Sporturi

Igor Andreev a rememorat victoria carierei din circuitul ATP. L-a învins pe zgură pe marele Nadal: „Fix înainte să câștige primul Roland Garros. Și după știm ce a urmat”. EXCLUSIV

09.02.2020 | 10:34
Igor Andreev a rememorat victoria carierei din circuitul ATP La invins pe zgura pe marele Nadal Fix inainte sa castige primul Roland Garros Si dupa stim ce a urmat EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Igor Andreev este căpitanul nejucător al Rusiei, echipă care ne-a învins dramatic în Fed Cup, dar este și un fost mare jucător, ajuns în top 20 ATP. Rusul a rememorat victoria carierei din circuitul ATP într-un dialog scurt cu FANATIK.

Igor Andreev l-a învins pe zgură pe marele Nadal: „Fix înainte să câștige primul Roland Garros”

Andreev a avut o carieră cu suișuri și coborâșuri, cele din urmă mai mult din cauza accidentărilor. Tocmai din acest motiv s-a și retras din tenis la doar 30 de ani, măcinat de prea multe probleme de sănătate, în 2013.

ADVERTISEMENT

Dar până atunci a reușit câteva rezultate extraordinare, iar în 2005 a reușit să câștige primul titlu din carieră, la Valencia, pe zgură, suprafața favorită.

Acolo l-a învins și pe legendarul Rafael Nadal, în sferturi. FANATIK a vorbit în exclusivitate cu Andreev despre acel meci memorabil. „Îți mai aduci aminte victoria cu Nadal?”, a fost întrebarea FANATIK. „Valencia, 2005. De parcă a fost ieri, am și câștigat turneul, l-am bătut și pe Nadal. Fix înainte să câștige primul Roland Garros”.

ADVERTISEMENT

„Și după a mai câștigat încă 11”, a fost replica imediată. „Da, după știm ce a urmat, a devenit cel mai bun din toate timpurile pe zgură. Incredibil e puțin spus. Dar acea victorie îmi va rămâne mereu în memorie, cu siguranță”, a continuat Andreev dialogul cu FANATIK, înainte să se pregătească de un nou antrenament alături de Alexandrova și compania.

Andreev, 18 ATP și sferturi la Roland Garros

Cea mai bună performanță la un turneu de Mare Șlem a fost în 2007, la Roland Garros, când a ajuns până în sferturi. A fost imediat după o accidentare gravă, care l-a ținut departe de gazon pentru jumătate de an. I-a învins atunci pe Andy Roddick, fost număr 1 ATP, și apoi pe Massu, Mathieu și Baghdatis, toți jucători buni de zgură. A pierdut în sferturi cu Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Andreev a ajuns pe locul 18 ATP în 2008, cea mai bună clasare din carieră. Dar tot 2005 a fost cel mai bun an, din punct de vedere al titlurilor câștigate. Toate cele 3 din carieră au fost obținute în acel an. Pe lângă Valencia, s-a mai impus la Palermo, dar și la Moscova, turneul de casă al rușilor.

A mai câștigat și Cupa Davis în 2006, dar în scurta lui carieră, până la 30 de ani, a avut extrem de multe probleme de sănătate. A lipsit de pe gazon în repetate rânduri, iar din 2011 nu a mai fost în stare să revină la cel mai înalt nivel. O accidentare la ligamentele genunchiului, în 2011, apoi una la umăr, în 2012, i-au fost fatale lui Igor Andreev, care s-a retras definitiv din tenis un an mai târziu, la doar 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Din 2018 este căpitanul-nejucător al echipei Rusiei de Fed Cup, după ce i-a luat locul altei foste jucătoare de top, Anastasia Myskina. Andreev a arătat că este și un căpitan model, care face și munca de jos în cadrul naționalei.

ADVERTISEMENT