cu Slavia. Ianis Hagi și ai lui vor juca la Praga, la sfârșitul acestei luni.
18.09.2021 | 17:44
Ianis Hagi si colegii lui de la Rangers avertizati inainte de meciul cu Sparta Praga Nu este exclus ca cineva sa fie omorat
ADVERTISEMENT

Rangers a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor și va evolua în aceeași fază a Ligii Europa. Scoțienii au fost repartizați în grupa A, alături de Lyon, Sparta Praga și Brondby.

Dintre toate adversarele, întâlnirea cu Sparta Praga, echipa portarului naționale României, Florin Niță, este de departe cea mai periculoasă. Scoțienii au fost avertizați că în capitala Cehiei nu vor fi bine primiți.

ADVERTISEMENT

Suporterii cehi îi vor vâna pe cei ai lui Rangers, susține avocatul unui fotbalist

Adversitatea fanilor cehi față de gruparea la care evoluează și Ianis Hagi a izbucnit după disputa dintre Rangers și Slavia Praga, din precedenta ediție a Ligii Europa.

Chiar dacă de această dată adversara lui Rangers va fi marea rivală a Slaviei, Sparta, fanii scoțieni vor trebui să fie cu mare băgare de seamă pe străzile din Praga.

ADVERTISEMENT

”Mă tem pentru siguranța tuturor celor care merg la Praga, jucători și suporteri. Nu este exclus ca cineva să fie omorât! Poliția nu va face nimic, se teme de localnici. 

Va fi un pericol mare, există riscuri teribile, un voiaj plăcut s-ar putea transforma într-o tragedie.

ADVERTISEMENT

Glen Kamara (fotbalist al lui Rangers, implicat în scandalul din meciul Rangers – Slavia, din luna martie a acestui an – n.r.) a primit multe amenințări cu moartea. Vor fi ultras care îi vor vâna pe fanii lui Rangers”, a declarat avocatul fotbalistului pentru Daily Record.

Două cartonașe roșii punmni și o fractură craniană, la ultimul duel dintre Rangers și o echipă din Cehia

Ultima întâlnire dintre Rangers și o reprezentantă a Cehiei s-a consumat pe 18 martie anul acesta, în returul cu Slavia Praga din optimile Ligii Europa.

ADVERTISEMENT

A fost un meci sălbatic, cu doi jucători eliminați pentru intrări extrem de agresive, iar portarul Slaviei, s-a ales cu o fractură craniană.

Slavia s-a impus cu 2-1 și s-a calificat în sferturile competiție, iar scoțienii au digerat greu eliminarea. Între jucătorii celor două echipe au fost mai multe momente tensionate.

Glen Kamara și Ondrej Kudela au avut meciul lor și pe teren și în afara lui. Mijlocașul finlandez cu origini din Siera Leone l-a acuzat pe oponentul lui ceh de rasism.

Ulterior, în drumul spre vestiare, între cei doi ar fi avut loc și un moment ceva mai fizic. Oficialii Slaviei susțin că fotbalistul lor ar fi fost lovit cu pumnii de Glen Kamara, sub privirile managerului scoțienilor, Steven Gerrard și a observatorului întâlnirii.

ADVERTISEMENT