Sport

Ilie Dumitrescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu înainte de Elveția – România: „E un sistem foarte bine ales!”

Ilie Dumitrescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu înaintea confruntării dintre Elveția și România, fiind de părere că sistemul de joc ales de selecționer e bine gândit.
19.06.2023 | 21:38
Ilie Dumitrescu ii da dreptate lui Edi Iordanescu inainte de Elvetia  Romania E un sistem foarte bine ales
Ilie Dumitrescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu înainte de Elveția - România. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate cum va arăta echipa de start a României pentru duelul cu Elveția. „Mister” consideră că este un sistem optim adoptat de Edi Iordănescu împotriva unui adversar mai bun decât noi.

Ilie Dumitrescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu înainte de Elveția – România

Ilie Dumitrescu îi dă dreptate lui Edi Iordănescu înaintea confruntării dintre Elveția și România, fiind de părere că selecționerul naționalei a gândit foarte bine strategia pentru a pleca neînvinși din țara cantoanelor:

ADVERTISEMENT

„Este clar că întâlnim cel mai puternic adversar din grupă, e important să fie densitate în zona de mijloc. Sunt cinci pe linia de fund, Hagi și Coman trebuie să asigure benzile.

Screciu e un jucător extrem de interesant în fața fundașilor centrali, el are o tehnică superioară, face bine legătura între compartimente”.

ADVERTISEMENT

„Cred că se va completa foarte bine cu Stanciu, un jucător cu rază mare de acțiune și cu o tehnică foarte bună. Coman și Hagi, doi jucători care vor apărea între linii. Sistemul ăsta va fi un 3-4-3 pe faza ofensivă”, a mai spus Ilie Dumitrescu, la TV DigiSport.

„Există foarte multă calitate!”

„Este important ca purtătorul de balon să aibă soluție. Din punctul meu de vedere, este un sistem foarte bine ales de Edi Iordănescu. Îmi aduc aminte că am mai jucat cu cinci pe linia de fund, în Germania, și am făcut o repriză foarte bună

ADVERTISEMENT

Există foarte multă calitate. Alibec a fost unul dintre cei mai importanți jucători de la Farul. Îl ai pe Coman, care a fost decisiv pentru FCSB în multe momente”, a continuat Ilie Dumitrescu.

„Screciu, un jucător foarte bun. Stanciu, un lider incontestabil. Avem premise să punem și noi probleme”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare o abordare total greșită. Eu aș fi folosit trei mijlocași centrali ca tampon. Atât Hagi cât și Coman nu vor avea adversari, ei au doi jucători în bandă care vor urca.

Vom avea probleme între linii, unde Vargas și Shaqiri vor primi mingi. Dacă Burcă, Nedelcearu și Drăgușin vor ieși în întâmpinare, atunci vom aduce un plus.

Dacă ne uităm la echipa lor, au jucători care joacă la Torino și care joacă la Gladbach, dar care chiar joacă în acest sistem. Acești jucători vor veni cu un plus pe parte de atac. Eu consideră că problemele vor fi la mijlocul terenului”, a fost de părere Marius Șumudică, antrenorul lui Al Raed.


  • 3,40 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „prima repriză total goluri România: peste o,5” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT