News

Imagini șocante la Suceava. Un preot s-a întins pe jos în fața cimitirului pentru a împiedica o înmormântare. Video

Imagini șocante la Suceava, cu un preot ortodox în prim-plan. Bărbatul s-a întins pe jos în fața cimitirului pentru a împiedica o înmormântare penticostală.
22.01.2024 | 08:31
Imagini socante la Suceava Un preot sa intins pe jos in fata cimitirului pentru a impiedica o inmormantare Video
Gest șocant al unui preot din Suceava: cum a încercat să împiedice o slujbă de înmormântare penticostală. Sursa foto: capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Un preot ortodox din județul Suceava a provocat un scandal uriaș la o înmormântare. Bărbatul este în prezent cercetat penal, după ce, duminică, s-a întins pe jos în fața porții unui cimitir pentru a împiedica o ceremonie de înhumare.

Gest șocant al unui preot din Suceava: cum a încercat să împiedice o slujbă de înmormântare penticostală

Acest grav incident s-a produs în localitatea Gura Solcii. Aici, preotul ortodox din zonă s-a opus oficierii slujbei de înmormântare după rit penticostal a unui bărbat care era de confesiune ortodoxă.

ADVERTISEMENT

Duminică, la ora 12.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la un incident apărut pe parcursul unei procesiuni de înmormântare.

La cimitirul comun din localitatea Gura Solcii urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, rudele persoanei decedate au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal. În consecință, au achitat taxele pentru locul de veci și celelalte taxe specifice.

Iniția, preotul ortodox a fost de acord cu întreaga procesiune. Apoi, chiar în ziua înmormântării, părintele s-a sucit. Acesta a mers la cimitir și, în momentul în care cortegiul funerar s-a pus în mișcare, s-a aruncat pe jos pentru a nu permite accesul dricului funerar, notează ȘtiriSuceava.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana conflictul. Oamenii legii ”au intervenit gradual şi condescendent, mediind conflictul iscat şi reuşind îndepărtarea preotului care obstrucţiona accesul vehiculului mortuar”, conform IPJ Suceava.

Anunțul poliției după scandalul de la înmormântarea din Suceava

Pentru a se asigura că situația este sub control, polițiștii au rămas în zona înmormântării ”desfășurând activități de monitorizare în vederea prevenirii oricăror incidente, ceremonialul funerar derulându-se fără alte probleme”. Iată anunțul IPJ în legătură cu întregul incident.

ADVERTISEMENT

”În cursul a acestei zile (n.r. duminică, 21 ianuarie), la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii, unde sunt înhumaţi cetăţenii de toate confesiunile, urma să fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală. Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh să permită slujba de înmormântare după rit penticostal şi au achitat taxele pentru locul de veci şi celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mişcare, preotul ortodox s-a alăturat şi el, iar, când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziţionat intenţionat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul”, a precizat Poliția.

După acest incident, poliția a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării libertății religioase, art. 381 lit 1 Cod Penal.

ADVERTISEMENT