News

Încă o lovitură pentru Putin în războiul cu Ucraina! G7: ”Nu vom recunoaşte niciodată frontierele pe care Rusia a încercat să le schimbe”

Războiul dintre Rusia și Ucraina decurge devaforabil lui Vladimir Putin și în plan diplomatic după ce G7 a precizat, clar, că nu vor recunoaște granițele impuse militar.
14.05.2022 | 18:22
Inca o lovitura pentru Putin in razboiul cu Ucraina G7 Nu vom recunoaste niciodata frontierele pe care Rusia a incercat sa le schimbe
Miniștri de externe ai țărilor G7, mesaj clar către Rusia lui Vladimir Putin, la 80 de zile de la declanțarea războiului din Ucraina / Foto: Facebook G7
ADVERTISEMENT

Grupul celor șapte mari puteri – G7 – format din Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie, a precizat cât se poate de clar că nu va recunoaște granițele pe care Rusia vrea să le impună prin războiul declanșat în Ucraina.

Războiul Rusia – Ucraina! G7 nu va recunoaște frontierele pe care le vrea Putin

Grupul celor șapte mari puteri, a cărei președinție este asigurată, în 2022, de Germania, s-a pus de acord, după o reuniune de trei zile în care s-a discutat situația Ucrainei, să transmită un mesaj fără echivoc Rusiei.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, șefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a precizat că Ucraina trebuie să își decidă teritoriul și că Rusiei nu îi vor fi recunoscute, la nivel diplomatic, pretențiile cu privire la schimbarea granițelor prin forța armelor.

”Nu vom recunoaşte niciodată frontierele pe care Rusia a încercat să le schimbe prin intervenţie militară. Ne vom menţine angajamentul de a susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a Crimeei”, au transmis, printr-o declarație comună, miniștrii de externe ai G7.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, au cerut Rusiei să renunțe la războiul pe care l-a declanșat în Ucraina și au condamnat declarațiile făcute de-a lungul timpului de Vladimir Putin cu privire la escaladarea conflictului și amenințările nucleare.

G7, apel la China în chestiunea rusească

Miniștrii de externe ai celor șapte țări reunite în grupul G7 au cerut și Belarusului să înceteze să îi ajute pe ruși în războiul declanșat acum 80 de zile în Ucraina și să respecte angajamentele internaționale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, diplomații din Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie au promis că vor extinde sancțiunile economice impuse Rusiei ui Vladimir Putin, anunțând că de această dată, sancțiunile vor viza sectoare în care Rusia depinde de alte țări.

Acesta a fost și motivul pentru care cei din G7 au făcut un apel către China, cerându-i statului asiatic să nu îi ajute pe ruși în contextul noilor sancțiuni care privesc domenii în care Rusia este dependentă de alte țări.

ADVERTISEMENT

”Să nu justifice acțiunea Rusiei în Ucraina”

”Solicităm Chinei să nu ajute Rusia în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, să nu submineze sancţiunile impuse Rusiei pentru atacul său asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, să nu justifice acţiunea Rusiei în Ucraina şi să renunţe să se angajeze în manipularea informaţiilor, dezinformare şi alte mijloace pentru a legitima războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, au mai spus, în declarația de după întâlnirea statelor G&, miniștrii de externe ai țărilor din grup.

Trebuie precizat că reuniunea care a avut loc în nordul Germaniei între miniștrii de externe ale celor șapte țări din G7 a fost prilejuită de interminabila luptă care se dă în regiunea Donbass, controlată parțial de Rusia de opt ani și pe care autoritățile de la Moscova vor să o cucerească complet.

Cu toate acestea, Rusia nu face progrese în regiunea Donbass, iar luptele, devenite deosebit de violente, îi afectează grav pe civilii din regiune.

ADVERTISEMENT