Sporturi

CSM Oradea, medalie de bronz la FIBA Europe Cup! / Programul etapei a 6-a din play-off/play-out. Când joacă FCSB, Craiova și Dinamo

CSM Oradea a reușit să obțină bronzul în cadrul primei participări în fazele finale de la FIBA Europe Cup, după ce i-a învins pe cei de la BC Parma.
25.04.2021 | 22:21
CSM Oradea medalie de bronz la FIBA Europe Cup   Programul etapei a 6a din playoffplayout Cand joaca FCSB Craiova si Dinamo
CSM Oradea a obținut bronzul la FIBA Europe Cup. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.


Performanță uriașă pentru CSM Oradea la baschet, în FIBA Europe Cup

UPDATE, 25 aprilie, ora 22:21 / CSM Oradea a reușit să cucerească medalia de bronz la prima participare în Final Four-ul FIBA Europe Cup și a învins formația rusă BC Parma cu scorul de 85-76 (20-15, 25-13, 16-23, 24-25) la Menora Mivtachim Arena din Tel Aviv.

ADVERTISEMENT

Aaron Broussard şi Giordan Watson au fost cei mai buni jucători ai echipei orădene, cel mai bun marcator al echipei fiind Giordan Watson 20 p, 3 rec, 1 pd, alături de Garlon Green cu 13 p, 8 rec.


Când joacă FCSB, Craiova și Dinamo în etapa a 6-a din play-off & play-out

UPDATE, 25 aprilie, ora 18:40 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat programul meciurilor din cadrul etapei a 6-a din play-off, respectiv play-out. Conform programului stabilit de LPS, etapa se va desfășura pe parcursul zilelor de marți 4 mai, miercuri 5 mai și joi 6 mai.

ADVERTISEMENT

Dinamo va întâlni, miercuri, în deplasare, pe Politehnica Iași, într-un meci vital pentru salvarea de la retrogradare, pentru ambele oponente. Tot miercuri U Craiova va întâlni, în deplasare, pe Sepsi OSK și nu are voie să piardă pentru a mai păstra șanse să lupte până la final pentru trofeul de campioană.

Echipele din fruntea clasamentului, FCSB, respectiv CFR, vor evolua joi. Clujenii au deplasare la Clinceni, în vreme ce roș-albaștrii vor evolua tot în deplasare, la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Marţi, 4 mai

  • ora 19:00 Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş

Miercuri, 5 mai

  • ora 12:00 Astra Giurgiu – UTA Arad
  • ora 14:15 FC Hermannstadt – Viitorul Constanţa
  • ora 16:30 Politehnica Iaşi – Dinamo
  • ora 19:00 Sepsi OSK – U Craiova

Joi, 6 mai

  • ora 14:30 FC Argeş – FC Voluntari
  • ora 17:00 Academica Clinceni – CFR Cluj
  • ora 19:45 FC Botoşani – FCSB
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

UPDATE, 25 aprilie, ora 18:30 / Australianca Ashleigh Barty a câștigat, duminică, turneul WTA 500 de la Stuttgart învingând-o în finală pe Aryna Sabalenka din Belarus, în trei seturi, scor 3-6, 6-0, 6-3.

Sabalenka, care a recut în semifinale de Simona Halep, a început tare meciul cu Barty, a câștigat leger primul set, apoi a pierdut controlul întâlnirii și a cedat categori următoarele două seturi.

O oră și 46 de minute a durat înfruntarea dintre lidera clasamentului mondial, Ashleigh Barty, și a 7-a jucătoare a lumi, Aryna Sabalenka. Australianca a mai triumfat recent și la Mami Open, după abandonul Biancăi Andreescu.


Horia Tecău și Kevin Krawietz, învinși clar în finala turneului de la Barcelona. Fără replică în fața favoriților Cabal / Farah

UPDATE, 25 aprilie, ora 16:30 / Horia Tecău și Kevin Krawietz au fost învinși în finala turneului ATP 1000 Series de la Barcelona. Cei doi nu au avut nicio șansă în fața favoriților unu ai competiției, Sebastian Cabal și Robert Farah.

A fost o victorie în minimum de seturi pentru cei doi columbieni, scor 6-4, 6-2. Este a doua finală pierdută de Tecău și Krawietz în 2021, după cea de la Rotterdam.

Un fost coleg al lui Pedri, de la Barcelona, a murit în condiții neelucidate

UPDATE, 25 aprilie, ora 14:25 / Clubul de ligă secundă spaniolă Las Palmas a anunțat moartea lui Luis Ojeda Suarez, fost fotbalist al echipei din Gran Canaria, unde a fost coleg cu Pedri, atacantul ajuns între timp la FC Barcelona. Conform anunțului făcut de Las Palmas, cauza morții tânărului nu este cunoscută. Luis Ojeda Suarez avea doar 20 de ani și renunțase de curând la fotbal, alegând o carieră în modeling și în industria hotelieră.

”Suntem consternați de moartea subită a lui Luis Ojeda Suarez, jucător care a făcut parte din echipa noastră de tineret timp de două sezoane (2017/18 și 2018/19). UD Las Palmas își exprimă condoleanțele familiei sale, prietenilor și întregii familii galbene”, a postat clubul din Gran Canaria, pe contul oficial de Twitter.

 

Chris Weidman, accidentare horror în gala UFC 261

UPDATE, 25 aprilie, ora 09:48 / Accidentare horror în gala UFC 261, disputată în Florida. Americanul Chris Weidman (36 de ani) a fost nevoit să abandoneze lupta cu jamaicanul Uriah Hall (36 de ani) din cauza unei accidentări teribile. Imediat după startul primei reprize, Weidman și-a rupt piciorul după ce a trimis un low kick violent, care a fost blocat de Hall.

El a fost nevoit să părăsească arena pe targă, sub privirile îngrozite ale asistenței.

„Nu sunt prea multe de spus! E aiurea… Nu pot decât să-i urez toate cele bune. Îl respect. Sper să se recupereze câte mai repede, sper că e bine. A fost un ghinion… Îmi pare foarte rău pentru el. Asta e partea urâtă din acest sport. Dacă se recuperează, îi datorez această luptă”, a Uriah declarat Hall.


Horia Tecău s-a calificat în finala turneului de la Barcelona. Duel cu favoriţii numărul 1 pentru titlu

UPDATE, 24 aprilie, ora 21:05 / Horia Tecău şi Kevin Krawietz au obţinut o victorie impresionantă în semifinalele turneului de la Barcelona. Cei doi vor juca finala probei de dublu, după victoria cu favoriţii 3, Rajeev Ram / Joe Salisbury, scor 1-6, 6-3, 11-9. La 8-9 în super tiebreak, Tecău şi Krawietz au salvat o minge de meci.

În ultimul act la Barcelona, Tecău şi Krawietz vor juca împotriva principalilor favoriţi ai competiţiei, columbienii Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah.

Performanță extraordinară pentru scrima românească. Iulian Teodosiu merge la Tokyo

Update, 24 aprilie, ora 20:00 / Vin vești cât se poate de bune pentru sportul românesc. Scrimerul Iulian Teodosiu a ieșit învingător în numai puțin de trei dueluri disputate în cadrul turneului de la Madrid, obținând astfel calificarea la prima sa Olimpiadă din carieră, ce va avea loc la Tokyo, în Japonia.

Legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, acesta i-a învins în turneul preolimpic pe bulgarul Ivan Mandov (15-7), turcul Enver Yildirim ( 15-3) și ucraineanul Andriy Yagodka (15-11).

Eram în clasa a doua când domnul Marius Pușcașu a venit la noi și ne-a prezentat sportul. Am zis să încerc, le-am spus părinților, iar tata mi-a zis că mai întâi să învăț tabla înmulțirii și apoi să merg”, povestea la un moment dat tânărul de 26 de ani, amintindu-și cu emoție momentul în care a făcut primii pași în scrima românească.


Raluca Olaru și Nadiia Kichenok au fost eliminate în semifinalele probei de dublu la WTA Stuttgart. Eșec la limită cu favoritele 1

UPDATE, 24 aprilie, ora 17:24 / Raluca Olaru și Nadiia Kichenok au fost învinse în semifinalele probei de dublu de la WTA Stuttgart. A fost o partidă foarte disputată, în fața favoritelor numărul 1 din competiție, Desirae Krawczyk / Bethanie Mattek-Sands, scor 5-7, 6-4, 6-10.

Raluca Olaru a ratat astfel șansa de a se califica pentru cea de-a 22-a finală WTA a carierei în proba de dublu. Are 10 titluri câștigate, inclusiv unul în acest an, la Sankt Petersburg, chiar alături de Nadiia Kichenok.


Fotbalul piteșetean e în doliu. Cornel Cristescu a murit la 52 de ani

UPDATE, 24 aprilie, ora 10:14 / Bogdan Argeș Vintilă a anunțat trecerea în neființă a fostului său coleg de cameră Cornel Cristescu, în vârstă de 52 de ani. ”Cu durere în suflet vă anunț că a trecut la cele veșnice, după o grea suferința, bunul meu prieten Cornel Cristescu. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a anunțat Bogdan Argeș Vintilă.

Cei doi au fost colegi de cameră în vremea în care evoluau la FC Argeș și au fondat împreună o trupă de hip hop. Cornel Cristescu a jucat pentru și petru Steaua în perioada 1993 – 1999, iar ulterior a mai jucat pentru FC Argeș, Poli AEK Timișoara și Rocar București.


Sorana Cîrstea s-a calificat în semfinalele de la WTA Istanbul

UPDATE, 23 aprilie, ora 17:04 / Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele de la WTA Istanbul, după ce Fiona Ferro s-a retras în setul al doilea al meciului din sferturi. Românca reuşise să câştige primul set, scor 6-4, iar în semifinale se va duela cu Marta Kostyuk.

Tot joi, în sferturile de la WTA Istanbul, va juca şi Ana Bogdan. Pentru a ajunge în semifinale, jucătoare de tenis din România trebuie s-o elimine pe Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 3.


Schimbări de orașe la Euro 2020

UPDATE, 23 aprilie, ora 14:15 / Vicepreședintele UEFA, Zbigniew Boniek, a anunțat oficial ce se întâmplă cu meciurile de la Euro 2020 ce trebuia organizatre la Bilbao și Dublin, după ce celor două orașe le-a fost retras dreptul de a fi gazde.

Sevilla înlocuieşte Bilbao ca gazdă a meciurilor din Spania de la Campionatul European (trei din Grupa E și o optime de finală), iar partidele care erau programate la Dublin (celelate trei din Grupa E) vor avea loc la Sankt Petersburg, în timp ce optimea din Irlanda va avea loc pe stadionul Wembley din Londra. Orașul din Rusia avea deja în organizare trei partide din Grupa B și un sfert de finală.


Ovidiu Hațegan, delegat la CFR Cluj – U Craiova

UPDATE, 23 aprilie, ora 12:49 / Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida CFR Cluj – Universitatea Craiova, care se va disputa, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a treia a play-off-ului Ligii 1.

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Sebastian Eugen Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Florin Mihai Marcu, iar observator de arbitri a fost delegat Corneliu Fecioru.

În play-out va avea loc sâmbătă meciul Astra Giurgiu – FC Argeş, de la ora 17:30, arbitrat de o brigadă formată din Andrei Antonie (central), Imre-Laszlo Bucsi, Adrian Vornicu (asistenţi) şi Horia Gabriel Mladinovici (rezervă). Observator va fi Liviu Ciubotariu.


Sportivii au votat interzicerea gesturilor de protest la Jocurile Olimpice de la Tokyo

UPDATE, 23 aprilie, ora 10:06 / Sportivilor li se va interzice să protesteze pe podiumuri şi pe terenurile de sport la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în urma recomandărilor Comisiei sportivilor.

Conform CIO, peste două treimi din cei 3.547 de sportivi chestionaţi au considerat că ”nu este potrivit să manifesteze sau să-şi exprime punctul de vedere” pe podium, pe un teren sau la ceremoniile oficiale.

Decizia de a interzice orice formă de protest din partea sportivilor ar putea stârni opoziţie, după gesturile din mai multe sporturi făcute în sprijinul mişcării ”Black Lives Matter”.

Comitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC) asigurase, la sfârşitul lunii martie, că sportivii participanţi la Jocurile de la Tokyo vor fi liberi să ridice pumnii sau să îngenuncheze în timpul imnului naţional, pentru a sprijini eforturile pentru dreptate rasială.


Dublin, al doilea oraș care nu va mai găzdui meciuri la Euro 2020

UPDATE, 23 aprilie, ora 09:42 / După ce Bilbao a pierdut organizarea meciurilor de la Euro 2020, acum a venit rândul orașului Dublin să fie scos de pe lista gazdelor pentru turneul final.

Conform BBC, Dublin va pierde organizarea celor patru meciuri care sunt programate în Irlanda din cauza problemelor legate de pandemia de coronavirus, iar întâlnirea din optimile de finală ar urma să foe preluată de Wembley.

