Sport

Ei decid viitorul pentru Messi, Neymar şi Mbappe! Au realizat afaceri de peste 500.000.000 de euro

Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe realizează cea mai importantă tripletă a momentului în fotbalul mondial, la PSG. Cine sunt oamenii care decid viitorul celor trei mari fotbalişti.
21.01.2022 | 15:13
Ei decid viitorul pentru Messi Neymar si Mbappe Au realizat afaceri de peste 500000000 de euro
Taţii lui Lionel Messi, Kylian Mbappe şi Neymar au devenit impresari de succes
ADVERTISEMENT

PSG are cea mai tare tripletă a momentului, poate chiar din istoria fotbalului. Lionel Messi, Neymar şi Kylian Mbappe sunt speranţele parizienilor pentru câştigarea Ligii Campionilor. În spatele acestor fotbalişti de succes se află trei persoane-cheie, fără de care această tripletă nu s-ar fi realizat.

Cine sunt oamenii care decid viitorul pentru Messi, Neymar şi Mbappe

În general, fotbaliştii apelează la impresari sau firme specializate atunci când vor să se transfere sau să-şi renogocieze contractele. O excepeţie este tripleta Lionel Messi-Neymar-Kylian Mbappe. Cei trei şi-au lăsat viitorul în mâinile taţilor, care au devenit nume importante în fotbalul mondial. Jorge Messi, Neymar Santos Sr. şi Wilfried Mbappe au reuşit să facă afaceri de peste 500.000.000 de euro cu PSG.

ADVERTISEMENT

Jorge Messi, muncitorul care a devenit impresar peste noapte

Lionel Messi nu face nicio mişcare până nu se consultă îndeaproape cu Jorge Messi, tatăl lui. Bărbatul de 63 de ani a lucrat ca muncitor într-o fabrică din Rosario, oraşul natal al starului argentinian, iar în timpul liber îi antrena pe puştii care jucau la Grandoli. Leo a lucrat împreună cu părintele lui, între 1992-1995, la micuţa echipă.

În septembrie 2000, Jorge Messi a luat decizia să-l ducă pe Lionel la FC Barcelona, după ce jucătorului îi fusese depistată o problemă hormonală, iar costul tratamentului era uriaş. Catalanii au acceptat într-un final cerinţele tatălui şi au semnat contractul pe un şerveţel dintr-un restaurant.

ADVERTISEMENT

La întoarcerea în Argentina, Jorge Messi era mai bogat cu aproape 100.000 de dolari, însă, mai important, avea şi contractul cu FC Barcelona. De atunci şi până în prezent, bărbatul s-a ocupat de fiecare renogociere a contractului, dar şi de aspecte din viaţa personală a fotbalistului, printre care se numără şi planurile casei în care acesta se va retrage.

În urma negocierilor cu PSG, Jorge Messi a reuşit să obţină un salariu regal pentru Lionel, dar şi o clauză unică, prin care naţionala Argentinei are prioritate în faţa echipei de club. “Leo era mereu atent la ceea ce îi spuneam când îl antrenam. Aşa este şi acum. Nu mi-a spus niciodată că are o vârstă, a crescut şi a devenit cel mai bun fotbalist din lume”, spunea Jorge Messi într-un interviu din Kicker, în 2013.

ADVERTISEMENT
  • 61.130.322 de euro pe an este salariul pe care Jorge Messi i l-a obţinut lui Lionel, la PSG
  • 15.000.000 de euro a fost comisionul primit de Jorge Messi de la PSG

Neymar Santos Sr., omul din spatele celui mai scump fotbalist din istorie

Pe 3 august 2017, PSG anunţa oficial transferul lui Neymar, după ce parizienii i-au plătit 222.000.000 de euro Barcelonei. Brazilianul devenea cel mai scump fotbalist din istorie, iar Neymar Santos Sr., tatăl jucătorului fusese unul dintre oamenii-cheie ai afacerii.

ADVERTISEMENT

Neymar Santos Sr. a avut o carieră de fotbalist în ligile inferioare din Brazilia, însă accidentările i-au adus o retragere bruscă. Când Neymar se năştea, pe 5 februarie 1992, tatăl acestuia juca la Mogi das Cruzes, o formaţie din suburbiile oraşului Sao Paulo.

Toată atenţia şi-a canalizat-o asupra lui Neymar şi i-a devenit rapid impresar. Seniorul a apleat şi la agentul Wagner Ribeiro, însă decizia finală i-a aparţiunut mereu. De-a lungul timpului, Neymar Santos Sr. a primit o serie de comisioane de la echipele pentru care fiul său a jucat.

În 2013, atuni când Neymar s-a transferat la FC Barcelona, tatăl-impresar a primit 8.500.000 de euro. Trei ani mai târziu, când brazilianul a semnat prelungirea contractului cu formaţia de pe Camp Nou, a apărut un nou comision, de 14.000.000 de euro. Apoi, după transferul la PSG, Neymar Santos Sr. a mai primit 36.000.000 de euro. “Tatăl lui Neymar este o fiară în timpul negocierilor”, spunea un oficial al clubului Santos, în perioada când Neymar juca la formaţia braziliană

  • 222.000.000 de euro a fost suma de transfer plătită de PSG pentru Neymar
  • 36.000.000 de euro a fost comisionul primit de Neymar Santos Sr. de la PSG

Wilfried Mbappe are grijă de viitorul lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe este viitorul în fotbalul mondial, iar transferul de la AS Monaco la PSG a spart bariere financiare. Despre Wilfried Mbappe, tatăl şi agentul fotbalistului, se cunosc puţine detalii. Născut în Franţa, dar cu origini cameruneze, bărbatul a jucat în ligile regionale din Hexagon şi apoi a devenit antrenor.

La AS Bondy, echipă unde Kylian Mbappe şi-a început junioratul, a fost antrenat de Wilfried Mbappe. Fotbalistul s-a mutat la academia INF Clairefontaine, iar în 2013, la 15 ani, a ajuns la AS Monaco.

După două sezoane la AS Monaco, în vara lui 2017, PSG l-a împrumutat pe Kylian Mbappe, acordul având o opţiune de transfer definitiv. Wilfried Mbappe a participat activ la negocieri, fiind ajutat şi de Jorge Mendes, impresarul lui Cristiano Ronaldo. Suma finală de transfer a şocat planeta, fiind vorba de un fotbalist care pe atunci avea 18 ani. AS Monaco s-a ales cu 180.000.000 de euro, fără să fie dezvăluit comisionul primit de tatăl jucătorului.

Vara lui 2022 ar putea să aducă plecarea lui Kylian Mbappe de la PSG, după ce jucătorul a intrat în ultimele şase luni de contract, iar Real Madrid stă la pândă. Conform jurnalistului Edu Aguirre, Wilfried Mbappe le-a cerut membrilor familiei să nu dezvăluie nicio informaţie despre situaţia discuţiilor legate de viitorul fotbalistului de 23 de ani.

  • 180.000.000 de euro a fost suma de transfer plătită de PSG pentru Kylian Mbappe

  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Reims: 4,15 este cota pentru „peste 4,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT