News

În gara din Târgoviște a luat foc o locomotivă. Anunțul făcut de ISU

Luni a luat foc o locomotivă din gara Târgoviște, trenul fiind staționat.
19.07.2021 | 20:50
In gara din Targoviste a luat foc o locomotiva Anuntul facut de ISU
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, un alt tren care staționa a luat foc în halta Seleuș din județul Arad, în interiorul trenului fiind opt persoane în momentul incendiului.

Vara trecută un tren care circula pe ruta București – Brașov cu 200 de pasageri a luat foc, dar, din fericire, doar o persoană a suferit un atac de panică, nefiind în rest persoane afectate.

ADVERTISEMENT

În gara din Târgoviște o locomotivă a luat foc

În gara Târgoviște Sud a izbucnit luni la locomotiva unui tren. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, nu sunt persoane rănite, notează Agerpres.

Când au sosit pompierii, locomotiva era separată de vagoane și nu erau călători în acestea, ceea ce a ușurat intervenția pompierilor.

ADVERTISEMENT

Detașamentul Târgoviște a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare.

Se pare că incendiul a fost produs la compartimentul motor, din primele informații și se acționează pentru lichidarea acestuia. Din fericire, nu există pericol de propagare, adaugă sursa citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Incendiu la un tren staționat în Halta Seleuș din Arad. În interior se aflau opt persoane

Miercuri, 14 iulie, un tren care staționa în halta Seleuș, din județul Arad, a luat foc. În interiorul acestuia erau șase călători și doi mecanici.

Toți oamenii au reușit să iasă fără probleme din tren și niciunul nu a necesitat îngrijiri medicale. Din primele informații transmite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad ar fi vorba de “frecare mecanică”, drept cauză a incendiului.

ADVERTISEMENT

“Profesionalism și viteză de reacție, trenul a fost salvat!

Astăzi în jurul orelor 20.00 mecanicul trenului Regiio Brad – Arad a anunțat serviciul 112 despre un incendiu izbucnit la garnitura de tren formată din 2 vagoane.

Trenul era oprit în Halta Seleuș. În tren erau 6 călători și 2 mecanici conductori care au coborât din tren fără probleme.

La intervenție s-au deplasat 2 echipaje ale Detașamentului Ineu, 1 echipaj de stingere si unul SMURD. Echipajele au ajuns în 10 minute la fața locului, subunitatea fiind aproape de locul incidentului, și au reușit să limiteze și să stingă incendiul fără că acesta să se propage la întreg vagonul.

Cauza probabilă a incendiului ‘frecare mecanică'”, a fost mesajul distribuit de reprezentanții ISU Arad pe Facebook.

ADVERTISEMENT