Meciurile din grupa E programate la Dublin nu pot fi mutate la Londra, deoarece acolo se dispută altă grupă în aceeaşi perioadă, însă pe Wembley ar urma să se dispute partida dintre câştigătoarea grupei din care face parte Anglia (grupa D) şi locul doi în grupa F, în data de 29 iunie.


Larisa Iordache, retrasă din concursul individual-compus de la CE

UPDATE, 23 aprilie, ora 09:07 / Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că Larisa Iordache a fost retrasă din concursul individual-compus de la Campionatele Europene de la Basel.

În cazul în care medicii vor considera că sănătatea nu îi este pusă în pericol, ea va fi prezentă în finalele pe aparate de duminică. Se va stabili dacă va concura atât la bârnă (unde este calificată cu primul punctaj, 13.466), cât şi la sol.

Larisa Iordache a acuzat o stare subfebrilă la calificările de miercuri de la Basel, ea dezvăluind acest lucru pe rețelele de socializare, după concurs. Apoi, FR Gimnastică a anunţat că după primele investigaţii făcute s-a descoperit o infecţie la nivelul rinichilor sportivei.


Ana Bogdan s-a calificat în sferturile turneului de la Istanbul

UPDATE, 22 aprilie, ora 21:05 / Ana Bogdan (102 WTA) a trecut cu 6-3, 6-3 de Barbora Krejcikova (42 WTA) în optimile turneului de la Istanbul. În sferturi, pe 23 aprilie, va juca împtriva Veronikăi Kudermetova (29 WTA), favorita numărul 3 a întrecerii.

„Sunt foarte fericită să fiu în sferturi. A fost un meci greu pentru mine, am avut o pauză lungă şi acum încerc să revin. Ea e o jucătoare foarte bună, a avut un start bun de an şi ştiam că va fi greu să joc împotriva ei. Am fost concentrată pe fiecare punct şi am reuşit să câştig“, a declarat Ana Bogdan la finalul jocului.


Costel Gâlcă, victorie importantă în Danemarca

UPDATE, 22 aprilie, ora 20:55 / Costel Gâlcă a obţinut o nouă victorie pe banca lui Velje, în campionatul danez, în patra etapă de play-out. Trupa antrenată de tehnicianul român nu a pierdut niciun meci în această fază a sezonului, înregistrând două remize şi două succese. Velje a bătut-o cu 3-0 pe ultima clasată, Horsens, şi a urcat pe locul 9, cu 32 de puncte, la 7 peste primul loc retrogradabil (Lyngby, 25 de puncte). Mai sunt şase runde din play-out, iar şansele lui Gâlcă de a salva echipa de la retrogradare au crescut.


 

Alex Maxim, pasă de gol pentru Gaziantep

UPDATE, 22 aprilie, ora 19:09 / Alex Maxim a avut o evoluţie bună pentru oaspeţi în Alanyaspor – Gayientep 3-2. Mijlocaşul naţionalei a reuşit o pasă de gol de efect pentru Demir, în minutul 41, pentru scorul de 2-1. Acelaşi Demir punctase în minutul 6, iar Pektemek egalase pentru gazde. Caulker a restabilit egalitatea la 2, în prelungirile primei reprize, iar acelaşi Pektemek a închis tabela la 3-2, la 8 minute după pauză.

Maxim a rămas pe tern pe toată durata partidei. De asemenea, Alin Toşca a fost integralist la Gaziantep. În urma acestui rezultat, formaţia celor doi români a ajuns la 3 meciuri fără succes şi ocupă locul 7 în clasament.


Tecău și Krawietz s-au calificat în semifinalele de dublu de la Barcelona

UPDATE, 22 aprilie, ora 15:39 / Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) s-a calificat în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Barcelona, dotat cu premii totale de 1,7 milioane de euro.

Ei au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră și nouă minute, cuplul australian John Peers/Luke Saville. În semifinale, Tecău și Krawietz vor juca împotriva învingătorilor partidei dintre perechea Ivan Dodig/Jamie Murray (Croația/Marea Britanie) și cuplul Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), cap de serie numărul 3.

Pentru calificarea în careul de ași, cei doi vor primi 26.100 de euro și câte 180 de puncte în clasamentul de dublu.


Carla Suarez Navarro a învins cancerul

UPDATE, 22 aprilie, ora 14:39 / Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro, în vârstă de 32 de ani, locul 94 WTA, a anunţat că s-a vindecat de cancer.

”Încă un pas pe acest drum. Astăzi termin tratamentul şi pot spune că am învins limfomul Hodgkin. Vă mulţumesc tuturor. Fiecare mesaj de încurajare mi-a adus multă putere. Recunoştinţă infinită întregului personal medical care are grijă de noi în fiecare zi. SUNT VINDECATĂ!”, a scris sportiva, pe reţelele de socializare.

Ea s-a fotografiat purtând un tricou cu sloganul ”Stronger than cancer” (Mai puternică decât cancerul) şi şi-a arătat puterea şi satisfacţia cu gesturi.

”Astăzi am terminat în sfârşit tratamentul şi pot spune deja că am învins limfomul. Au fost câteva luni diferite, în care a trebuit să mă confrunt cu o realitate pe care nu o cunoşteam. Fiind disciplinată şi ascultând în permanenţă sfatul medicului, s-au pus bazele pentru a depăşi boala”, a mai spus ea.


Englezii pun  tunurile pe cele 6 cluburi care au vrut să intre în Superliga Europei

UPDATE, 22 aprilie, ora 13:27 / Directorul Premier League, Richard Masters, le-a cerut conducătorilor celor şase cluburi care au vrut să înființeze Superliga Europei să renunţe la funcţiile lor din diferitele comitete ale forului, altfel vor fi ”îndepărtaţi forţat”.

Conform Sky Sports, Richard Masters, i-a contactat pe conducătorii cluburilor Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool şi Manchester City pentru a le cere să renunţe la poziţiile lor în grupurile de lucru. Tottenham nu este reprezentat în niciunul dintre principalele comitete din Premier League.

Preşedintele clubului Chelsea, Bruce Buck, face parte din comitetul de audit şi remunerare al Premier League, în timp ce şeful lui Arsenal, Vinai Venkatesham, şi cel al lui Manchester City, Ferran Soriano, sunt membri ai grupului consultativ şi strategic.

La rândul lor, Ed Woodward, vicepreşedinte executiv al Manchester United, şi Tom Werner, preşedintele lui Liverpool, fac parte din grupul consultativ al cluburilor pe probleme de drepturi TV din Premier League.


Bilbao, primul oraș care pierde găzduirea Euro 2020

UPDATE, 22 aprilie, ora 10:08 / Autorităţile basce a anunţat că UEFA a decis ca Bilbao să nu găzduiască meciuri de la Campionatul European din acest an.

“UEFA a trimis o informare conform căreia a luat în mod unilateral decizia de a retrage stadionul San Mames de la găzduirea meciurilor de la Euro 2020”, se arată pe site-ul bilbao.eus.

Autorităţile solicită explicaţii din partea UEFA şi a federaţiei spaniole, foruri pe care le consideră responsabile directe de faptul că nu va avea loc acest eveniment sportitv şi de anularea unilaterală a relaţiilor contractuale.

Săptămâna trecută, presa spaniolă a notat că stadionul olimpic din Sevilla ar putea să găzduiască meciurile de la Euro 2020 programate în Spania, în locul arenei San Mames din Bilbao.

Pe stadionul din Bilbao erau programate meciurile naţionalei Spaniei cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) şi Slovacia (23 iunie), din grupele Campionatului European, precum şi o optime de finală, la 27 iunie.


Reghecampf, succes clar în Liga Campionilor Asiei

UPDATE, 22 aprilie, ora 08:11 / Echipa Al Ahli, antrenată de Laurențiu Reghecampf, a obținut prima victorie în acest sezon în faza grupelor Ligii Campionilor Asiei, după ce a învins, în deplasare, scor 3-0, formația irakiană Al Shorta, în etapa a treia.

Mijlocașul Alexandru Mitriță nu a fost convocat pentru acest joc. În celălalt meci al grupei, Al Duhail din Qatar s-a impus, pe teren propriu, scor 4-3, în fața echipei iraniene Esteghlal. În urma acestor rezultate, lider este Al Duhail, cu 7 puncte, urmată de Esteghlal, 6 puncte, Al Ahli, 4 puncte, în timp ce Al Shorta nu are niciun punct.


Ladislau Boloni, egalat dramatic în prelungirile derby-ului cu AEK

UPDATE, 21 aprilie, ora 21:30 / Ladislau Boloni a pierdut două puncte în minutele de prelungiri ale derby-ului AEK Atena – Panathinaikos, din etapa 31 a campionatului Greciei. Oaspeţii, conduşi de pe bancă de antrenorul român, au deschis scorul în minutul 36 prin Ioannidis, dar Garcia a egalat în 90+2. Nedelcearu a fost rezervă în echipa gazdă.

În urma acestui rezultat, Panathinaikos se menţine pe 5, cu 50 de puncte, la 5 lungimi de AEK Atena, formaţia de pe locul 4. Clasamentul e condus de Olympiakos (79 de puncte), urmată de PAOK şi Aris, ambele cu 57 de puncte.

În aceeaşi etapă, Cristi Ganea, titular la Aris, a pierdut 0-1 pe teren propriu cu PAOK.


Nicolae Stanciu a marcat din nou pentru Slavia

UPDATE, 21 aprilie, ora 21:30 / Nicolae Stanciu a reuşit un nou gol pentru echipa sa, Slavia Praga, în etapa 28 a campionatului Cehiei. Slavia a primit vizita lui Zlin, care a deschis scorul în minutul 7, prin Potocny. Stanciu a restabilit egalitatea cu un şut cu stângul, din interiorul careului, la colţul scurt.

Tot în campionatul Cehiei, Sparta Praga, cu Florin Niţă titular, a remizat 2-2 pe terenul lui Pardubice, după ce a condus cu 2-0.


Goluri româneşti în Polonia şi Ungaria

UPDATE, 21 aprilie, ora 21:15 / Bogdan Ţîru a reuşit două goluri pentru Jagiellonia, în duelul din etapa 26 a campionatului polonez contra lui Stal Mielec. Fundaşul a deschis scorul pentru echipa sa încă din minutul 3. Jagiellonia s-a desprins la 2-0 peste doar 9 minute, dar oaspeţii au revenit la 2-2 la jumătatea reprizei secunde. Ţîru (85) a punctat pentru 3-2, dar nu a fost suficient pentru a aduce trei puncte pentru Jaggielonia, pentru că Stal a egalat în 90+5.

În aceeaşi etapă, Cornel Râpă a fost integralist la Cracovia în victoria cu 1-0 pe teren propriu în faţa celor de la Plock.

La vecinii maghiari, Gicu Grozav (22) a deschis scorul pentru DVTK în duelul cu Academia Puşkas. Oaspeţii au egalat în minutul 75, dar Molnar a adus toate cele trei puncte pentru echipa lui Grozav, cu o reuşită în 90+5. Corbu a fost introdus în teren la Academia Puşkaş la două minute după golul de 1-1.

În aceeaşi etapă 30, Adrian Rus a evoluat toate cele 90 de minute în succesul echipei sale, MOL Fehervar, pe terenul lui Mezokovesd (3-1).


Naționala feminină de handbal a României, calificare en fanfare la Campionatul Mondial

UPDATE, 21 aprilie, ora 19:49 / România a spulberat prima reprezentativă de handbal a Macedoniei de Nord, scor 35-20, în manșa a doua a barajului de calificare la Campionatul Mondial și continuă tradiția prezențelor la turneul final, care va fi găzduit în acest an de Spania, în luna decembrie.

România nu a lipsit de la nicio ediție a Campionatului Mondial de la înființarea acestuia. După victoria din prima manșă, la 11 goluri diferență, ”tricolorele” porneau favorite în disputa din Macedonia de Nord și și-au respectat acest statut, victoria nefiind nicio clipă pusă sub semnul întrebării.

Campionatul Mondial de handbal feminin se va derula în perioada 2-19 decembrie 2021, în Spania. Olanda, în calitate de deținătoare a trofeului, Norvegia, Franța, Croația, Danemarca, Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia și Austria se numără printre echipele calificate.


Petrolul câștigă restanța cu Viitorul Tg. Jiu

UPDATE, 19 aprilie, ora 18:50/ Petrolul s-a impus cu 3-1 în deplasarea de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în restanţa din etapa a treia a play-out-ului din Liga 2. Golurile ploieştenilor au fost marcate de Vajushi (34 pen.), Constantinescu (36) şi Saim Tudor (90+1), după ce Tegle deschisese scorul pentru gazde în minutul 6 al întâlnirii.

În urma aceste victorii, Petrolul trece în fruntea clasamentului cu 38 de puncte. Viitorul rămâne pe 2, cu 35 de puncte.

 

Mircea Lucescu a calificat-o pe Dinamo Kiev în finala Cupei Ucrainei

UPDATE, 19 aprilie, ora 18:45 / Dinamo Kiev a trecut de Ahrobiznes Volochysk cu scorul de 3-0 în semifinalele Cupei Ucrainei, obţinând calificarea în ultimul act, unde va întâlni câştigătoarea dintre Oleksandriya şi Zorya, meci care a început la ora 18:30.

Pentru echipa lui Mircea Lucescu au marcat Lednev (45), Besiedin (67) şi Buyalski (81). Dinamo Kiev poate face dubla la primul sezon sub comanda antrenorului român. În campionat, e pe primul loc, cu un avans de 10 puncte peste rivala Şahtior.


Cristina Neagu, imaginea zilei: “Eu sunt chef(a)!”

UPDATE, 19 aprilie, ora 18:04 / Cristina Neagu a oferit imaginea zilei. Naţionala României a fost în team building înainte de returul cu Macedonia de Nord în… bucătărie. “Tricolorele” au gătit, iar Cristina Neagu a urcat o poză pe reţelele de socializare cu descrierea: “Eu sunt chef(a)!”.


Young Boys, campioană pentru a patra oară consecutiv

UPDATE, 18 aprilie, ora 21:07 / Echipa Young Boys Berna, fosta adversară a celor de la CFR Cluj în faza grupelor Europa League, a câştigat pentru 15-a oară și a patra oară consecutiv campionatul Elveţiei.

Young Boys a învins echipa Lugano, scor 3-0, în etapa a 29-a a campionatului elveţian. Cu şapte etape înainte de finalul sezonului, echipa din Berna are 66 de puncte în clasament şi nu mai poate fi ajunsă din urmă de FC Basel, care are 42 de puncte.


Max Verstappen a câştigat Emilia Romagna Grand Prix

UPDATE, 18 aprilie, ora 19:21 / Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat la Imola.

Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Lando Norris (Marea Britanie, McLaren). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Carlos Sainz (Spania, Ferrari), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), Lance Stroll (Canada, Aston Martin), Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri), Kimi Raikkonen (Finlanda, Alfa Romeo Racing) şi Esteban Ocon (Franţa, Alpine).

Cursa a fost întreruptă câteva minute, după un accident în turul 33, în care au fost implicaţi Valtteri Bottas (Mercedes) şi George Russel (Williams). Etapa a treia, Marele Premiu al Portugaliei, va avea loc în data de 2 mai, la Portimao.


Miami va organiza de anul viitor o cursă de Formula 1

UPDATE, 18 aprilie, ora 15:05 / Miami va găzdui primul Grand Prix de Formula 1 în 2022 după ce a încheiat un contract de zece ani pentru o cursă în oraşul din Florida.

Conform BBC, proprietarul drepturilor comerciale ale F1, Liberty Media, îşi dorea foarte mult o cursă într-un oraş important din SUA pentru a creşte popularitatea acestui sport. Evenimentul va avea loc pe un circuit de 5,4 kilometri în jurul Stadionului Hard Rock, pe care evoluează echipa din NFL Miami Dolphins.

Planul iniţial pentru o cursă la Miami a inclus o pistă care traversa un pod peste golful oraşului, dar s-a renunţat la această variantă în urma obiecţiilor politicienilor şi rezidenţilor locali. Ultimul plan, aprobat de consiliul oraşului Miami, săptămâna trecută, prevede o serie de măsuri pentru a diminua impactul asupra populaţiei locale şi asupra mediului.

Miami devine a doua cursă din SUA, alăturându-se popularului Mare Premiu al Statelor Unite de la Austin, Texas. Nu a fost încă anunţată o dată pentru evenimentul din Miami.


Jake Paul l-a făcut K.O. pe Ben Askren

UPDATE, 18 aprilie, ora 13:57 / Lupta dintre Jake Paul și Ben Askren s-a terminat cu un rezultat surpriză. Youtuberul și-a învins adversarul, fost campion de MMA, prin K.O., în prima rundă, după ce l-a pulverizat cu un croșeu de dreapta.

Paul a devenit faimos după ce s-a bătut cu diferite vedete internaționale. Askren a fost primul pugilist adevărat cu care s-a înfruntat youtuber-ul, care a încasat un cec de 500 de mii de dolari pentru acest fight, plus un procent din pay-per-view, suma totală învârtindu-se undeva în jurul a două milioane de dolari.

Jake Paul are acum un palmares de 3-0 în box și visează să se bată cu Conor McGregor, cel cu care s-a „înțepat” în câteva rânduri pe social media.


Andreea Mitu a câștigat turneul de dublu din Portugalia

UPDATE, 18 aprilie, ora 12:13 / Perechea formată din Andreea Mitu şi bielorusa Lidia Morozova a câştigat titlul în proba de dublu a turneului ITF de la Oeiras (Portugalia), dotat cu premii totale de 60 de mii de dolari, după 3-6, 6-4, 10-3 în finala cu tandemul ruso-elveţian Marina Melnikova/Conny Perrin.

Mitu și Morozova erau principalele favorite și au obţinut victoria după o oră şi 31 de minute. Pentru jucătoarea din România, acesta este primul trofeu din acest an, palmaresul său cuprinzând şi patru titluri WTA în proba de dublu.


Barcelona a câștigat Cupa Spaniei

UPDATE, 18 aprilie, ora 00:21 / FC Barcelona a câștigat pentru a 31-a oară în istorie Cupa Spaniei, după ce a învins în finală pe Athletic Bilbao cu scorul de 4-0.

Golurile catalanilor au fost marcate de Griezmann (60), De Jong (63) și Messi (68, 72). Bascii sunt la a șase finală consecutivă de Cupa Spaniei pe care o pierd.


Naționala feminină de handbal, victorie la scor cu Macedonia de Nord

UPDATE, 17 aprilie, ora 19:47 / Echipa naţională de handbal feminin a României a învins, pe teren propriu, reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 33-22, în manşa tur din faza play-off a Campionatului Mondial din acest an.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 11 goluri, pentru România, respectiv Ristovska 8, pentru Macedonia de Nord. Manşa retur va avea loc miercuri, 21 aprilie, de la ora 18:00, la Skopje. România nu a ratat nicio participare la Campionatul Mondial.

Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la Campionatul Mondial din Spania, programat în perioada 1-19 decembrie, şi care va avea 32 de echipe la start.


Hamilton pleacă din pole position la Imola

UPDATE, 17 aprilie, ora 17:47 / Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va porni de pe prima poziţie a grilei în Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, cursă care va avea loc duminică, la Imola.

Pentru Hamilton este al 99-lea pole position din carieră. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de piloţii Red Bull, Sergio Perez şi Max Verstappen.

Al patrulea s-a clasat Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), al cincilea Pierre Gasly (Franţa, AlphaTauri), al şaselea Daniel Ricciardo (Australia, McLaren), al şaptelea Lando Norris (Marea Britanie, McLaren), al optulea Valtteri Bottas (Finlanda, Mercedes), al nouălea Esteban Ocon (Franţa, Alpine) şi al zecelea Lance Stroll (Canada, Aston Martin).


A murit antrenorul echipei Fair Play București

UPDATE, 16 aprilie, ora 23:22 / Antrenorul echipei de fotbal feminin Fair Play București, Ion Bărbăcioru, a decedat vineri dimineața, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

Profesorul Ion Bărbăcioru și-a dedicat o mare parte din viață fotbalului feminin, contribuind la dezvoltarea acestuia prin susținerea și implementarea programelor de  fotbal feminin și investițiile la nivel de junioare.


Nadal, eliminare surprinzătoare la Monte Carlo

UPDATE, 16 aprilie, ora 22:26 / Tenismenul spaniol Rafael Nadal, supranumit ”Regele zgurii”, a fost învins chiar pe această suprafață de rusul Andrey Rublev, în sferturile de finală ale turneului Masters 1000 de la Monte Carlo.

Rublev s-a impus cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, după mai bine de două ore și jumătate. A fost prima victorie obținută de numărul 8 mondial în fața marelui campion spaniol.


LPF a anunțat programul etapelor 4 și 5

UPDATE, 16 aprilie, ora 21:52 / LPF a anunţat programul etapelor 4 şi 5 din Liga 1, iar în ziua de duminică, 2 mai, ziua de Paşti, vor avea loc patru meciuri, în timp ce derby-urile U Craiova – FCSB și FCSB – CFR Cluj se vor disputa la 29 aprilie și 3 mai.

Etapa 4

Marţi, 27 aprilie

Ora 16:;30 FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaş

Ora 19:00 FC Argeş – UTA Arad

Miercuri, 28 aprilie

Ora 14:00 Chindia Târgovişte – Astra Giurgiu

Ora 16:30 Sepsi OSK – Academica Clinceni

Ora 19:00 CFR Cluj – FC Botoşani

Joi, 29 aprilie

Ora 14:30 Poli Iaşi – FC Viitorul

Ora 17:00 Dinamo – FC Voluntari

Ora 19:45 Universitatea Craiova – FCSB

Etapa 5

Vineri, 30 aprilie

Gaz Metan Mediaş – FC Argeş

Sâmbătă, 1 mai

FC Botoşani – Sepsi OSK

UTA Arad – Chindia Târgovişte

Duminică, 2 mai

Astra Giurgiu – Politehnica Iaşi

FC Voluntari – FC Hermannstadt

FC Viitorul – Dinamo

Academica Clinceni – Universitatea Craiova

Luni, 3 mai

FCSB – CFR Cluj

Orele de disputare ale partidelor etapei a 5-a play off-ului și play-out-ului nu au fost încă stabilite.


Academica Clinceni își schimbă numele din sezonul viitor

UPDATE, 16 aprilie, ora 18:36 / Primarul comunei Clinceni, Adrian Budeanu, a declarat că numele echipei de fotbal va fi schimbat din sezonul viitor și formația va reprezenta întregul județ Ilfov.

”Am luat acceptul majorității primarilor din județ și am schimbat denumirea echipei în Academica Ilfov, pentru sezonul viitor. Ei m-au rugat să vorbesc cu președintele CJ Ilfov.

Județul llfov reprezintă o forță, are 230.000 de locuitori. Am putea să nu folosim deloc bani publici, decât să avem acces la marii contribuabili. Sponsorizări, publicitate”, a dezvăluit primarul pentru gsp.ro.

Budeanu își dorește și un stadion nou pentru revelația actualului sezon din Liga 1: ”În zona de la Belvedere, între Bragadiru și Clinceni, există un teren generos. Am un proiect la CNI de ani de zile de renovare a stadionului din Clinceni, dar mai bine pleci cu un stadion nou pentru Ilfov, pentru viitor”.


Jaf armat la locuinţa lui Chris Smalling

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:59 / Trei bărbaţi au comis, noaptea trecută, un jaf armat la locuinţa fotbalistului echipei AS Roma, Chris Smalling, la scurt timp după ce formația italiană s-a calificat în semifinalele Europa League.

Conform Gazzetta dello Sport, Smalling, soţia sa şi fiul lor în vârstă de doi ani dormeau în momentul în care în locuinţa lor din Roma au pătruns trei bărbaţi înarmaţi şi mascaţi. Cei trei l-au obligat pe fotbalist sub amenințarea pistolului să deschidă seiful şi să le dea un Rolex, bijuterii şi alte obiecte preţioase. Soţia jucătorului a sunat la poliţie la ora 05:00.


Michael Jordan, discurs în onoarea lui Kobe Bryant

UPDATE, 16 aprilie, ora 15:57 / Cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor, Michael Jordan, va rosti discursul de introducere postumă a lui Kobe Bryant în Hall of Fame, în luna mai.

Conform L’Equipe, evenimentul va avea loc în perioada 13-15 mai, la Mohegan Sun, Connecticut. Ceremonia ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Alături de Bryant, în Hall of Fame vor mai fi introduși Patrick Baumann, Tamika Catchins, Tim Duncan, Kevin Garnett, Kim Mulkey, Barbara Stevens, Eddie Sutton şi Rudy Tomjanovich.


Al Ahli a pierdut drastic la primul meci din Liga Campionilor Asiei

UPDATE, 16 aprilie, ora 09:22 / Al Ahli a pierdut fără drept de apel primul meci din grupa C a Ligii Campionilor Asiei. Echipa lui Reghecampf a fost victima iranienilor de la Esteghlal, scor 2-5. Deși Alexandru Mitriță a fost integralist, gazdele au marcat primele, prin Farshid Esmaeili (5). Al Ahli a reușit egalarea prin sirianul Omar Al Somah (27-pen.). Esteghlal a preluat din nou conducerea în repriza secundă, grație reușitei lui Mohammad Naderi (54), iar Mehdi Ghaedi (67) a majorat diferenţa.

Saudiţii au încercat să revină după golul aceluiași Al Somah (79), dar formația iraniană a mai marcat de două ori în ultimele cinci minute, prin Mehdi Ghaedi (86) şi Cheick Diabate (89). În runda cu numărul doi, programată duminică la Jeddah, Al Ahli Saudi va juca cu Al Duhail SC, iar Al Shorta se va duela cu Esteghlal FC.


WWE a dat afară zece wrestleri

UPDATE, 16 aprilie, ora 08:21 / Cea mai importantă companie de wrestling din lume le-a făcut o surpriză neplăcută câtorva dintre angajații săi. La mai puțin de o săpămână distanță de la evenimentul WrestleMania 37, WWE a concediat zece superstaruri.

 „WWE a ajuns la un acord pentru rezilierea contractelor cu Samoa Joe, Billie Kay, Peyton Royce, Mickie James, Chelsea Green, Tucker, Kalisto, Mojo Rawley, Bo Dallas și Wesley Blake.

Le dorim tot ce e mai bun în viitoarele lor demersuri”, se arată în comunicatul postat pe site-ul WWE.com.


Jucătorii de tenis vor afla la 14 iunie dacă participă la JO

UPDATE, 15 aprilie, ora 22:07 / Clasamentele ATP şi WTA pe baza cărora vor fi stabiliţi jucătorii şi jucătoarele participanţi la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor fi cele din 14 iunie, o săptămână mai târziu de cum era programat iniţial.

Conform ITF, prelungirea cu o săptămână a fost cauzată de amânarea turneului de la Roland Garros. Meciurile de pe tablourile principale ale turneului de la Paris se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, cu scopul de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori.

”Schimbarea datei clasamentelor de la 7 iunie la 14 iunie ia în considerare noile date pentru turneul de la Roland Garros. După această dată, ITF va informa toate comitetele olimpice naţionale şi federaţiile naţionale cu privire la jucătorii eligibili pentru includerea directă pe tablourile de simplu masculin şi feminin.

Comitetele olimpice naţionale şi federaţiile vor confirma înscrierea jucătorilor eligibili şi vor depune nominalizări pentru probele de dublu masculin şi feminin. ITF va anunţa lista completă de înscrieri până la sfârşitul lunii iunie”, a precizat ITF.

Înscrierile la dublu mixt vor fi stabilite din lista jucătorilor care concurează în turneul olimpic de simplu.


Autoritățile canadiene au anulat cursa de Formula 1

UPDATE, 15 aprilie, ora 20:55 / Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, a şaptea etapă a Campiontului Mondial, programat la 13 iunie, va fi anulat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile sanitare din Quebec şi-au dat iniţial acordul ca Marele Premiu de la Montreal să aibă loc cu porţile închise. Dar, potrivit Radio Canada, au revenit asupra deciziei şi ar fi decis să nu dea undă verde cursei, judecând că, şi fără spectatatori, riscul răspândirii coronavirusului este prea mare.

Pentru a înlocui Marele Premiu aș Canadei, circuitul turc de la Istanbul şi cel german de la Hockenheim sunt în dispută. O decizie ar trebui luată la următoarea comisie a F1, din 26 aprilie.


Stefan Savic, suspendat 4 meciuri în cupele europene

UPDATE, 15 aprilie, ora 20:01 / Fundașul echipei Atletico Madrid, Stefan Savic, a fost suspendat de UEFA pentru patru meciuri în cupele europene, după ce a fost eliminat în partida retur cu Chelsea Londra, din optimile de finală ale Champions League.

Muntenegreanul a fost sancționat pentru a folosit un ”limbaj abuziv” față de arbitrul Daniele Orsato la ieșirea din teren. De asemenea, gruparea spaniolă a fost amendată cu 24.000 de euro pentru două amenzi: 14.000 pentru ”comportament neadecvat” și 10.000 din cauza întârzierii la revenirea pentru startul reprizei secunde de la București, vinovatul fiind Diego Simeone.


Djokovic, eșec suprinzător în optimi la Monte Carlo

UPDATE, 15 aprilie, ora 17:57 / Jucătorul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost eliminat surprinzător în optimile de finală ale turneului de 1.000 de puncte de la Monte Carlo.

El a fost învins de britanicul Daniel Evans, locul 33 ATP, scor 4-6, 5-7, după două ore şi şase minute de joc. Evans, care a obţinut cel mai important succes din carieră în faţa liderului mondial, va evolua în faza următoare cu belgianul David Goffin, locul 15 ATP şi cap de serie numărul 11.

Aceasta este prima înfrângere din 2021 pentru Djokovic, câştigător al Australian Open, în februarie. Sârbul a câştigat turneul de la Monte Carlo de două ori, în 2013 şi 2015.


Șovre, primul meci după scandalul cu autogragul luat de la Haaland

UPDATE, 15 aprilie, ora 17:16 / Arbitrul asistent Octavian Șovre revine în brigada lui Ovidiu Hațegan, după ce a fost aspru criticat pentru că în urmă cu o săptămâna a luat un autograf de la Erling Haaland la finalul unui meci din Champions League, gest surprins de camerele de luat vederi.

Cei doi vor fi din nou împreună la partida AStra Giurgiu – Dinamo București, din prima etapă a play-out-ului Ligii 1, care se va disputa vineri, 16 aprilie, de la ora 20.30. Cel de-al doilea asistent va fi Sebastian Gheorghe, iar Andrei Antonie a fost desemnat rezervă. Observator de arbitri a fost delegat Florin Hîncu.

Tot vineri, în play-out, de la 17:30, se dispută partida UTA Arad – FC Viitorul, care va fi condusă de Iulian Călin, ajutat de asistenţii Daniel Mitruţi şi Adrian Popescu, precum şi de rezerva Rareş Vidican. Observator de arbitri va fi Laszlo Sajtos.


Louis Munteanu, gol și calificare cu Fiorentina U19 în finala Cupei Primavera

UPDATE, 15 aprilie, ora 08:40 / Louis Munteanu (18 ani) a marcat din nou pentru echipa sub 19 ani a Fiorentinei în partida cu Genoa din semifinalele Cupei Italiei Primavera.

Gruparea Viola a câștigat cu 2-0 în urma reușitelor lui Munteanu și a lui Spalluto.

În finală, Fiorentina U19 se va lupta pentru trofeu cu Lazio U19, care în penultimul act a eliminat-o pe Verona U19.


Antrenorul Mihai Iosif şi-a prelungit contractul cu Rapid

UPDATE, 14 aprilie, ora 18:31 / Mihai Iosif, antrenorului Rapidului, a parafat o nouă înţelegere cu formaţia giuleşteană. După ce a reuşit să califice echipa în play-off-ul de promovare, tehnicianului i-a fost propusă prelungirea contractului care era scadent la finalul acestei stagiuni. El a semnat pentru un an şi jumătate.

„Le mulțumesc celor ce au avut încredere în mine și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a nu-i dezamăgi”, a spus Mihai Iosif pentru fcrapid.ro.

  • 7 victorii, o remiză şi două înfrângeri este bilanţul lui Mihai Iosif pe banca Rapidului, care se află pe locul secund din Liga 2, la 3 puncte în spatele Craiovei (oltenii au un meci în plus).

Tușierul care a anulat eronat un gol al lui Cristiano Ronaldo, exclus de centralul brigăzii

UPDATE, 14 aprilie, ora 10:41 / Mario Diks, asistentul care a anulat golul perfect valabil înscris de Cristiano Ronaldo, în prelungirile meciului de la Belgrad, Serbia – Portugalia, scor 2-2, a fost exclus din brigada condusă de centralul Danny Makkelie.

Anterior, centralul olandez și-a cerut scuze public pentru greșeala asistentului său care i-a semnalat eronat că mingea șutată de Cristiano Ronaldo nu ar fi depășit cu toată circumferința linia porții.

Excluderea lui Diks din brigada condusă de Makkelie a dus automat la pierderea dreptului primului de a oficia la meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European din această vară.

”Makkelie mi-a spus că vrea să continue cu un alt asistent, deoarece încrederea în cooperarea noastră a dispărut. Sunt extrem de dezamăgit, mai ales că ar fi trebuit să fiu prezent la Campionatul European”, a declarat Mario Diks, pentru publicația olandeză  Nos.


Austria Viena nu a primit licenţa pentru sezonul viitor

UPDATE, 13 aprilie, ora 22:14 / Austria Viena, formaţie cu 24 de titluri de campioană în istorie, nu a primit licenţa pentru sezonul viitor de Bundesliga austriacă, din cauza problemelor financiare. Clubul a acumulat datorii de aproximativ 78 de milioane de euro şi nu a reuşit să găsească un investitor, care să acopere deficitul.

Austria Viena are dreptul la recurs, dar trebuie să rezolve problemele financiare, lucru care pare imposibil de făcut într-un timp scurt. În cazul în care nu va obţine licenţa, va retrograda în eşaloanele inferioare.


Atacantul Florin Andone a jucat primele minute după 10 luni de pauză

UPDATE, 13 aprilie, ora 15:14 / Florin Andone a revenit pe gazon după aproape zece luni de pauză. Atacantul a fost titular în Brighton U23 – Southampton U23, din Premier League 2, însă a evoluat doar 13 minute în partida echipelor de tineret. A fost repede înlocuit după ce a resimțit dureri, pentru a evita o recidivă.

Fotbalistul s-a accidentat la genunchi, anul trecut, când încă evolua în Turcia, la Galatasaray, echipă care l-a împrumutat de la Brighton. Durerile resimțite de Andone, în meciul echipelor de tineret, i-au îngrijorat pe cei din staff-ul lui Brighton, dar medicii formației au anunțat că fotbalistul se va putea integra în zilele următoare în programul de pregătire al primei echipe.

Internaționalul român, în vârstă de 28 de ani, a evoluat de-a lungul carierei sale la CD Castellon, Villarreal B, Atletico Baleares, Cordoba, Deportivo La Coruña, Brighton și Galatasaray.


Istvan Kovacs arbitrează în sferturile cupelor europene

UPDATE, 13 aprilie, ora 13:20. Istvan Kovacs va arbitra returul de pe Old Trafford dintre Manchester United și Granada, din sferturile Europa League. Este pentru prima dată când “centralul” din Carei arbitrează în această fază a cupelor europene. În actualul sezon a mai arbitrat Bayern – Lazio 2-1. Brigada românească este completată de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, asistenți, și Sandro Scharer, din Elveția.


Florentino Perez rămâne președintele lui Real Madrid până în 2025

UPDATE, 13 aprilie, ora 12:00: Florentino Perez rămâne președintele celor de la Real Madrid. El nu a avut niciun contracandidat la alegeri, astfel că va rămâne la cârma clubului până în anul 2025. Prima dată a fost președinte în anul 2000, cu o singură întrerupere, între 2006 și 2009 când clubul a fost condus de Ramon Calderon și Vicente Boluda.


Programul primei etape din play-off și play-out în Liga 1

UPDATE, 13 aprilie, ora 08:25. A fost anunțat programul primei etape din play-off și play-out. CFR Cluj și FCSB vor evolua duminică, în timp ce meciul dintre Astra și Dinamo se va desfășura vineri:

Vineri, 16 aprilie

Ora 17.30 UTA Arad – Viitorul Constanța

Ora 20.30 Astra Giurgiu – Dinamo

Sâmbătă, 17 aprilie

Ora 15.00 Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt

Ora 17.30 Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari

Ora 20.30 Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Duminică, 18 aprilie

Ora 13.30 FC Argeș – Politehnica Iași

Ora 18.30 CFR Cluj – Academica Clinceni

Ora 21.00 FCSB – FC Botoșani


Maxim a marcat pentru Gaziantep

UPDATE, 12 aprilie, ora 21:12 / Mijlocașul Alexandru Maxim a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Gaziantep, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, în fașa formației Fenerbahce Istanbul, în etapa a 34-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român a înscris în minutul 66 golul de 1-1. El a executat pe jos o lovitură liberă de la 16 metri și deși portarul Altay Bayindir a ajuns la minge nu a reușit să o respingă și a intrat cu ea în poartă.

Maxim a fost integralist, în timp ce celălalt jucător român de la Gaziantep, Alin Toșca, nu a fost reținut în lot pentru acest joc.


Innsbruck și Torino vor organiza meciuri din Cupa Davis

UPDATE, 12 aprilie, ora 18:52 / Faza finală a Cupei Davis 2021, care se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie, nu va avea loc numai la Madrid, aşa cum a fost planificat iniţial, ci şi la Innsbruck şi Torino.

”Fiecare oraş va găzdui două dintre cele şase grupe, apoi Madridul va găzdui două sferturi de finală, în timp ce Innsbruck şi Torino vor găzdui câte una. Capitala Spaniei va găzdui şi semifinalele şi finala”, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al ITF.


Colțescu va arbitra Astra – Dinamo din Cupa României

UPDATE, 12 aprilie, ora 18:50 / Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru meciul Astra Giurgiu – Dinamo, din manşa tur a semifinalelor Cupei României, care va avea loc marți, 13 aprilie, de la ora 19:00.

Colţescu va fi ajutat de asistenții Daniel Mitruţi şi George Neacşu. Rezervă va fi Adrian Cojocaru, iar observatori au fost delegați Alexandru Deaconu pentru arbitri şi Felix Grigore pentru joc.


Arbitri din Franţa şi Italia la meciurile din Liga Campionilor

UPDATE, 12 aprilie, ora 18:48 / Francezul Clement Turpin şi italianul Daniele Orsato vor conduce la centru meciurile programate, marţi, 13 aprilie, de la ora 22:00, în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Clement Turpin va arbitra meciul Chelsea – FC Porto, în tur, scor 2-0 pentru londonezi, în timp ce partida Paris Saint-Germain – Bayern Munchen, în tur, scor 3-2 pentru francezi, va fi condus de italianul Daniele Orsato.

ADVERTISEMENT