Sport

AC Milan – Inter 0-2, în semifinala tur a Champions League. „Nerazzurii” sunt cu un pas în finala de la Istanbul

Vezi aici în format LIVE stream AC Milan - Inter. Meciul se joacă miercuri, 10 mai, de la ora 22:00, pe stadionul San Siro din Milano, în turul semifinalei Champions League.
10.05.2023 | 23:40
AC Milan  Inter 02 in semifinala tur a Champions League Nerazzurii sunt cu un pas in finala de la Istanbul
Mkhitaryan a marcat golul doi al Interului în meciul cu AC Milan
ADVERTISEMENT
10-05-2023
19:00

AC Milan - Inter 0-2 (Dzeko 7, Mkhitaryan 10)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Inter se impune clar în deplasare cu 2-0 și este mare favotiră la calificarea în finala de la Istanbul. Meciul retur va avea loc marțea viitoare.

Min. 75: Bastoni cade în careu după un duel cu Rade Krunic, însă arbitrul spaniol Gil Manzano nu acordă nimic.

Min. 63: Tonali șutează puternic de la 14 metri, mingea lovește bara din dreapta porții lui Onana și iese în aut.

Min. 53: Bastoni pătrunde superb, îl găsește pe Dzeko, iar bosniacul e blocat excelent de Maignan.

Min. 51: Messias scapă singur în careu pe partea stângă, șutează pe lung, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 49: Brahim Diaz șutează din afara careului, mingea se duce pe lângă poarta lui Onana.

Min. 31: Lautaro Martinez pătrunde în careu printre Tomori și Kjaer, cade în contact cu ulitmul și se acordă penalty. Atenționat din camera VAR, arbitrul Gil Manzano revede faza pe monitor și revine asupra deciziei.

Min. 16: Calhanoglu trimite în bară, mingea ajunge la Mkhitaryan, șutul acestuia este respins de Maignan până la Barella, care reia peste poartă.

Min. 10: GOOOL Inter! Lautaro Martinez îi lasă o minge lui Mkhitaryan, acesta pătrunde în careu și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 7: GOOOL Inter! Corner pentru oaspeți bătut pe 6 metri, Dzeko îi ia fața lui Calabria și trimite cu stângul din vole direct în vinclu.

Min. 1: A început partida.

10-05-2023
17:48

Echipele de start la AC Milan - Inter

Echipele de start la meciul AC Milan – Inter.

  • AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Krunic, Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Giroud, Brahim Diaz. Rezerve: Mirante, Nava – Ballo-Toure, De Ketelaere, Gabbia, Kalulu, Messias, Origi, Pobega, Rebic, Thiaw. Antrenor: Stefano Pioli.
  • Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – L. Martinez, Dzeko. Rezerve: Cordaz, Handanovic – Asllani, Bellanova, Brozovic, Correa, D’Ambrosio, De Vrij, Gagliardini, Gosens, Lukaku, Zanotti. Antrenor: Simone Inzaghi.

Meciul AC Milan – Inter are loc miercuri, 10 mai, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei tur a celei de-a doua semifinale a Champions League. Nu numai că această semifinală este o afacere sută la sută italiană, dar este exclusiv a orașului Milano, întâlnirile dintre cele două echipe fiind cunoscute sub denumirea de „Il Derby della Madonnina”. Titlul derivă de la statuia Adormirea Maicii Domnului (Madonna) care se află în vârful Domului din Milano.

Unde se joacă derby-ul AC Milan – Inter din semifinala tur a Champions League

Celebrul „Il Derby della Madonnina”, început în 1908, are parte acum de o situație specială, fiind transferat la nivel european, în semifinalele Champions League. Ceea ce înseamnă că una dintre cele două echipe din Milano va merge la finala de la Istanbul, pentru a se lupta cu învingătoarea celeilalte semifinale, Manchester City – Real Madrid, care în prima manșă s-a încheiat nedecis, 1-1.

