Sport

În ziua meciului Belarus – România, Nemzeti Sport citează FANATIK și Horia Ivanovici. Foto

Cel mai cunoscut ziar de sport din Ungaria a citat Fanatik în ziua meciului Belarus - România. Ce scriu jurnaliștii de la Budapesta
12.10.2023 | 15:21
In ziua meciului Belarus  Romania Nemzeti Sport citeaza FANATIK si Horia Ivanovici Foto
Ziariștii maghiari au preluat anunțul lui Horia Ivanovici din Fanatik SuperLiga și reacția lui Mihai Stoichiță
ADVERTISEMENT

Ziariștii maghiari au preluat informațiile prezentate de Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA. Este vorba despre avertismentul federației maghiare pentru delegația noastră. Nemzeti Sport a comentat faptul că „tricolorii” și-au anulat plimbarea în oraș din ziua mecului Belarus – România.

Nemzeti Sport citează Fanatik înainte de Belarus – România: „Au anulat plimbarea în Budapesta”

Jurnaliștii unguri au acordat ceva atenție meciului dintre Belarus și România în pagina 4 a ediției print de joi, 12 octombrie: „Naționala României își joacă joi șansele de calificarea la Campionatul European în fața Belarusului, pe stadionul Szusza Ferenc al lui Ujpest.

ADVERTISEMENT

Miercuri dimineață, portalul Fanatik susținea: ‘Federația Maghiară de Fotbal a avertizat FRF că există un pericol de atac al huliganilor. În mesajul Federației Maghiare se arată că grupurile românești ar putea fi atacate dacă poartă simboluri sau steagul României pe străzile din Budapesta’”.

Nemzeti Sport citează Fanatik
Nemzeti Sport citează Fanatik

Ziariștii l-au citat apoi pe Horia Ivanovici, moderatorul FANATIK SUPERLIGA: „Este o avertizare care a venit oficial din partea Federației Maghiare la sfârșitul săptămânii trecute și în care se transmite că au informații că e posibil ca grupurile de ultrași maghiari să încerce să producă incidente cu tot ceea ce înseamnă români, dacă-i văd cu semne, cu steaguri și așa mai departe. 

ADVERTISEMENT
Ziariștii maghiari au preluat anunțul lui Horia Ivanovici din Fanatik SuperLiga și reacția lui Mihai Stoichiță
Ziariștii maghiari au preluat anunțul lui Horia Ivanovici din Fanatik SuperLiga și reacția lui Mihai Stoichiță

Recomandarea Federației Maghiare este ca jucătorii să nu iasă neapărat la plimbări sau oficialii să poarte însemnele românești. Nu mai vorbesc de suporteri.

Se spune clar că au informații că e posibil să se producă niște tulburări dacă li se dă apă la moară ultrașilor maghiari. Au informații că sunt la vânătoare. Mai ales la vânătoare de domni cu însemne și steaguri românești”.

ADVERTISEMENT

Nemzeti Sport a preluat și declarațiile lui Mihai Stoichiță de la Fanatik SuperLiga

Nemzeti Sport a comentat și reacția lui Mihai Stoichiță din emisiune: „Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a declarat că nu este la curent cu un astfel de avertisment și nu se teme de un atac al suporterilor maghiari, pentru că în urmă cu doi ani, la Campionatul European U21, echipa României nu a întâmpinat nicio problemă”. 

Articolul din presa maghiară este încheiat cu ajutorul acordat Belarusului, care dispută la Budapesta cel de-al treilea meci din preliminariile Campionatului European, după 1-2 cu Israel și 2-1 cu Kosovo.

ADVERTISEMENT

Și echipele de club din Belarus își pot juca meciurile din cupele europene aici, după ce UEFA a interzis disputarea meciurilor internaționale în Belarus, din cauza războiului din Ucraina.

Cu o zi înainte de meci, unii dintre jucătorii naționalei au făcut o scurtă plimbare prin jurul hotelului, iar în ziua partidei a avut loc la o activare la hotel la ora 11:00.

ADVERTISEMENT
6,60 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „scor corect 0-2” la meciul Belarus – România