News

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis. Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui. Video

Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui Klaus Iohannis, în timpul ceremoniei de încheiere a vizitei.
20.11.2023 | 15:21
Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis Localnicii din Zanzibar sau aruncat in apa cu tabloul presedintelui Video
Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis. colaj Fanatik/ Foto Administrația Prezidențială/captură spotmedia.ro
ADVERTISEMENT

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis, desfășurat în această perioadă. Localnicii din Zanzibar s-au aruncat în apă cu tabloul președintelui, în cadrul unei ceremonii de rămas bun, organizată în Republica Unită a Tanzaniei.

Imagini bizare din timpul turneului african al lui Iohannis

La finalul săptămânii, duminică, președintele României și-a încheiat vizita în Tanzania, fiind al doilea stat în care a mers în turneul organizat în Africa. La încheierea călătoriei, localnicii au sărit în apă cu imaginile cuplului prezidențial.

ADVERTISEMENT

În mai multe videoclipuri publicate de Spotmedia se poate observa cum oamenii strigă anumite urări, în timp ce țin portretele lui Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. Ulterior, imaginile sunt luate de doi dintre localnici și în timp ce strigă „Hakuna matata!” se aruncă în apă.

Deși pare a fi un gest bizar, se pare că este vorba de o ceremonie specifică localnicilor. „Hakuna matata” provine din limba swahili și înseamnă „nu există probleme” sau „tot este bine, nu trebuie să-ți faci griji”.

ADVERTISEMENT

Imaginile inedite au devenit virale în mediul online, provocând un val de reacții. Ba chiar, în filmulețele respective se poate observa cum momentul este filmat de însoțitorii președintelui, inclusiv de prima doamnă.

Tanzania a fost cea de-a doua țară vizitată de liderul României în turneul care va ține zece zile. Aici s-a întâlnit cu președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi. Prima țară în care a ajuns a fost Kenya, fiind primit de președintele William Ruto.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a vorbit despre „noua abordare strategică de relaționare cu Africa”

Luni, 20 noiembrie, Klaus Iohannis își începe vizita în Capul Verde. Președintele va fi decorat de omologul său Jose Maria Neves cu Ordinul Amilcar Cabral, fiind cea mai importantă distincție acordată de stat.

Aici, președintele a ținut un discurs, vorbind despre „noua abordare strategică de relaționare cu Africa”. „Am agreat să intensificăm cooperarea pe teme importante – atât pentru România, cât și pentru Cabo Verde– precum gestionarea situațiilor de urgență, combaterea schimbărilor climatice, agricultura și siguranța alimentară, educația, cercetarea și inovarea.

ADVERTISEMENT

Memorandumurile de colaborare referitoare la gestionarea situațiilor de urgență, în domeniul sanitar-veterinar și în cel al educației, care urmează să fie semnate astăzi, reflectă dorința noastră de consolidare a relațiilor tradiționale foarte bune”, a transmis președintele Iohannis.

 

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română