ADVERTISEMENT

Interesul la Milano, capitala modei europene, este dincolo de orice imaginație, stadionul urmând a fi plin ochi. Numărul celor care nu au mai apucat să-și procure bilete esste uriaș, motiv pentru care primăria a decis montarea în anumite puncte ale orașului a unor ecrane gigant, unde suporterii să se poate strânge, bineînțeles sub supravegherea forțelor de ordine, care au fost triplate special pentru acest meci.

Cine transmite la TV partida AC Milan – Inter

Partida derby dintre AC Milan și Inter se joacă miercuri, 10 mai, de la ora 22:00, pe stadionul San Siro din Milano, în semifinala tur a Champions League. Ea va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Toate ar fi fost bune și frumoase dacă și vremea ar fi acceptat să întregească idilic peisajul acestui meci așteptat de tot orașul Domului. Dar tocmai vremea va fi un mare inamic, pentru că miercuri, 10 mai, la Milano va fi o zi cu cerul acoperit și cu mari posibilități de a ploua în mai multe rânduri, inclusiova la ora startului partidei. Temperatura va chiar joasă, 13 grade la amiază, în jur de 6-7 la ora 22:00, frig de-a binelea pentru luna mai.

Cine arbitrează „Il derby della Madonnina” din semifinala tur a Champions League

Arbitrul desemnat de UEFA pentru a conduce noul episod din „Il Derby della Madonnina” dintre AC Milan și Inter, din semifinala tur a Champions League, este spaniolul Jesus Gil Manzano. Are 39 de ani, e considerat printre cei mai titrați arbitri din Europa și se află la cel mai important meci din carieră de până acum.

ADVERTISEMENT

Jesus Gil Manzano are trei masterate în diverse domenii. Este arbitrul care după meciul FC Barcelona – Girona din La Liga din 2018 a avut un clinci cu Leo Messi, argentinianul refuzând să îi strângâ mâna în semn de protest. Manzano nu a avut nici un eveniment deosebit până acum, adică finale de competiții europene, dar în 2019 a condus în Grecia un foarte tumultos PAOK Salonic – Olympiakos 3-1.

Ce absențe sunt în meciul AC Milan – Inter

Stafful medical al lui Milan face toate eforturile de a-l recupera până la ora meciului pe atacantul portughez Rafael Leao, cel mai important jucător din compartimentul ofensiv, dar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. Leao s-a accidentat în partida de campionat cu Lazio. Mai lipsesc veteranul Ibrahimovic și Pobega.

ADVERTISEMENT

La Inter, marea pierdere pentru Simone Inzaghi provine din s„neistemul defensiv, unde 99 la sută cel mai important jucător, slovacul Milan Skriniar, liderul zonei centrale din fața porții , nu se va putea reface. Vor mai lipsi mijlocașul francez Dalbert, germanul Gosens și internaționalul italian D′Ambrosio. Însă sunt OK toți jucătorii ofensivi, Lautaro Martinez, Dzeko și Lukaku,

Cote la pariuri la jocul AC Milan – Inter din semifinala tur a Champions League

Pentru casele de pariuri, Inter este formația care arată mai bine înainte de „Il Derby della Madonnina”. Prin urmare, a primit statul de favorită la cota de 2,20. Dacă „rossonerii” vor fi în stare să dea peste cap aceste predicții și să câștige, cota lor va fi de 3,50. Șansă dublă „X2” are cotă 1,35, iar șansă dublă „1X” are cotă 1,70. Un gol marcat de Inter ajunge la 1,35, iar cel al „Diavolului” la cota de 1,65.

Este pentru a treia oară când AC Milan și Inter se înfruntă în faze eliminatorii din Champions League. A fost mai întâi sezonul 2002-2003, când s-a jucat în semifinale și nu a existat învingător dar rossonerii au mers mai departre în finala de la…Istanbul, unde se va juca și acum, grație golului marcat în deplasare: 0-0 și 1-1. Un an mai târziu, în sferturi, AC Milan rezolva clar problema cu două victorii fără drept de apel, 2-0 și 3-0 (la masa verde).

ADVERTISEMENT