Sport

Ilie Năstase, prima reacție după ridicarea suspendării Simonei Halep: „Poate deja să revină”

Ilie Năstase e convins că Simona Halep poate reveni imediat pe teren. Ce spune fostul mare tenismen după decizia TAS.
05.03.2024 | 19:28
Ilie Nastase prima reactie dupa ridicarea suspendarii Simonei Halep Poate deja sa revina
Ilie Năstase vrea ca Simona Halep să revină cât mai repede pe teren. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase salută decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv care i-a redus suspendarea Simonei Halep de la patru ani la doar nouă luni. Fostul număr unu din circuitul ATP e sigur că Halep poate fi pe teren încă de la turneul de la Miami.

Ilie Năstase, încurajări pentru Simona Halep să revină cât mai repede pe teren

Ilie Năstase e extrem de optimist după ce Simona Halep a fost reabilitată și imaginea ei a fost restabilită: „Poate să revină. Toată pregătirea asta a ajutat-o. A așteptat deja un an. Pedeapsa de 9 luni nu e mare”, a spus legenda tenisului românesc pentru Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a exprimat dorința de a reveni cât mai repede pe teren și chiar s-a antrenat pentru câteva săptămâni la Dubai, în așteptarea deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv: „Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a sportivei după ridicarea suspendării.

Cu toate acestea, Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022 în primul tur la turneul de Grand Slam de la US Open. De atunci au trecut nu mai puțin de 17 luni și o perioadă îndelungată în care sportiva nici măcar nu s-a antrenat.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, contrazis de George Cosac în privința revenirii Simonei Halep: „E extrem de riscant”

Contactat de FANATIK, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, consideră că Simona Halep nu trebuie să forțeze revenirea pe teren cu orice preț: „E extrem de riscant să intre nepregătită de acum! Cu puţină răbdare, va fi la nivelul la care a mai fost”.

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, a comentat și el decizia pentru site-ul nostru: „Mi se pare o treabă corectă şi oamenii ăia au înţeles conjunctura în care a evoluat această afacere, situaţie neplăcută pentru Simona şi pentru tenisul românesc. Pe undeva, moral, în primul rând, s-a făcut dreptate.

ADVERTISEMENT

A pierdut 9 luni degeaba pentru că s-a prelungit treaba la TAS. Alţii au fost depistaţi, a durat 8-9 luni procesul, s-a dat suspendarea de 9 luni şi au putut să joace. Aici, a durat foarte mult până a fost judecată, alte 5-6 luni până la TAS şi am ajuns la acest termen. Altfel, la ea era la fel. A mai fost treaba cu două capete de acuzare şi cu roxadustatul.

Paşaportul biologic nu mai e probă, a căzut. Au rămas doi ani, nu patru. Şi din cei doi ani a rămas la 9 luni, minimul care se poate da. Ea a demonstrat că a luat accidental substanţa respectivă. Ea nu poate să fie exclusă total, pentru că e subiectul care a fost contaminat. Din păcate, ea a căzut la mijloc. Ea poate solicita daune pentru lunile în care a stat pe bară”.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al Simonei Halep explică decizia surprinzătoare a TAS: „Nu mă așteptam la o reducere așa mare”

Firicel Tomai a fost totuși surprins de decizia TAS și acuză instanța: „Se puteau face lucrurile mai repede, mai profesionist. Ar trebui să aibă curaj şi încredere să facă acest lucru şi astfel să susţină toate acţiunile din trecut, să ceară daune pentru lunile state degeaba. A dat şi firma din Canada în judecată şi ea poate să se lupte deschis. 

Să demonstreze tuturor că a fost o conjunctură şi nu a greşit cu nimic. Sincer, nu mă aşteptam la o reducere aşa mare. Mă aşteptam să o reducă la un an şi ceva. Dar la 9 luni, nu. Mă bucur foarte mult. Este perioada minimă”.

ADVERTISEMENT