Sport

În ce stadiu este noul stadion ”Dinamo”: ”Se lucrează aproape în flux continuu”

Răzvan Zăvăleanu a anunțat că la CS Dinamo se lucrează intens pentru ca Dinamo să beneficieze de un nou stadion în viitorul apropiat.
09.11.2023 | 20:50
In ce stadiu este noul stadion Dinamo Se lucreaza aproape in flux continuu
Zăvăleanu crede că noua arenă din Ștefan cel Mare va fi construită curând. Foto: arhivă Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo suferă din lipsa unui stadion modern, în Ștefan cel Mare. Din lipsa condițiilor, ”câinii” s-au mutat pe stadionul Arcul de Triumf, arenă care însă este prea mică pentru anumite meciuri tari, pe care, mai nou, le dispută pe Arena Națională.

Care e stadiul lucrărilor la noul stadion ”Dinamo”

Răzvan Zăvăleanu a anunțat că se fac toate pregătirile necesare pentru ca Dinamo să beneficieze de un nou stadion. El spune că se lucrează fără oprire pentru a se finaliza proiectul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, spune că atunci când apar blocaje, acestea nu sunt cauzate de CS Dinamo, ci de natura birocratică.

Pot să vă spun absolut cert că la CS Dinamo se lucrează aproape în flux continuu la construirea stadionului, iar dacă sunt elemente de natură birocratică ce reprezintă anumite impedimente, nu li se poate imputa lor acest lucru.

ADVERTISEMENT

Am convingerea că într-un timp foarte scurt vom vedea că se întâmplă fizic lucrurile în legătură cu stadionul”, a spus Zăvăleanu, la Digisport.

Cum va arăta noua arenă Dinamo?

Noul stadion Dinamo va avea aproximativ 25.000 de locuri. Publicul VIP va beneficia de o parcare proprie, de 200 de locuri. De asemenea, vor fi patru vestiare.

ADVERTISEMENT

Stadionul va beneficia de două săli de încălzire, spații pentru staff, oficiali și organizatori. De asemenea, presa va avea parte de o boxă mare.

Vor fi 12 loje VIP, alături de un restaurant. Toate tribunele vor fi acoperite integral. Persoanele cu dizabilități vor avea spații speciale în stadion.

ADVERTISEMENT

Un nou stadion pentru Dinamo ar fi fantastic, ar fi arhiplin tot timpul. Clubul merită. Tradiţia acestui club impune construirea unui stadion. Dacă mai trăiesc încă o viaţă, da, mă întorc la Dinamo.

Nu cred că mai apuc să văd stadionul nou, asta cred“, a spus Lucescu, pentru Playsport, despre importanța construcției unui nou stadion în Ștefan cel Mare.

Va fi a patra arenă modernă din București, după Arena Națională, stadion unde Dinamo dispută meciurile cele mai importante, stadionul Ghencea, stadionul Rapid și stadionul Arcul de Triumf, ”chiria” lui Dinamo, până la finalizarea construcției noii arene.

Arena din Ștefan cel Mare, inauguruată în 1951, a fost renovată în 2001 și 2008. Avea o capacitate de 15.032 locuri. În prezent, se așteaptă demolarea ei, după mai mulți ani de probleme birocratice.

ADVERTISEMENT