Sport

Idolul lui Gică Hagi, mesaj emoționant de ziua acestuia: ”A fost, este și va rămâne ‘Regele’”

Gică Hagi l-a avut ca idol pe Liță Dumitru, iar fostul mare fotbalist a ținut să-i transmită un mesaj special ”Regelui” de ziua lui.
05.02.2024 | 19:02
Idolul lui Gica Hagi mesaj emotionant de ziua acestuia A fost este si va ramane Regele
Gică Hagi l-a avut ca idol pe Liță Dumitru, iar fostul mare fotbalist a ținut să-i transmită un mesaj special ”Regelui” de ziua lui. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist român din istorie, Hagi împlinește luni, 5 februarie, vârsta de 59 de ani. El își va sărbători ziua prin muncă, Farul urmând să întâlnească FCSB pe Arena Națională.

Mesajul superb al lui Liță Dumitru, idolul lui Gică Hagi

În ziua în care Gică Hagi împlinește 59 de ani, Liță Dumitru, idolul din copilărie al căpitanului ”Generației de Aur”, i-a transmis un mesaj emoționant în care recunoaște că acesta este ”Regele” fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

”I-am urat la mulți ani, sănătate și tot ce dorește el, și lui, și familiei lui. I-am dat mesaj. Toată lumea știe că Gică Hagi este omul care a investit în fotbal. Dacă avem fotbal în România se datorează numai lui și, bineînțeles, și celor care conduc fotbalul.

Se datorează celor care sunt meseriași că sunt mulți care nu sunt, dar asta e viața, mergem înainte. Gică a investit banii lui în fotbal, a reușit, bravo lui! A fost, este și va rămâne, așa cum îi spunem noi, ‘Regele’, în memoria tuturor celor care iubesc fotbalul”, a declarat Liță Dumitru, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Moment antologic cu Hagi la un meci eveniment

Fostul mare internațional a povestit un moment cu Gică Hagi care i-a rămas la suflet dintr-un meci de gală de la București în care erau angrenate multe vedete ale fotbalului mondial. ”A jucat selecționata României cu selecționata Europei, în Ghencea, într-un meci organizat de ei, de Gică Popescu și de Hagi. Au adus fotbaliști mari, pe Figo…

Eram în echipă cu el și, la un moment dat, i-am dat o pasă de vreo 25 de metri, el era pe partea dreaptă și înainte să ajungă mingea la el i-am strigat să mă aștepte că mă duc prin învăluire. I-am dat pasă lungă, el a preluat în centrul terenului și m-a așteptat până m-am dus prin învăluire și mi-a dat mingea și am centrat.

ADVERTISEMENT

Atunci, toată lumea a aplaudat că știu că noi am pus la cale chestia asta, nu înainte de meci, dar atunci când s-a ivit situația. A fost frumos că lumea a aplaudat. Aveam vreo 60 de ani, lumea a zis ‘Ia uite cât efort a făcut Liță să îl aștepte Gică să îi dea pasă prin învăluire’.

Eu nu pot să îmi amintesc decât lucruri frumoase despre el. Când jucam contra lui nu prea îl atacam, pentru că nu aveam cum, dar nici el pe mine. Am multe amintiri fotbalistice frumoase. Eu nu am apucat să joc cu el în echipa națională că sunt mai bătrân cu vreo 15 ani decât el.

ADVERTISEMENT

În orice caz, eu îl respect. Este un om care iubește fotbalul, care face fotbal de performanță și să îi dea Dumnezeu să fie sănătos să meargă în continuare să își realizeze obiectivele”, a încheiat Liță Dumitru.

ADVERTISEMENT