News

Imaginile groazei. Doi tineri filmează cum bat un copil de 12 ani. Ce sancțiuni au primit părinții agresorilor

Zilele trecute, doi copii de 11 și 12 ani au lovit au filmat cum au lovit cu pumnii și picioarele un alt copil de 11 ani și au publicat înregistrarea pe rețelele sociale
02.09.2023 | 11:22
Imaginile groazei Doi tineri filmeaza cum bat un copil de 12 ani Ce sanctiuni au primit parintii agresorilor
Copil de 11 ani, bătut cu violență în Teleorman. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Agresiunea s-a petrecut joi, 31 august, în localitatea Plopii – Slăviteşti, din județul Teleorman. Autoritățile s-au sesizat din oficiu după ce imaginile, de o violență rară, au apărut în spațiul public. Sâmbătă, acestea au aplicat primele sancțiuni părinților celor doi copii agresori.

Amendă pentru părinții copiilor agresori

Poliția județeană din Teleorman a anunțat sâmbătă primele sancțiuni în cazul copilului bătut de alți doi copii pe un teren de fotbal din localitatea Plopii – Slăviteşti. Autoritățile se sesizaseră din oficiu după ce pe Facebook a fost publicat un clip în care doi copii filmează cum merg și-l iau la bătaie pe un al treilea. Pe înregistrarea, ștearsă ulterior de pe rețelele de socializare, se aude cum copilul agresat imploră să fie lăsat în pace, spunând că nu mai poate respira.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Teleorman au precizat că agresiunea s-a petrecut joi, 31 august, în jurul orei 17.30, pe un teren de sport din localitatea Plopii – Slăviteşti. Autoritățile au precizat că victima are 11 ani, iar cei doi copii agresori, care au filmat întreaga scenă, au 11 și 12 ani. Copilul lovit a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În urma unor discuţii contradictorii, între minori ar fi izbucnit un conflict spontan, în timpul căruia unul dintre ei (11 ani) ar fi fost lovit cu pumnii şi picioarele de către ceilalţi doi (11 şi 12 ani). Unul dintre agresori a înregistrat momentul, ulterior imaginile ajungând pe o reţea de socializare. În timpul efectuării cercetărilor, tatăl victimei a apelat S.N.U.A.U. 112, solicitând sprijin medical pentru fiul său, minorul fiind transportat la o unitate medicală, unde nu a rămas internat”, a transmis sâmbătă IPJ Teleorman.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, părinții celor doi copii agresori au fost amendați cu suma de 50o lei, fiind sesizată și Protecția Copilului care urmează să ia alte măsuri în acest caz.

„Ca măsuri, faţă de părinţii celor doi minori agresori, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991 Rep., în valoare de 500 de lei fiecare. De asemenea, s-a procedat la informarea D.G.A.S.P.C. Teleorman în vederea dispunerii de măsuri conform competenţelor”, a mai transmis IPJ Teleorman, precizând că acest caz continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să respir”

Vineri, 1 septembrie, autoritățile din Teleorman s-au sesizat din oficiu după ce înregistrarea agresiunii a apărut în spațiul public. Filmarea, de o violență rară, începe din momentul în care cei doi merg să-l bată pe copilul de 11 ani și spun că imaginile vor apărea și online.

În imagini se aude cum copilul de 11 ani încearcă să scape de agresori implorându-i să nu-l mai lovească. „Îți dau orice vrei, dar lasă-mă în pace, te rog eu frumos!”, spune acesta în timp ce se află la pământ iar unul dintre agresori îl lovește cu pumnii și picioarele.

ADVERTISEMENT

„Nu mai pot să respir! Lasa-mă, te rog”, spune la un moment dat copilul de 11 ani, în momentul în care unul dintre agresori, mult mai înalt, se urcă pe el și-l lovește cu pumnii și palmele peste față. „Eee, nu mai poţi să respiri, pe dracu!”, îi spune acesta, ignorând plânsetele și rugămințile copilului lovit. Zeci de secunde agresorul îl lovește cu pumnii peste față în timp ce acesta se află la pământ și plânge, strigând că nu mai poate respira. „Haide, încă două, trei”, spune acesta în timp ce-l lovește cu violență.

„Te rog, te rog, nu mai da”, îl imploră acesta în timp ce agresorul îl lovește și cu mai multă forță pentru ca apoi să ia telefonul și să-l lase să-l lovească și pe cel de-al doilea copil, care până atunci filmase, să-l lovească și el pe copilul aflat la pământ. „Gata, bravo”, spun aceștia la final.

ADVERTISEMENT