News

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis. Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui. Video

Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei de încheiere a vizitei.
20.11.2023 | 15:21
Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis Localnicii din Zanzibar sau aruncat in apa cu tabloul presedintelui Video
Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis. colaj Fanatik/ Foto Administrația Prezidențială/captură spotmedia.ro
ADVERTISEMENT

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis, desfășurat în această perioadă. Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui, în cadrul unei ceremonii de rămas bun, organizată în Republica Unită a Tanzaniei.

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis

La finalul săptămânii, duminică, președintele României și-a încheiat vizita în Tanzania, fiind al doilea stat în care a mers în turneul organizat în Africa. La încheierea călătoriei, localnicii au sărit în apă cu imaginile cuplului prezidențial.

ADVERTISEMENT

În mai multe videoclipuri publicate de Spotmedia se poate observa cum oamenii strigă anumite urări, în timp ce țin portretele lui Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. Ulterior, imaginile sunt luate de doi dintre localnici și în timp ce strigă „Hakuna matata!” se aruncă în apă.

Deși pare a fi un gest bizar, se pare că este vorba de o ceremonie specifică localnicilor. „Hakuna matata” provine din limba swahili și înseamnă „nu există probleme” sau „tot este bine, nu trebuie să-ți faci griji”.

ADVERTISEMENT

Imaginile inedite au devenit virale în mediul online, provocând un val de reacții. Ba chiar, în filmulețele respective se poate observa cum momentul este filmat de însoțitorii președintelui, inclusiv de prima doamnă.

Tanzania a fost cea de-a doua țară vizitată de liderul României în turneul care va ține zece zile. Aici s-a întâlnit cu președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi. Prima țară în care a ajuns a fost Kenya, fiind primit de președintele William Ruto.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a vorbit despre „noua abordare strategică de relaționare cu Africa”

Luni, 20 noiembrie, Klaus Iohannis își începe vizita în Capul Verde. Președintele va fi decorat de omologul său Jose Maria Neves cu Ordinul Amilcar Cabral, fiind cea mai importantă distincție acordată de stat.

Aici, președintele a ținut un discurs, vorbind despre „noua abordare strategică de relaționare cu Africa”. „Am agreat să intensificăm cooperarea pe teme importante – atât pentru România, cât și pentru Cabo Verde– precum gestionarea situațiilor de urgență, combaterea schimbărilor climatice, agricultura și siguranța alimentară, educația, cercetarea și inovarea.

ADVERTISEMENT

Memorandumurile de colaborare referitoare la gestionarea situațiilor de urgență, în domeniul sanitar-veterinar și în cel al educației, care urmează să fie semnate astăzi, reflectă dorința noastră de consolidare a relațiilor tradiționale foarte bune”, a transmis președintele Iohannis.

 

ADVERTISEMENT