Sport

Ilie Dumitrescu, avertisment pentru Edi Iordănescu: „Te gândești și la asta! E nevoie de organizare”

Ilie Dumitrescu l-a avertizat pe Edi Iordănescu cu privire la preluarea naționalei României, spunând că este nevoie de organizare în rândul „tricolorilor”.
19.01.2022 | 22:40
Ilie Dumitrescu avertisment pentru Edi Iordanescu Te gandesti si la asta E nevoie de organizare
ADVERTISEMENT

„Mister” este de părere că meseria de selecționer este mai complicată decât cea de antrenor, pentru că într-un timp relativ scurt trebuie să concepi o echipă care să funcționeze imediat.

Totodată, Ilie Dumitrescu cere organizare nu doar la nivelul jucătorilor și selecționerului, dar și la nivelul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu, avertisment pentru Edi Iordănescu

Ilie Dumitrescu l-a avertizat pe Edi Iordănescu în privința postului de selecționer al României, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK:

„Subiectul sensibil a fost durata contractului și clauzele. Poți semna pe doi ani, dar, de fapt, există o clauză prin care poți fi dat afară în șapte luni. Munca la o echipă de club e diferită.

ADVERTISEMENT

La națională, ai două meciuri amicale, apoi începi campania pentru Liga Națiunilor”.

„Peste noapte, să vii cu filozofia ta, să construiești o echipă din mers cu cinci zile înainte de meci este complicat”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Una e să îi urmărești, alte e să intri în contact cu ei!”

Ilie Dumitrescu a continuat și a explicat că meseria de selecționer e împărțită în mai multe sarcini, iar pe lângă partea de urmărire a jucătorilor, urmează partea în care trebuie să îi faci pe jucători să evolueze bine.

ADVERTISEMENT

„Una e să îi urmărești și să vezi exprimarea lor la echipa de club și alta e să intri în contact cu ei și să vezi dacă respectă ce vrei tu să facă. S-a ajuns aici.

A fost extrem de complicat pentru că dacă ești pe locul patru înseamnă că nu ai câștigat niciun meci. Te gândești și la chestia asta.

ADVERTISEMENT

Cred că se va anunța selecționerul înainte de a se relua campionatul. Este nevoie de organizare!”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

România a rămas fără selecționer de la data de 30 noiembrie 2021, atunci când i-a expirat contractul lui Mirel Rădoi, cel care a terminat pe locul trei campania de calificări pentru Campionatul Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT