Sport

Ibrahima Konate, gol și gafă de începător în victoria lui Liverpool 3-1 cu Benfica Lisabona, în sferturile Ligii Campionilor

Liverpool a câștigat manșa întâi din sferturile Ligii Campionilor 3-1 cu Benfica. ”Eroul” meciului a fost Ibrahima Konate. Apărătorul ”cormoranilor” a deschis scorul, apoi a gafat ca un începător la golul lusitanilor.
06.04.2022 | 00:15
Ibrahima Konate gol si gafa de incepator in victoria lui Liverpool 31 cu Benfica Lisabona in sferturile Ligii Campionilor
Sursa foto: This is Anfield
ADVERTISEMENT

FC Liverpool a făcut un pas important spre calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria clară, scor 3-1, în înfruntarea de pe Stadio da Luz, cu Benfica Lisabona.

Ibrahima Konate a înscris primul gol în tricoul lui Liverpool. Apoi a gafat ca în curtea școlii

Ibrahima Konate i-a costat pe cei de la Liverpool aproximativ 42 de milioane de euro. Fotbalistul a fost achiziționat în vara anului trecut de la RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Dacă în Premier League nu a bifat decât opt partide, francezul de 22 de ani este o prezență constantă în primul 11 al ”cormoranilor” în celelalte competiții interne și internaționale în care este angrenată trupa pregătită de Jurgen Klopp.

Managerul german a mers pe mâna tânărului apărător și în disputa din manșa întâi din sferturile Ligii Campionilor, contra Benficăi Lisabona, iar fotbalistul a reușit, măcar în prima fază, să-și arate recunoștința.

ADVERTISEMENT

În minutul 17 al înfruntării de pe Stadio da Luz, Konate a deschis scorul cu o lovitură de cap imparabilă, după un corner executat excelent de Robertson.

Lusitanii au fost aproape de a restabili egalitatea, dar defensiva brutanicilor a rezistat, iar Sadio Mane a stabilit scorul pauzei în minutul 34.

ADVERTISEMENT

Ce nu au reușit fotbaliștii portughezi anterior reușitei atacantului senegalez, avea să se întâmple la scurt timp după reluarea partidei. În minutul 49, Ibrahima Konate a încercat să respingă o centrare a lui Rafa Silva, dar nu a nimerit balonul.

Mingea a ajuns la Darwin Nunez și golgheterul celor de la Benfica nu a ratat. Benfica a prins curaj după reușita din startul reprizei a doua și și-a mai creat câteva situații importante la poarta lui Alison, dar ultimul gol s-a marcat în cealaltă poartă.

ADVERTISEMENT

În minutul 87 o pasă excelentă a lui Naby Keita îl găsește pe Luis Diaz în poziție favorabilă, unu la unu cu portarul Vlachodimos și columbianul a stabilit scorul final 3-1 pentru Liverpool.

ADVERTISEMENT
Tags: