Sport

Ilie Dumitrescu, impresionat de prestația lui Inter în semifinala cu AC Milan: „Cea mai bună primă repriză”. Ce l-a dezamăgit pe Florin Răducioiu

Ilie Dumitrescu a fost impresionat de prestația lui Inter în semifinala cu AC Milan, în timp ce pe Florin Răducioiu l-au dezamăgit favoriții „rossoneri”.
11.05.2023 | 01:04
Ilie Dumitrescu impresionat de prestatia lui Inter in semifinala cu AC Milan Cea mai buna prima repriza Ce la dezamagit pe Florin Raducioiu
Inter i-a predat o lecție de fotbal rivalei AC Milan în semifinalele Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Într-o atmosferă de vis, AC Milan și Inter s-au întâlnit pe San Siro din Milano în turul delei de-a doua semifinale din Champions League. Au câștigat oaspeții cu 2-0, datorită în principal unei prime reprize fabuloase, în care a marcat de două ori și a mai ratat alte câteva ocazii foarte mari de gol.

Ilie Dumitrescu laudă prestația Interului din prima repriză a meciului cu AC Milan: „Cea mai bună la nivel internațional!”

Inter a început în forță partida din deplasare cu AC Milan din turul semifinalei Ligii Campionilor și după doar zece minute conducea deja cu scorul de 2-0. Au urmat apoi alte câteva ocazii imense ratate de „nerazurri”, lucru care l-a determinat pe fostul mare internațional român Ilie Dumitrescu să afirme că e cea mai bună repriză a Interului pe care a văzut-o vreodată.

ADVERTISEMENT

„Este cea mai bună repriză pe care am văzut-o eu, la nivel internațional, a lui Inter. Linia de mijloc, inspirată. În benzi, Dimarco și Dumfries au participat pe faza ofensivă. Inzaghi, inspirat cu Dzeko.

Cuplul de atacanți a câștigat foarte multe dueluri, un plus de viteză față de cei de la Milan. Pe lângă goluri, au mai fost câteva situații de a marca. Milan a fost surprinsă de abordarea asta. Inter, echipă reactivă, a fost extrem de eficientă.

ADVERTISEMENT

Mă uitam la duelurile din benzi, Saelemaekers cu Dimarco și Messias cu Dumfries, parcă erau de la juniori cei de la Milan, diferență mare”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digisport.

Favoriții de la AC Milan l-au dezamăgit pe Florin Răducioiu: „Inter a dominat din toate punctele de vedere”

Mare suporter al lui AC Milan, echipă la care a și evoluat în urmă cu aproape 20 de ani, fostul mare atacant Florin Răducioiu a fost dezamăgit crunt de rezultatul înregistrat miercuri seara, dar mai ales de prestația „Diavolului” pe parcursul celor 90 de minute.

ADVERTISEMENT

„E clar că în prima repriză a fost o dominare absolută, din punct de vedere fizic, tehnic, tactic. Inter a dominat la toate capitolele. Milan a făcut prea puţin pentru a destabiliza. Sunt dezamăgit de Milan. În repriza a doua au avut o atitudine diferită, dar fotbalul e pe goluri şi Milan a fost mai tot timpul în dificultate.

Faptul că Inter nu le-a dat posibilitatea să ajungă acolo, pentru că, într-adevăr, au fost foarte agresivi, i-au ținut departe. Milan a fost incapabilă să creeze o acțiune de gol. Cea mai mare a fost bara lui Tonali. 

ADVERTISEMENT

Nu mă așteptam la o asemenea atitudine, cel puțin în prima repriză. În partea secundă, au făcut un pressing, au fost mai determinați, dar fotbalul se joacă pe goluri.

Banca de rezerve a lui Inter e cu jucători extroardinar de buni. Mă uitam la Tommaso Pobega, n-am nimic cu el, dar n-ai cum să câştigi cu el, e prea puţin. Iar absenţa lui Leao a fost clar o problemă”, a spus Florin Răducioiu la Orange Sport.

ADVERTISEMENT