Sport

Ianis Hagi, situație din ce în ce mai ingrată înainte de EURO 2024. Ce s-a întâmplat cu el la Alaves

Cu mai puțin de două luni înaintea debutului României la turneul final al Campionatului European, Ianis Hagi traversează cea mai tristă perioadă a carierei.
19.04.2024 | 10:40
Ianis Hagi situatie din ce in ce mai ingrata inainte de EURO 2024 Ce sa intamplat cu el la Alaves
Situația lui Ianis Hagi la echipa de club este din ce in ce mai ingrata FOTO hepta
ADVERTISEMENT

România va debuta la Campionatul European pe 17 iunie 2024, contra Ucrainei, iar până la prima apariție a tricolorilor pe teren mai sunt mai puțin de două luni.

A fost o singură dată titular în 2024

Veștile în privința unor selecționabili sunt destul de proaste pentru Edi Iordănescu, care are câțiva jucători într-o situație nefericită, la cluburile la care sunt legitimați.

ADVERTISEMENT

Liderul lor este, din păcate, Ianis Hagi, a cărui postură la Alaves devine din ce în ce mai aspră, el contând extrem de puțin, în 2024, în calculele antrenorului Luis Garcia.

Practic, Ianis a bifat o lună de zile fără minut jucat la Alaves și doar 56 de minute bifate în ultimele două luni și jumătate la echipa spaniolă.

ADVERTISEMENT

Este de departe cea mai neagră serie din cariera lui, chiar dacă românul a mai fost rezervă și la Glasgow Rangers, dar și la Genk, echipe pentru care a evoluat înainte de a ajunge în Spania, unde este împrumutat de scoțieni până la finalul lunii iunie.

În 2024, Ianis a fost titular doar de două ori, ambele meciuri în Cupa Spaniei, și integralist numai o dată. În total, în acest sezon, Ianis Hagi are 618 minute jucate, în Primera Divison, în 18 partide, fiind departe de așteptările ibericilor.

ADVERTISEMENT

Cifrele sale în anul turneului final al Campionatului European ridică, pe bună dreptate, semne de întrebare în privința prezenței lui la EURO 2024. Naționala rămâne totuși salvarea lui în acest moment. Convocat pentru meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia, Ianis Hagi a primit minute în ambele și a jucat destul de bine, reușind un gol.

Mai are șapte etape la dispoziție pentru a-și redresa situația

Hagi jr. mai are la dispoziție șapte etape pentru a-și redresa situația la echipa de club. Alaves este aproape scăpată de grijile retrogradării, fiind la șapte puncte de primul loc fierbinte.

ADVERTISEMENT

Speranțele fotbalistului român se leagă de faptul că, odată ce obiectivul echipei va fi îndeplinit, și anume rămânerea în La Liga, antrenorul i-ar putea acorda și lui mai multe minute. Altfel, singurele lui posibilități reale de a mai juca până al Euro, sunt amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein, programate la începutul lunii iunie.

Singurul fotbalist cu o situație mai grea decât Ianis Hagi este portarul Horațiu Moldovan, care n-a apărat niciun minut la Atletico Madrid. Probleme la echipa de club are și Radu Drăgușin (Tottenham), dar și Andrei Rațiu (Rayo Vallecano).

Cât a jucat Ianis Hagi în 2024:

  • 26 martie: România – Columbia 2-3 (33 minute)
  • 22 martie: România – Irlanda de Nord 1-1 (16 minute)
  • 16 martie: Bilbao – Alaves 2-0 (32 minute)
  • 4 martie: Osasuna – Alaves 1-0 (5 minute)
  • 10 februarie: Alaves – Villareal 1-1 (5 minute)
  • 3 februarie: Alaves – Barcelona 1-3 (14 minute)
  • 16 ianuarie: Bilbao – Alaves 1-0 (90 minute)
  • 6 ianuarie: Alaves – Betis 1-0 (65 minute)
ADVERTISEMENT