Sport

Ianis Stoica a plecat de la U Cluj! Anunțul oficial al „șepcilor roșii”

U Cluj a anunțat oficial despărțirea de Ianis Stoica. Fanatik a dezvăluit în exclusivitate următoarea destinație a atacantului român.
02.02.2024 | 16:12
Ianis Stoica a plecat de la U Cluj Anuntul oficial al sepcilor rosii
Ianis Stoica a plecat oficial de la Universitatea Cluj. „Șepcile roșii” au anunțat despărțirea pe pagina de Facebook. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ianis Stoica nu mai este jucătorul celor de la U Cluj. Atacantul de 21 de ani a fost la mare căutare în perioada de transferuri din această iarnă. În cele din urmă, clujenii au ajuns la un numitor comun cu FCSB privind încheierea împrumutului lui Ianis Stoica. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că atacantul va continua în SuperLiga.

Ianis Stoica a plecat de la U Cluj! Anunțul oficial al „șepcilor roșii”

Ianis Stoica a fost unul dintre cei mai în formă jucători de la U Cluj în prima parte a sezonului. Atacantul crescut la academia celor de la FCSB și-a făcut rapid loc în primul „11” al „șepcilor roșii”, reușind să înscrie 9 goluri în 23 de partide.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că internaționalul român de tineret a fost dorit de Hapoel Beer Sheva în Israel. Atacantul nu a vrut sub nicio formă să continue la U Cluj. A boicotat două antrenamente și nu a fost pe foaia de joc a lui Ioan Ovidiu Sabău pentru primele de 2 meciuri ale anului.

În cele din urmă, U Cluj a ajuns la un numitor comun cu FCSB privind încheierea împrumutului lui Ianis Stoica. Fotbalistul născut la București a fost împrumutat de FCSB pe Cluj Arena până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

„FC Universitatea Cluj și FCSB au ajuns la un acord privind încheierea, înainte de termen, a împrumutului jucătorului Ianis Stoica. Acordul dintre cele două cluburi, semnat ieri, conține o serie de clauze financiare asumate de către FCSB”, se arată în postarea oficială a celor de la U Cluj.

Ianis Stoica rămâne în SuperLiga!

Deși a plecat de la U Cluj, Ianis Stoica va continua în SuperLiga. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că atacantul va semna cu Hermannstadt din postura de jucător liber de contract. Din informațiile FANATIK, FCSB l-a lăsat să plece gratis pe Ianis Stoica.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul cotat la 1.000.000 de euro mai avea contract cu FCSB până în vara anului 2028. Antrenorul Marius Măldărășanu l-a dorit cu insistență pe Ianis Stoica la Hermannstadt. Jucătorul cu profil ofensiv va semna un contract valabil până în vara anului 2026.

De asemenea, Ianis Stoica va încasa lunar un salariu de aproximativ 10.000 de euro. Forma bună din prima parte a sezonului l-a propulsat pe Ianis Stoica pe primul loc în topul celor mai buni marcatori dintre fotbaliștii eligibili pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica a îmbrăcat tricoul celor de la U Cluj și în a doua parte a sezonului 2022/2023. Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că Ianis Stoica a fost un jucător de bază la U Cluj, însă nu a reușit să treacă peste comportamentul tânărului fotbalist.

„Ianis nu a lipsit de la un antrenament, deja s-a ajuns la două. A lipsit de la două antrenamente. Pentru mine este neplăcut. Ianis era jucător titular, mă bazam pe el, făcusem pregătirea pentru partea a doua a sezonului cu el inclus și mă trezesc cu trei zile înaintea primului meci oficial din acest an că nu mai vrea, că vrea să plece”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, conform digisport.ro.

ADVERTISEMENT