News

Imperiul deputatului exclus din PSD din cauza scandalului sexual. Familia lui Aurel Bălășoiu deține peste 200 de hectare de teren în Argeș

Aurel Bălășoiu, deputatul suspendat din PSD, în urma unui scandal sexual care a izbucnit zilele trecute, este unul dintre cei mai bogați oameni din județul Argeș.
04.10.2022 | 16:30
Imperiul deputatului exclus din PSD din cauza scandalului sexual Familia lui Aurel Balasoiu detine peste 200 de hectare de teren in Arges
După ce Aurel Bălășoiu a devenit deputat, fiul acestuia a câștigat alegerile locale din Rociu, jud Argeș / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Aurel Bălășoiu, discretul deputat PSD care a ajuns pe primele pagini datorită unor imagini care-l prezenta în pat alături de un alt bărbat, deține un adevărat imperiu în județul Argeș.

Aurel Bălășoiu a fost primar la Rociu timp de 16 ani. Acum, fiul lui conduce comuna

Bălășoiu este unul dintre cei mai bogați fermieri din județul Argeș, cu proprietăți care totalizează un procent important din suprafața comunei Rociu, pe care a condus-o cu mână de fier timp de 16 ani, din anul 2004 până în 2020, când a ajuns parlamentar.

ADVERTISEMENT

La ultimele alegeri locale, Aurel Bălășoiu a obținut un scor electoral comparabil cu cele obținute de Nicolae Ceaușescu, în perioada comunistă: peste 90% din locuitorii comunei l-au validat pentru un nou mandat.

După plecarea la București, fiul acestuia, Victor Mihai Bălășoiu, a câștigat detașat, la doar 32 de ani, alegerile locale parțiale și a urcat pe fotoliul de primar în locul tatălui său. Ceilalți membri ai familiei, soția și fiica deputatului, nu au ambiții politice, amândouă lucrând în învățământ.

ADVERTISEMENT

Bălășoiu Jr, mai bogat decât tatăl lui

Averea familiei Bălășoiu constă în milioane de metri pătrați de teren agricol, în comuna natală. Dacă tatăl și-a trecut în declarația de avere aproape 40 de hectare (400.000 mp), juniorul are aproximativ 2 milioane de metri pătrați (200 de hectare) de teren agricol și forestier, în comunele Rociu și Cateasca, județul Argeș.

Practic, familia Bălășoiu deține cam 1/40 din suprafața comunei Rociu. În plus, Mihai Bălășoiu și soția lui dețin o firmă, Agro Sofia Bio, care se ocupă cu producția de cereale și care, în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de 661.283 lei și un profit net de 455.803 lei.

ADVERTISEMENT

Cei doi au obținut peste 80.000 de lei din contracte de arendă, fiul deputatului a mai avut venituri din creșterea și vânzarea animalelor (peste 30.000 de lei), de la APIA (2.807 lei).

În 2021, nora lui Bălășoiu a primit și o donație de la mama ei, în valoare de 100.000 de lei. Un alt aspect interesant este că nici tatăl și nici fiul nu țin bani în bancă. În declarația de avere dată în 2021, deputatul Bălășoiu a scris că are un cont la CEC, în care ține suma de 1 leu.

ADVERTISEMENT

Bălășoiu, expulzat din PSD din cauza scandalului sexual

Aurel Bălășoiu este protagonistul unui scandal uriaș, din cauza căruia a fost exclus din PSD și riscă chiar să-și piardă postul de parlamentar. Recent, el a fost fotografiat în ipostaze intime, în compania unui tânăr. În acest caz, Parchetul General verifică dacă partenerul parlamentarului era sau nu minor.

La câteva ore după declanșarea scandalului, Aurel Bălășoiu a negat că ar fi protagonistul respectivelor imagini dar a precizat că, din ce a văzut, tânărul nu este minor.

”Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat şi drept dovadă că aşteptăm să vedem soluţia care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu ştim nimic, ce e în spate, absolut nu poţi să vorbeşti”, a declarat Aurel Bălășoiu la Antena 3.

A absolvit Facultatea de Drept și pe cea de Teologie

Aurel Bălășoiu are 62 de ani și este la primul mandat de deputat de Argeș. El a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și pe cea de Teologie de la Universitatea din Pitești.

Politicianul a precizat că nu-și va da demisia din Parlament, deși și-a pierdut sprijinul politic. Totuși, în urma scandalului declanșat, el a decis să plece o perioadă în concediu.

ADVERTISEMENT