ADVERTISEMENT
Fotbal international

Iker Casillas vrea să ajungă președintele Federației Spaniole de Fotbal: „Da! Voi candida!”

Autor: Flaviu Popa | 17.02.2020 | 15:31
Iker Casillas vrea să ajungă președintele Federației Spaniole de Fotbal: „Da! Voi candida!”
Iker Casillas și-a anunțat candidatura la șefia Federației Spaniole de Fotbal

Iker Casillas vrea să fie președintele Federației Spaniole Regale de Fotbal sau RFEF (Real Federación Española de Fútbol) cum este denumită de spanioli.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui Real Madrid și-a anunțat oficial candidatura și se va lupta pentru postul de președinte al federației cu Luis Rubiales, actualul șef al fotbalului spaniol.

Iker Casillas și-a anunțat candidatura la șefia RFEF

Fostul portar a făcut anunțul pe Twitter. „Da, voi candida pentru funcția de președinte al RFEF. Împreună vom face ca Federația să se ridice la același nivel cu fotbalul practicat de cea mai bună echipă din lume: Spania”, a scris Casillas.

ADVERTISEMENT

Casillas și-a anunțat candidatura, cu toate că data alegerilor nu a fost deocamdată stabilită, anunță presa spaniolă. De asemenea, deși nu a abordat subiectul, Casillas pare să fi renunțat la cariera fotbalistică.

Infarctul care i-a încheiat cariera lui Casillas

În 1 mai 2019, la un antrenament al lui FC Porto, fotbalistul în vârstă de 38 e ani a suferit un infarct. Din fericire, jucătorul și-a revenit cu ajutorul medicilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Casillas a bravat și a lăsat să se înțeleagă că nu se va retrage din fotbal în viitorul apropiat. „Va veni o zi în care mă voi retrage. Lăsaţi-mă să anunţ această veste când va veni momentul. Acum, linişte!”, era mesajul transmis de Casillas celor care îi cântau prohodul.

Anunțul candidaturii la șefia Federației Spaniole de Fotbal e sinonim cu retragerea din fotbal.

ADVERTISEMENT

Luis Rubiales, rivalul lui Casillas

În tentativa de a câștiga fotoliul de președinte al federației, Iker Casillas va fi nevoit să se dueleze cu Luis Rubiales, actualul șef al fotbalului spaniol. Născut în 1977, Rubiales este un fost fundaș care nu a rămas în istorie pentru performanțele obținute pe teren.

În schimb, a scris istorie atunci când a devenit președinte al federației la 41 de ani, cu o majoritate destul de clară: 80 de voturi dintr-un total de 139. Descris de apropiați drept un tip extrem de inteligent, specializat în drept, Rubiales a adus un suflu nou federației în 2018. 

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, scandalurile nu au lipsit din mandatul lui Rubiales. Președintele a fost acuzat că ar fi deturnat fonduri, informație negată de Rubiales. 

  • 38 de ani are Iker Casillas, fostul portar al lui Real Madrid
  • 42 de ani are Luis Rubiales, actualul președinte al RFEF
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!