Sport

Inamicul Simonei Halep la WTA Washington 2022! I-a forţat abandonul la prima participare la acest turneu

Simona Halep va avea parte un inamic la meciurile de la WTA Washington 2022, mai ales dacă va fi nevoită să joace în prima parte a zilei la turneul american.
01.08.2022 | 13:20
Inamicul Simonei Halep la WTA Washington 2022 Ia fortat abandonul la prima participare la acest turneu
Ce inamic poate avea Simona Halep la WTA Washington 2022 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine pe teren, după o vacanţă petrecută în Mykonos, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, şi este pregătită pentru WTA Washington 2022. Românca începe seria de turnee pregătitoare pentru US Open, însă în capitala Statelor Unite ale Americii ar putea avea parte de un inamic mai vechi.

Simona Halep, cu ochii pe prognoza meteo de la WTA Washington 2022

La Washington, în perioada 1-7 august, când este programat turneul, se anunţă temperaturi de peste 32 de grade Celsius. Maxima ar putea să fie atinsă joi, când sunt programate meciurile din turul 2, cu 35 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

La nivelul terenului de joc, temperatura va fi mult mai mare, iar Simona Halep a avut probleme în trecut din această cauză. S-a întâmplat la prima ei participare la WTA Washington, în 2017.

La ediţia din 2017, Simona Halep a primit un wild card la WTA Washington şi a intrat pe tabloul principal cu statul de cap de serie numărul 1. Românca le-a eliminat pe Sloane Stephens şi pe Mariana Duque Marino, dar a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Ekaterina Makarova, în setul decisiv.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut atunci probleme din cauza căldurii şi i s-a luat tensiunea pe teren, în startul setului decisiv. “Dacă îţi este rău, retrage-te, nu risca”, a fost sfatul lui Darren Cahill, iar jucătoarea a abandonat. După câteva minute, WTA a anunţat că starea de rău a fost cauzată de temperaturile ridicate.

Canicula i-a pus mari probleme şi la Australian Open 2022

Simona Halep a avut probleme din cauza caniculei şi la Australian Open 2022, unde a fost eliminată de Alize Cornet în optimile de finală. Meciul a fost unul maraton, cu o durată de 2 ore şi 33 de minute, iar fostul număr 1 mondial a avut mari probleme pe final.

ADVERTISEMENT

“Îmi place să joc pe căldură, dar nu când e extremă. A fost foarte cald astăzi, m-a lovit căldura din primul set și nu m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă dureau stomacul, ficatul, la un moment dat cam toate”, a explicat Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open 2022.

S-a antrenat pe canicula din România

Înainte să plece în Statele Unite ale Americii, Simona Halep s-a antrenat pe terenul de tenis pe care îl are în curtea vilei din Snagov. Şedinţa de pregătire a avut loc în timpul zilei, când sudul României a fost topit de temperaturi foarte ridicate.

ADVERTISEMENT

“Am sentimentul plăcut de la Wimbledon. M-am odihnit, m-am antrenat din greu. Nu știu cum o să fie, este un nou sezon, pe hard, așa că o să văd acolo”, spunea Simona Halep la plecarea în SUA.

ADVERTISEMENT