Sport

Ilie Dumitrescu crede că transferul lui Ianis Stoica în Premier League se va realiza: „Un milion în plus nu e o problemă pentru Arsenal”

Ilie Dumitrescu crede în transferul lui Ianis Stoica de la FCSB la Arsenal. „Mister” consideră că suma de transfer nu este o problemă pentru un club de anvergura „tunarilor”.
25.11.2021 | 23:12
Ilie Dumitrescu crede ca transferul lui Ianis Stoica in Premier League se va realiza Un milion in plus nu e o problema pentru Arsenal
ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu este de părere că Arsenal îl va transfera în cele din urmă pe Ianis Stoica de la FCSB, însă îl avertizează pe tânărul jucător că dacă va ajunge în curtea „tunarilor”, va avea o competiție acerbă cu alți tineri jucători.

„Mister” îl felicită și pe Gigi Becali, despre care spune că „are mână” și spune că FCSB a devenit o „vitrină” a tinerilor fotbaliști români care speră să prindă un transfer în străinătate.

ADVERTISEMENT

Ilie Dumitrescu crede că transferul lui Ianis Stoica în Premier League se va realiza

Ilie Dumitrescu a recunoscut că un transfer al lui Ianis Stoica la Arsenal este posibil, considerând că un milion de euro sau două milioane de euro în plus cerute de Gigi Becali nu ar trebui să fie o problemă pentru un club de nivelul „tunarilor”:

Este Gigi Becali, care nu are presiune financiară și care cere mai mult, mai cere procente. Eu cred că se face transferul, că dacă se mai dorește încă un milion în plus sau două nu ar fi problemă pentru un club pentru Arsenal.

ADVERTISEMENT

FCSB e deja o vitrină pentru tinerii jucători, Ianis a fost crescut la juniori, după a fost împrumutat. Are mână Gigi, chiar are.

„Are maturitate la 18 ani, chiar are, dar sunt și alți jucători de 18 ani la Arsenal care au atitudine. Păi, Bukayo Saka nu are tot 18-19-20 de ani? De-asta spun, competiția va fi mare”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Este nevoie de pregătire, dar are un potențial mare!”

Ilie Dumitrescu a continuat și a explicat că Ianis Stoica are un potențial imens și o atitudine potrivită pentru a face față la un club ca Arsenal, dar l-a avertizat spunând că în Academia de Fotbal a „tunarilor” mai există puști care prezintă aceleași calități.

„Este un jucător cu un potențial foarte mare, cluburile mari investesc în jucători buni, tineri și cu cifre bune. Va fi greu să facă pasul direct în Premier League, dar poate fi împrumutat sau poate fi juca la U23, la reserve team, cum spun ei.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de puțină pregătire, la ce înseamnă antrenament. Dacă va ajunge acolo, va intra într-un program special. Va juca la echipa de tineret la Arsenal și după va fi luat la antrenementele echipei mari”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

În actualul sezon, Ianis Stoica are o rată bună de goluri pe meciuri jucate, cu nu mai puțin de 6 goluri și 2 pase decisive într-un total de 14 meciuri jucate pentru vicecampioana României.

Ianis Stoica a fost crescut de FCSB și a mai fost împrumutat de-a lungul timpului la Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Metaloglobus și CSM Slatina.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,55 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT