Sport

Încă o controversă marca Charlie Hebdo! Satiră cu Lionel Messi și talibanii din Afganistan

Charlie Hebdo și-a făcut din nou simțită prezența în întreaga lume printr-o satiră cu Lionel Messi și talibanii din Afganistan.
19.08.2021 | 19:57
Inca o controversa marca Charlie Hebdo Satira cu Lionel Messi si talibanii din Afganistan
ADVERTISEMENT

Ultima copertă a revistei franceze de satiră a combinat sportul cu problemele din Afganistan, ceea ce a creat din nou o imensă controversă în spațiul public.

Desenul reprezintă trei femei, care purtau tricouri cu Lionel Messi, făcându-se o trimitere directă la șefii qatarezi ai lui PSG.

ADVERTISEMENT

Charlie Hebdo a mai creat o controversă! Messi și talibanii, ilustrați împreună pe pagina principală

Noua copertă a revistei Charlie Hebdo a creat o nouă controversă, după ce francezii i-au ilustrat pe talibani purtând tricouri cu Lionel Messi.

Este o trimitere directă către șefii qatarezi ai lui PSG, care sunt prieteni cu emirul țării și familia acestuia, el fiind acuzat că finanțează terorismul islamic. Nu numai că sunt prieteni, însă Qatar contribuie substanțial la finanțarea clubului.

ADVERTISEMENT

În imagine sunt ilustrate trei femei, purtând burka de culoare albastră (costumele specifice femeilor musulmane), toate purtând numărul 30 al lui Lionel Messi de la PSG.

Imaginea este acompaniată de mesajul: „Talibanii sunt mai răi decât credeam”.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan după 21 de ani de război cu Statele Unite ale Americii și forțele aliate.

ADVERTISEMENT

Reguli dure împotriva femeilor după venirea la putere a talibanilor

Cele trei femei din ilustrația Charlie Hebdo sunt reprezentarea regulilor dure pe care trebuie să le respecte femeile în Afganistan după ce talibanii au preluat puterea.

Ele trebuie să respecte în totalitate legile „Shariei”, ceea ce le limitează libertatea. Ele nu au voie să meargă singure pe strată, nu au voie să meargă la școală sau la universități, nu au voie să muncească în afara locuințelor lor și nu pot fi tratate de doctorii de sex masculin, printre altele.

ADVERTISEMENT

Este un mesaj puternic transmis de Charlie Hedbo, mai ales după atentatul din 2015, când teroriștii au pătruns în redacția lor, omorând mai mulți jurnaliști, totul pornind de la mai multe satire la adresa islamului.

Lionel Messi la PSG a fost cel mai discutat transfer al verii din multe puncte de vedere, în primul rând starul argentinian s-a despărțit de Barcelona, echipa la care jucase toată cariera până în prezent, iar al doilea motiv este din punct de vedere financiar, în condițiile în care PSG a mai făcut transferuri importante în această vară, precum: Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Giorginio Wijnaldum sau Achraf Hakimi.

ADVERTISEMENT
Tags: